Sunday, December 20, 2015

Knitted monster

Projek knit-a-long group knitting (kait 2 jarum) kat FB.

Dah lama siap. Masih on going projek ni. Tarikh akhir tak silap pada 30 ke 31 Disember ni, last untuk submit monster.

Tak pasti monster saya ni ada ropa monster tak. Monster tak berapa nak ganas. :)


Apa nama stitch kat atas ye? Ladder ke, mattress stitch ntah... Untuk cantum 2 knitted pieces, biasanya saya jahit seperti di atas, invisible jahitannya. 


Haa.. inilah monster yang sudah siap. Nama dia, monster jambu berambut blond. Hehe..


Rambut panjang tapi ciput je. 

Apa nak cerita lagi ye? Ha, semalam kami pi family day ofis suami saya. Terletak di Murni Camp, Gopeng, Perak. Pergi pagi, balik malam. Tak bermalam pun. Tapi the best family day ever, dapat cuba flying fox, dan white water rafting. Peh... saya sendiri pun tak sangka, seronok rupanya naik bot, mendayung menyusuri sungai yang berombak-ombak tu. Itu la dia, kalau kita tak cuba sendiri, tak tahu kan. Malangnya tiada gambor, sebab aktiviti pun memang basah, tak bawak segala gajet dan jam, juga hari pulak hujan. Nak kesana kena naik lori, ala pekerja estet. Anak-anak pun suka. Saya recommend bawa family pergi holiday sini. Chalet pun ada. Facebook depa ada, blog pun depa ada, youtube pun depa ada. Google je Murni Camp Kampung Jahang Gopeng Perak. Two thumbs up!! ^_^

Jumpa lagi ye.
Take care semua...

http://yatiandstitch.blogspot.my/


12 comments:

  1. wah sonoknyer mak sefamili buat outing family day tuuh., membasah gituuu., hehe2

    ReplyDelete
  2. cntiknya mosnter rambut blond tu.. syok tngok org pndai mengait ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.
      Sesape pun boleh mengait ni, kalau ada minat. :)

      Delete
  3. comelnyaaaa =)
    ni monster friendly ni..

    CT jalan2 blogwalking sini.. follow sini..
    http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... mekasih.
      Mekasih juga follow saya. Nanti saya singgah ye. :)

      Delete
  4. monster comel namanya.. hihihi... :)

    murni camp ek.. lama dah tak buat flying fox tu semua.. hihihi... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mekasih Zila.
      itu la, dulu buat masa kena BTN je, itu pun kena paksa. :D

      Delete
  5. Salam caiyang

    Singgah cini tengok monster rambut ciput. ngeee

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea