Thursday, October 16, 2014

Owl Plushie

Projek terbaru, gabungan knit dan crochet. Bantal kecik burung hantu. :)

Owl plushie - pandangan depan

Badan owl ni yati knit. Manakala bulu 3 lapis kat depan tu di crochet. Lepas tu tepek mata dan hidung guna kain felt.

Owl plushie - pandangan sisi

Berikut gambar meja kerja Yati masa buat projek ni.


Situ la Yati online, situ juga Yati menjahit. Itu pasal Yati tak boleh ada banyak projek pada satu masa, sebab dikhuatiri akan menyemakkan ruang tamu. Namun begitu, saya menyimpan hasrat untuk punya billik jahit atau bilik kraf sendiri, supaya boleh kekalkan keadaan semak semasa ada projek atau tiada projek tanpa mengganggu ketenteraman awam. Hehe...

Sibuk tak? Saya sibuk sikit. Hujung minggu ni anak-anak ada sukan. Apa?? Hari Ahad kena pi sekolah bersukan? Aiyaaa.... layan je la... ^_^



22 comments:

  1. salams yati, cantiknyaaaaaaa...berseni....:)

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum yati,,,ada juga projek, akak ni sibuk dgn anak2 x sempat nak projek2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam warahmatullah kak Suzie.
      ye la kak. Yati pun ada hari sibuk juga. Tak sempat nak online. Buat kerja untuk anak je, kan.

      Delete
  3. Cantik lah..suka sy tengok..kreatif tu...
    salam kenal ya, follow sni #636 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timasih, Atie.
      Timasih sebab follow Yati juga. :)

      Delete
  4. cantiknya, kemas jer buatannya :)

    ReplyDelete
  5. Hahaha....sama la kita Yati - x bilik kraf! mari la kita bersama2 berdoa semoga kita dpt bilik kraf tu soon! kalau bkn bilik pun, at least satu corner, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, sama la. Hehe...
      Ye lah, semoga satu hari, kita dapat bilik kraf kita sendiri. Insya-Allah.

      Delete
  6. comel owl pink tu.. :) saya memang booking 1 bilik la untuk disepahkan yati.. kalau tak, saya yg tak tenteram.. budak2 suka main brg2 saya.. dah elok sorok pun tetiba nmpk gunting bersepah... huhuhu..

    aah la yati.. skrg sukan hjng tahun ek.. dulu awal2 tahun sukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. timasih, Zila. :)
      bestnya ada bilik jahit sendiri. Bahaya juga tu Zila, budak main gunting. teringat anak yati dulu masa dia orang kecik, suka main jadi barber, gunting rambut adik dia. Bertuah...
      ye la zila. Sekarang dah lepas sukan, ada konvokesyen prasekolah sulaiman pulak.

      Delete
  7. salaam yati..owl pushie itu sangat cantikkk

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea