Wednesday, October 29, 2014

Amigurumi kucing kecik

Yati pernah buat amigurumi kucing kenit ni dulu, untuk ready stock. Tapi tak bertahan lama dalam stock, sudah dibeli orang. Kali ni, Yati buat color oren pulak.

Pada saya, part paling mencabar adalah masa nak embroider muka dia.


Harap-harap jahitan mulut atau hidung tu tak senget. Yati lakar sikit guna pen. Tapi nipis la, asal nampak.

Masa nak mencantum kaki, tangan, pun mencabar juga. Juga takut senget. Yati pin dulu dengan jarum peniti kat tempatnya.


Bila dah siap, memang rasa syok. ^_^


Itu meow, melepak di luar rumah.


"Panjangnye rumput. Apa punya tuan rumah daa, malas potong rumput," cakap Meow. Hehe...

Ada dengor radio THR Gegar tak? Permata Pantai Timur. Saya tak dapat siaran tu, tapi saya dengor melalui astro radio. Pasang time buat kerja rumah, sambil memasak, sambil menyapu. Dia ada pasang satu lagu ni, tajuknya Ngape Bior Semak, nyanyian Anak Semantan. Lagu ni dalam lorat Pahang. Antara liriknya...

Ngape bior semak?
Ngape bior semak?
Tanah sekangkang kera, ngape bior semak?

Ha, kan dah terkena sebijik atas batang hidung. Sekadar peringatan pada diri sendiri juga, sebab malas cabut rambut. Kalau tak pernah dengor, ni link dia kat youtube. Hehe.. 

Jumpa lagi, bye....



18 comments:

  1. teringin nak buat, tapi xpandai2....tengok yg Yati punya je la kan...creative la Yati ni...

    ReplyDelete
  2. mba yati kreatif ya ^_^

    Bisa diajarin nggak nih mbak. #Ngarep

    Salam dari Blogger Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada lah, biasa-biasa saja.
      Hehe... saya sendiri belajar mengait dari youtube saja. :)

      Delete
  3. kalau sudah begini, bisa menjadi usaha yang besar neh, karena terutama anak putri pasti sangat menyukai boneka seperti ini, lucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan saje budak-budak, orang tua pun suka juga. :)

      Delete
  4. cantik hasilnya
    dah lama saya tinggalkan xtvt crochet ni
    seronok bila time dah siap tu
    nak membuatnya kemain ralit lagi kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.
      Betul tu. Kadang lupa buat benda lain, dok mengadap projek kait saja. :)

      Delete
  5. comelnya....kreatif betul yati nie.

    ReplyDelete
  6. Hai meowww oren.. awak nmpk sangay encem di balik rumput2 itu.. hehehee.. saya pun sama yati.. rumput dan pokok2 semak kecik2 tumbuh dengan meriahnya.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. zila, yati teringin nak beli mesin rumput yang jenis tolak tu. Mesti rajin memotong kalau ada. :D
      Nak panggil orang mesin rumput, kawasan bukannya besor sangat pun.

      Delete
  7. alololo... yati.. comel nyer.. eehh kita dah link blog awak ke blog kita.. under KRAFT MALAYSIA... kikiki.. punya la lama nak buat.. baru sekrang ni terbuat.. sorry ya.. kita ni penyakit M sudah datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timasih, add link yati. Yati hargai sangat. :)

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea