Thursday, December 31, 2015

Hasil sepanjang tahun

Saya nak tulis satu entri di hari terakhir tahun 2015.

Semenjak dua menjak ni, sibuk dengan persiapan anak ke sekolah. Semalam Amirul ada orientasi Form 1 kat sekolah dia. Lepas tu, siapkan korje membalut buku teks Hafizan dan Sulaiman. Amirul boleh buat sendiri, lagipun dia kata buku teks dia semua ok, sudah berbalut. Esok nak pergi beli buku latihan Hafizan dan Sulaiman. Ada 2 hari je buka untuk dibeli. 

Sulaiman ada baki nametag dari tahun lepas, jadi dah boleh lekat terus.

Jahit nametag dan lencana
Amirul belum dapat lagi lencana. Hafizan tunggu dulu, tunggu dapat vest pengawas, mungkin tak perlu jahit lencana pun, macam Amirul tahun lepas.

Lepas ni rutin seperti biasa bermula semula. Huuuu... kuatkan semangat... 

Saya nak share hasil kraftangan yang terhasil sepanjang tahun 2015 ni. Marilah kita tengok...


Alamak, ketinggalan 1 gambar blanket ripple dalam collage di atas. 2 ripple blanket dalam setahun. Satu sebagai ready stock, satu lagi tempahan customer. Fuh... boleh tahan yek... saya nak cuba untuk hasilkan lebih banyak, tapi kederat tu kadang tak ada. Bila anak start sekolah, saya pun sibuk, jadi driver, urus rumahtangga, etc. Tapi akan cuba hasil lebih banyak kraf, seiring dengan stok benang yang semakin banyak...

Kiri benang local, kanan benang import. Masih ada ruang kosong untuk tambah stok benang import. Hehe... ops.. Astaghfirullahalazim...
Bestnya tengok benang. Saya suka. ^_^

Tahun 2016 ni lagi mencabar pada saya, sebab 2 yang kecik sekolah sesi pagi, manakala yang sulung sesi petang. Penuh 1 hari. Might be kelam-kabote mula-mula, tapi kena susun jadual elok-elok, yang pagi ngaji seperti biasa, tapi yang petang plan nak selit after maghrib untuk ngaji. 

Semoga Allah beri kita kekuatan, pada saya, pada kawan-kawan semua, ibu-ibu, bapa-bapa, untuk laksanakan tanggungjawab kita sebaiknya. 

Saya sangat bersyukur tahun ni, banyak kesenangan diberi, semoga Allah tetapkan hati untuk ingat yang kurang nasib baik di saat kita bernasib baik. 

Suatu hari, mengadap Nando's
Last sekali makan Nando's, lebih kurang 13 tahun dulu kot, masa masih kerja kat KL. Ish ish ish.. sedapnya.. 

Itu je la kot nak tulis. Selamat membuat persiapan kembali ke sekolah ye..
May the force be with us...

Jumpa lagi... 

http://yatiandstitch.blogspot.my/

25 comments:

  1. selamat tahun baru mak Yati tuuu., mugo dipermudahkan semua urusan ., aminn

    ReplyDelete
  2. yati, selamat sambut thn baru esok ekk.
    moga kita sama-sama dpt serve famili sehabis baik.
    apapun, keje tu keje jugak utk cari duit.
    but famili come first, kan ?

    ReplyDelete
  3. aduh.. baru teringat.. belum balut buku.. alamatnya lepas naik sekolah lah baru balut buku2 tu.. hihihi..

    yati.. boleh tahan juga koleksi benang yati ya.. :) suka tengok.. kemas je tersusun.. tetiba bersemangat plak nak mengemas bilik jahit.. hihihi.. ;)

    keep it up yati.. semoga dapat terus berkraftangan dengan lebih jayanya tahun depan...

    Selamat tahun baru 2016.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru susun benang ikut nombor zila. Sebelum ni masa takde almari tu, sumbat je semua dalam peti harta karun. Sila, sila, hehe...
      Mekasih, Zila.. huggss...

      Delete
  4. Selamat tahun baru yati! semoga terus sukses di tahun baru....terujanya tengok benang2 kat almari tu...boleh ambik idea ni utk rumah baru nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih, Lia. Lia pun sama ye, masuk rumah baru nanti. :)

      Delete
  5. Selamat tahun baru 2016 yati..
    Suka akak tengok beg warna pink tu..

    ReplyDelete
  6. Selamat tahun baru 2016 yati..
    Suka akak tengok beg warna pink tu..

    ReplyDelete
  7. Selamat thn baru yati..moga thn ni menjanjikan yg lebih baik utk kita semua

    ReplyDelete
  8. slmt tahun baru kak yati.. smoga 2016 mewarnai hdup kita smua,.

    ReplyDelete
  9. selamat thn baru . suka tgk topi kat kepala tu , apalah namanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Topi yang dikait di atas tu, orang panggil beanie. Kalau melendut ke bawah, slouchy beanie.

      Delete
  10. Dah abih mood new year baru akak sempat kesini...
    selamat kembali ke sekolah untuk anak2
    ibu2 pun sibuk sama yerr..

    Akak pun suka makan kat nandos, jauh lebih sedap dari kenny rogers kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu kak Mila, yati pun lebih suka Nandos. :)

      Delete
  11. happy new year...x terasa apa2 sebab akhir2 thn tu masih di mekah masa tu bila balik mood mekah pun masih ada x terasa pun new year...hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... best kak Suzie, dapat pi Mekah. :)

      Delete
  12. Assalamualaikum Yati...selamat tahun baru ya...banyak benor benangnya...tahun ni boleh habis ker tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam warahmatullah, Fida.
      Rasanya, memang tak boleh abis semua benang. Hehe..

      Delete
  13. byknya koleksi akak..
    smoga trs dimurahkan rezeki..
    slamat tahun baru kak..smoga dipermudahkan khidupan kt..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn... Lya pun sama ye, semoga selamat semuanya.

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea