Sunday, November 22, 2015

Result UPSR dan Ripple Blanket

Lambat sikit nak cerita. Amirul dapat 5A dalam UPSR dia. Alhamdulillah... syukur sangat. 

Slip result


Trial dia 3A,2B. Ingat ke, Pemahaman tu dia dapat B. Alhamdulillah...

Mama dengan Amirul
Apa la mama ni, amik gambar, tengok arah lain. Hehe.. ramai mak bapak yang datang ke sekolah masa hari result diumumkan tu. Saya tak hantar Amirul tuition, tapi dia tak pernah miss kelas tambahan yang sekolah dia buat. Usaha dia sendiri la, dengan tunjuk ajar cikgu-cikgu. Saya tolong dia sikit sangat, kalau ada soalan dia tak boleh buat, baru dia tanya saya. Syukur pada Allah.

*****************************

Baiklah, saya cerita pasal selimut pulak ya. Selimut ni antara 2 projek besar yang ditempah customer. Lagi satu projek, yang saya ada cerita dalam entri sebelum ni.

Projeknya, selimut ripple.


Ni masa mula start projek. Letak semua bahan dalam bakul. Senang dibawak ke hulu ke hilio. Sat depan tv, sat dalam bilik, ikut mood.


Itu keadaan masa mengait dalam bilik. 


Ni perkembangan, semakin besar nampaknya.


Gambar atas menunjukkan benang yang saya guna, semuanya benang local. Brand wina, nona, ondori dan minlon. Hampir nak siap.

Sulaiman kiri, Hafizan kanan, pegang selimut yang sudah siap

Bertuah betul si Sulaiman, suka buat muka waktu ambik gambar.
Dah siap dah pun blanket. 

Hafizan punya result periksa, dia kekal dalam kelas pertama, dan dia juga dapat offer jadi pengawas. Mama pun tak pasti Hafizan boleh jadi pengawas ke tak, badan keding sekeping tu. Takut kang budak lain tolak, tumbang. Tapi cikgu yang offer tu, jadi agaknya cikgu nampak kot potensi Hafizan.
Sulaiman pulak kekal kelas kedua. Tak naik, tak turun. Kena usaha lebih Sulaiman ni. 



Yeh.. dah siap. Alhamdulillah.. lega, customer pun dah dapat kedua selimut yang ditempah.

Sekarang dah pun cuti sekolah. Boleh la rileks sikit. Pada kawan-kawan yang nak pi bercuti, take care dan be safe. 
Jumpa lagi. ^_^

http://yatiandstitch.blogspot.my/

32 comments:

  1. tahniah.... jarang dah org tak hantar anak g tuisyen kan sekarang ni. Anak akak tahun lps pun x g tusyen, tapi result biasa2 jer hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, kak Mila.
      ye betul tu, kebanyakan kawan-kawan amirul pun ramai yang pi tuition.
      upsr baru, takpe, ada banyak masa lagi untuk coba dalam periksa akan datang.

      Delete
  2. Alhamdulillah... tahniah Amirul.. tahniah juga buat mama dia.. semoga meneruskan kecemerlangan di masa akan datang.. amin..

    ripple tu awesome!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, Zila. Aminnn...
      hehe.. tq, seronok buat ripple tu. Sebab pattern dia berulang, senang ingat.

      Delete
  3. tahniah yati. mirul dapat 5A . moga anak2 kite berjaya lagi di pt3 dan spm. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, Melor. Tahniah untuk Melor juga, sebab anak pun dapat 5A.
      Amin, amin...

      Delete
  4. tahniah amirul...anak akak pun p tuisyen tapi ada cikgu dtg rumah .....cikgu yg dah hampir 15 thn ngan akak.ajar ngaji anak2 dan tolong tunjuk ajar yang mana x paham kat sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, Kak Suzie.
      wah, beruntung dapat cikgu macam tu. :)

      Delete
  5. Tahniah Yati atas pencapaian 5A UPSR Amirul. Tahniah juga kait blanket ripple stitch yg sangat cantik tu. Only crafters macm kita yg tau betapa susah nk kait sesuatu tu dan appreciate hasilnye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, mekasih.
      Betul tu. Tapi nape tak tinggal nama ni? :)

      Delete
  6. Tahniah Amirul,,bukan senang nak dapat 5A tu..mesti mama dia dah banyak berkorban kan...Alhamdulillah..tak sia2 pengorbanan mama selama ni . BTW lawaaaaa sangat2 selimut tu kak.... 10 bintang..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.
      Alhamdulillah... mekasih sekali lagi. :)

      Delete
  7. tahniah amirul dari acik aida.
    berbaloi segala usaha :)
    moga pasni amirul terus cemerlang.

    yati, cantik giler selimut belang tu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih, Aida. :)
      Aminnn...
      mekasih lagi sekali, tambah semangat yati untuk terus mengait.

      Delete
  8. Tahniah atas kejayaan anak dlm UPSR. dan cantik ler simut belang2 tu

    ReplyDelete
  9. Wah...seronoknya kan...anak dapat 5A... Tahniah kepada anak Puan Yati....semoga momentum yang sama akan dikekalkan dalam periksa2 akan datang

    ReplyDelete
  10. Tahniah pd Amirul, anak saya dpt 3A 2B ja, tp kami rasa nak melompat keriangan - mmg happy sgt tengok dia dpt A dlm Maths sbb saya pun x blh jwb sesetgh soalan tu, hahaha. Ripple blanket ni yg Yati mention dlm FB tu ya? Mmg hebat Yati, especially the colours - beralun2 ombaknya. Saya ada buat jg tp x siap2 lg...:C

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih, Zurainny.
      hehe.. betul tu. yati pun ada buat latihan pemahaman Amirul, rasa mencabar soalan bm pemahaman KBAT. Tahniah Zurainny... :)
      ya, yang ni la yati pernah tunjuk kat fb. mekasih. Kena teruskan je, Zurainny, sebab pattern dia kita boleh ingat, wherever we go, bawak je, walau pun sikit progress. Lama-lama mesti siap.

      Delete
  11. Salam perkenalan.

    Tahniah buat Amirul!!
    Moga terus cemerlang.

    Selimut tu cantik!
    Kalau macam tu, berapa harga nya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga. Tapi saya dah lama nampak encik Daddy Ziyyad ni, dekat blog doktor H4ni3 yang dah lama tak diupdate tu. Hehe..
      Mekasih. Aminnn...
      Mekasih sekali lagi. Selimut ripple macam di atas, guna benal local sepenuhnya, harga ialah RM160 tidak masuk postage.

      Delete
  12. syukur alhamdulillah..tahniah amirul

    ReplyDelete
  13. that is so awesome !!! ahaha nak tempah jugaklaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. boleh, boleh. Kalau berminat boleh email saya di yati_my@yahoo.com

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea