Monday, February 16, 2015

keychain boya

Kadang-kadang tu pelik juga. Tak pernah jumpa dia pun. Tapi bila dia meninggal, terasa pulak. Sayu je dari hari Jumaat. Allahuakbar... adakah anda rasa sama seperti saya?
Al-fatihah untuk TGNA.

-----------------------------------

Yati ada buat keychain buaya. 2 jenis, satunya jenis flat, manakala satu lagi jenis small plushie, ada fiber filling kat dalam. Meh tengok...


Gambor di atas menunjukkan keychain applique buaya. Dia flat piece. Mula-mula buat mata buaya tu dengan jahit je. Lepas tu, sebab mata buaya tu kurang nampak, yati guna felt. 


Ni pulak keychain buaya jenis small plushies. Dalam ada fiber filling. 


Buat 3 ekor jenis ni. Tempahan dari customer. 

Ok le. Selamat bercuti pada anak-anak. Lamanya cuti raya cina kali ni. 
Take care semua, dan be safe.


20 comments:

  1. Salam. Hee rajinnya mak membuat keychain buaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari rezeki dari rumah kena rajin, lagi-lagi kalau tempahan customer. :)

      Delete
  2. alolo...cutenya si comel buaya yati....

    ReplyDelete
  3. alfatihah juga untuk arwah TGNA..

    cantik buaya gebu tu.. :D peminat buaya agaknya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timasih, Zila. Ha ah, untuk anak-anak katanya. :)

      Delete
  4. Hehe Yati, bukan mudah nak buat ni. Walaupun buaya, tapi tetap nmpk comel! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timasih, Zurainny. Memang agak remeh juga kait benda kecik-kecik macam tangan dan kaki buaya tu. Tapi bila dah siap, memang puas hati. :)

      Delete
  5. comei a....boya boya tu.....heheh

    ReplyDelete
  6. nak komen...lama tak sebut boya...:)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Kalau berminat, boleh email yati_my@yahoo.com
      Terima kasih. ^_^

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea