Thursday, November 13, 2014

Pelangi hati

Hari ni hari malas saya, encik. Terasa tak nak buat apa-apa. 
Tadi tengahari masak kangkung goreng belacan, telur dadar dan sambal tumis ikan bilis. Sedap juga makan kangkung. Hehe..

Bantal crochet, mengait sesuka hati, pakai color apa yang ada dalam bekas benang leftovers dari projek lepas-lepas.

Masa ni, belum siap lagi, bahagian bawah tu...
Ni pertama kali yati crochet heart. Knit heart pernah buat. Selalu crochet, tak jadi heart pun. Cuba sekali, pastu tak jadi bentuk heart, terus malas buat. Kali ni, teruskan juga la. Walau pun dalam proses buat tu, macam-macam rupa pelik yang terjadi. Kejap-kejap, anak tanya, mama kait apa ni? (masa tu nampak macam bentuk bra). Ye... serius tak tipu. Sebab dia start dari atas. Kena buat 2 'bukit' tu dulu, baru cantumkan dan kait sampai bawah. 


Ha, ni baru siap. Saiz dia kecil sikit dari cushion standard tu. Pemilihan warna yang tak berapa elok, kan? Lain kali akan buat lagi, guna color merah pulak. 

Tu dia... hujan dah turun. Lagi la rasa nak tidor.
Tadi check result anak kat SAPS. Anak sulung Yati, Amirul, dapat 2A, 2B. Dia dapat B dalam subjek bahasa melayu pemahaman dan penulisan. Bertuah betul budak tu.
Ok la, jumpa lagi ye... 



22 comments:

  1. Ok tu Yati, dapat 2A, 2B - tahniah kat Amirul. Kusyen tu cute, warna pun menarik sbb kombinasi warna ngam! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ler, kan. Takpe la. Jumlah A tak penting. Yang penting bila kita dah takde nanti, anak-anak doakan kita, kan.
      Thank you, Zurainny. :)

      Delete
  2. cute ye ! hehe , suka tengok sis punya craft ! :D

    ReplyDelete
  3. cantiknya...

    tqsm utk cadangan akak kat utk bground blog lya tu.. memang sbnarnya blog lya kaler cerah sebelum ni.. lps tu last year nak edit... tertukor b'ground hitam. nk adjust2.. banjir besar plok..trs tertangguh.. pastu eksiden plok..smpai sekarang tertangguh,,smpai sekarang nak adjust..tp xde mood la.. igt nk upah blog designer je.. alang2 awal tahun ni la tukar cat baru.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh.. gitu ceritanya. Tak sabor tengok wajah baru blog Lya nanti. :)

      Delete
  4. owh..lupa nk wish utk amirul..congrats ye..ok dah tu 2a2b..insyallah..next year leh tingkatkan lg prestasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Lya. Insya-Allah, kalau Amirul rajin baca buku melayu. Hehe..

      Delete
  5. salams yati,

    cantiknya tangan berseni...kalau saya habih dah benang kemana jarum kemana hehehhehe

    congrats kat amirul, boleh digilap B jd A tahun depan:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. terima kasih, Amiza.
      Insya-Allah, kena lebih improve dalam BM.

      Delete
  6. wow!!! cantik.
    kaler nyer ok aje bagi aida.
    kretif...

    ReplyDelete
  7. cantiklah ti, warna pun cantik, ok je

    ReplyDelete
  8. sweet je bantal love tu yati.. ok je kaler tu.. :)

    anak saya pun berderet B nya yati.. asyik tgk tv je kan... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Zila. :)
      hehe.. sama la kita. Harap dia orang akan improve tahun depan, Insya-Allah.

      Delete
  9. malas2 pun sedap je menu2nye... :)

    kak yati, cantik crochet hai tu!

    hanie ada bantal hati sepasang... masa kawin punya dulu... nak minta upah buat sarung or crochet boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Hanie. :)
      Buat sarung crochet bantal heart? Insya-Allah, boleh diusahakan. Email kak Yati di yati_my@yahoo.com, measurement bantal tu, dan nak color ape, etc. :)

      Delete
  10. berseni tangan yatie ni buat crochet tu, kalau yus hampeh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Yus.
      Yus pun boleh buat juga, kalau ada minat. :)

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea