Saturday, February 06, 2016

Pencil case lagi dan granny square

Ni apehe ni.. tak abis-abis pencil case. Kali ni, pencil case yang ditempah orang laa... hehe... untuk orang kat KL, berikut pencil case yang telah dijahit...


Selamat dah pos KL, 4 biji kesemuanya...


Baru boleh jahit pencil case, lubang hidung dah kembang. Lagi-lagi, ada pulak orang minat. Itu belum lagi pandai jahit baju kurung. Peh.. mesti di awang-awangan. 


Seronok pulak tengok pencil case beratur macam ni, campur hasil yang mula-mula dulu.. Saya suka.... Alhamdulillah....

Hasil jahit je ke.. hasil kait tak de? Ada, ada... sat.. saya baru start ni...


Granny square. Rasa ada banyak benang lebihan projek lepas-lepas yang tak berapa nak panjang. Jadi, itulah dapat idea nak mencoba granny square. Baru je beberapa kotak, tapi kena letak tepi dulu, sebab ada tempahan beg crochet pulak.. Alhamdulillah... Apa-apa perkembangan terkini projek granny square ni, saya akan update kat sini.

Saya dok kemaskini file, terperasan gambor lama. Rasa macam dah besor dah anak-anak ku ini... 


Ish.. ish.. rasa macam baru hari tu Amirul darjah 1...
Lagi satu pulak, sebab ada pergi tempat yang dah lama tak pergi. Ni sebab nak pi Nagoya di Tesco Station 18, Ipoh. Peh.. sampai ke Ipoh saya pergi cari kain, untuk jahit pencil case tu. Sini ada Kamdar, tapi saje makan angin sana... tengok-tengok Encik Ultraman ni ada lagi ropanya...


Hehe.. gambar Hafizan dan Amirul dengan Ultraman. 
Gambor Sulaiman nanti.... tengok mana gambor sesuai buat perbandingan macam ni, hehe...

Baiklah.. selamat bercuti ye.. seminggu cuti raya cina... yeh....
^_^

http://yatiandstitch.blogspot.my/


7 comments:

  1. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 30 million visits, 199 Country in the World! and more than 22,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    i followed your blog, please follow back
    Best Regards
    Chris
    ++++++++++++++

    ReplyDelete
  2. Akak pun best juga cuti...dok rumah je...heheh
    amboii pandai dah jahit ...cubalah jahit baju kurung ...insya Allah yati boleh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepak rumah pun best juga kan, kak Suzie.
      Insya-Allah, satu hari Yati akan cuba juga buat baju kurung sendiri. :)

      Delete
  3. alhamdlillah , dah dapat tempahan . sebenarnya kerja dari rumah lagi sempoi sbb tak rush dan x ada tekanan ... dah makin hensem anak bujang tu ... pi nagoya , blh cari stock raya sekali tu ... CNY ni say layan astro je .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, setuju, setuju. Kita kuli, kita la boss. :)
      Tu la hari tu, tak pikir pulak cari kain untuk baju raya. Saya dah lama sebenornya tak tempah baju kurung. Beli yang ready made je.

      Delete
  4. CANTIK...
    ALHAMDULILLAH..MURAH REZEKI AKAK..TEMPAHAN X PUTUS2...

    TU LA..DH BESAR..CPT SUGGUH MSA BERLALU KAN.. PIC DARJAH 1 TU NAMPAK CUTE JE.. NAIK FORM 1, DAH MATURED...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dapat cari rezeki dari hobi buat dari rumah.
      Itu la dia, Lya. Anak-anak cepat membesor. Bila dah besor, rindu masa deme kecik. :)

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea