Wednesday, August 23, 2017

Restored

Hi, hi.. hello everybody... Assalamualaikum...
Saya delete blog ni. Sebab saya rasa, saya dah tak mampu nak maintain. Saya cuba, tapi banyaknya kerja kena buat kat rumah ni. Kadang, saya tak sempat online. Kalau anda kawan saya kat whatsApp, anda klik profile saya, dan boleh tengok bila last saya online. Memang kadang-kadang satu hari, saya online satu kali je. Saya online guna wifi. Dan saya tak selalu on wifi di handphone saya, jimat battery. 😀 Kadang saya naik hairan camana ada orang boleh update status facebook sampai 6, 7, 8 kali new update. Saya langsung tidak. Wow, hebatnya, punya banyak masa lapang untuk online. Tapi saya ambil keputusan hari ni untuk restore balik blog personal saya ni. Macam facebook juga, kalau kita delete, kita ada masa untuk restore balik dalam tempoh masa yang diberikan. Saya harap anda tak boring baca blog saya ni. Saya dah start blog ni sejak tahun 2007. Itu bermakna, dah 10 tahun dah blog ni wujud. Pheww.... sayang pulak yang saya pernah tulis entri tutorial sebelum ni, kongsi ilmu ciput yang saya tahu. Saya pun ambil keputusan untuk tidak delete blog ni. Kalau takde entri pun, saya akan biarkan saja. Saya juga rasa pelik kenapa iklan nuffnang dah tak keluar kat blog. Hari ni saya cuba masuk nuffnang dan saya dapat screen ni....


Apakah maksudnya tu? Cer korang try masuk, boleh ke idok?
***updated - masalah selesai. Lepas saya clear cookies, dah boleh buka nuffnang 😃
Tu ler salah satu sebab kenapa saya delete blog. Sebab iklan tak keluar dah kat blog saya. Huhuhu... apa punya sebab ntah... dah takde entri baru, blog tak aktif, dah tentu lah takde publisher nak letak iklan kat blog saya, ye tak? Entahlah... saya lupa kenapa saya buat blog ni mula-mula dulu. Bukan untuk meraih keuntungan. Blog ni adalah hubungan saya dengan dunia luar. Sebab saya housewife, ini adalah salah satu cara saya interaksi dengan orang lain di luar. Yang tu saya lupa. 
So, sekarang, saya akan cuba tulis entri seminggu sekali paling kurang. Walau pun saya terpaksa korbankan masa tidor saya. Waaaa... apedaaa... semangat, semangat! 
Baiklah, saya wish good fortune and happiness untuk diri saya sendiri dan anda semua yang sudi baca blog saya ni. 😁 Jumpa lagi..

2 comments:

  1. Patut la haritu buka tak ada.
    Rasa sedih juga masa tu.
    Saya sedang belajar crochet, selalu tengok blog akak untutk beri semangat mengait :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, ye ke.. terharu pulak. Terima kasih, Asma.
      Kak Yati tengah siapkan satu projek crochet besor ni, tak siap-siap gi. Tungguuuuu.. ^_^

      Delete