Monday, January 26, 2015

Bag gemuk

Hahaha... belum apa-apa dah gelak. ^_^

Baiklah, mari kita tengok hasil kerja tangan terbaru Yati.


Inilah beg gemuk namanya. Saya pernah buat dulu, tapi versi kecik. Kali ni, besor sikit. Available di online store saya.


Gambar di atas menunjukkan bahagian dalam bag. Ada lining. Ada butang. Tiada poket. 
Ini pun ambil masa nak siapkan. Makcik busy, biasalah, kerja rumah dan kerja anak-anak.

Minggu lepas, 18 Januari, harijadi anak sulong saya, Amirul, yang ke 12 tahun. Ish ish... dah kena buat IC. Rasa macam baru hari tu dia baby.


Apakah maksudnya itu? Maksudnya, saya sudah tua. Hahahaha....

Ok la ye. Semoga kita semua diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk laksanakan tanggungjawap masing-masing. Take care semua....



14 comments:

  1. Salam. Hee anak nak membesar, tidak lama lagi mendapat cucu. Beg gemuk warna pink yang lawa juga.

    ReplyDelete
  2. happy birthday Amirul
    macam mana boleh bagi nama beg gemuk tu yati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Acik.
      Sebab tapak bag ni bulat, jadi nampak gemuk. Biasa kalau kait bag, kebanyakan tapak bersegi, jadi nampak flat je. Hehe...

      Delete
  3. happy birthday amirul....buat ic maknanya dah upsr.bila dah upsr result ok boleh hantar asrama...bila hantar asrama maknanya dah makin jauh dari kita....hheheeh

    ReplyDelete
  4. happy birthday amirul....buat ic maknanya dah upsr.bila dah upsr result ok boleh hantar asrama...bila hantar asrama maknanya dah makin jauh dari kita....hheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak hantar asrama la kak Suzie. Dia pun tak minat masuk asrama, dia kata. Sekolah dekat-dekat sini je, walaupun result elok. :)

      Delete
  5. Haha.. beg gebu bam bam ek.. cantik..

    Happy belated birthday amirul.. dah darjah 6 dah.. exam year la ni.. slmt pulun utk mama amirul.. hehe... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Zila.
      Huhu... tak tau la Zila. Budak ni relaks je, kita yang start risau. :)

      Delete
  6. comey..sesuai jugak utk bawa bento ke skolah ni..

    happy belated birthday buat amirul..thn ni UPSR la kan.. tulah, cpt benar msa berjalan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, boleh juga, Lya, bawa bento dalam bag gemuk ni.
      Ha ah, nak UPSR dah dia. :)

      Delete
  7. Alahai.... cutenya beg! Mintak satu cupcake! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Zurainny.
      Cupcake habis sudah, on the day birthday dia lagi. :D

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea