Wednesday, September 10, 2014

Crocodile stitch shawl - Siap!

Tadaaa....


Fuh... lega dapat siapkan. Alhamdulillah...

Date start projek: 12 Disember 2013
Date siap projek: 9 September 2014

Tu dia... lebih kurang 9 bulan buat shawl ni. Ambil masa lama sebab sisik-sisik ni, lepas setiap satu siap, kena tarik-tarik sikit supaya terbentuk. Dah ler tu, patternnya berulang. Walau pun kita dah boleh hafal pattern nya, tapi buat benda yang sama berulang kali cepat buat kita rasa bosan.


Gambar menunjukkan ukuran shawl dalam inci. Sesuai dipakai di tempat sejuk. Guna 2 jenis benang.

Lilac and white yarn: 100% wool
Beige yarn: Acrylic

Guna habis 8 roll benang wool tu, ICE yarns, dari Turki. Benang acrylic tu pula local, brand Wina. Shawl ni Yati masukkan dalam ready stock kedai Yati. Ye, Yati suka buat barang ready stock banyak-banyak, supaya kalau ada jumpa offer buka booth lagi, boleh la join.


Yeh..  lepas ni boleh buat projek baru. Sukacita dimaklumkan, Yati punya work-in-progress projek semua dah siap. Shawl ni lah yang last sekali. Lega...

Lama juga tak update cerita kat blog ni. Kawan-kawan sihat ke? Harap semuanya sihat-sihat dan happy belaka. Pada kawan-kawan yang ada anak sedang periksa UPSR sekarang, good luck dan semoga berjaya.

Jumpa lagi. Take care semua... ^_^




8 comments:

  1. Wow.. tahniah yati.. cayalah... semua projek settle dah.. belum terjadi lagi dalam sejarah mamadaniel.. hehehe...

    Pasni projek apa pula? Hmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... ye ke? Berusaha! Jiayo Zila! :D
      Yati tengah try mana-mana pattern yang pernah di print out. Ada 3 file. Wakakaka... amik ko.. rajin print pattern, tapi nak buatnye, malas.

      Delete
  2. rjinnya...
    klau sy la dh bkubur sparuh jln

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. nak kata rajin tu idak ler. Kalau rajin, mesti dapat siap lagi cepat, tak sampai 9 bulan. :D

      Delete
  3. Huh....9 bln punye projek....lamanya tekun jugak awk buat eh yati. Kalau sy la lama da bungkus simpan lam lemari je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. paksa juga Ena buat shawl ni, sayang benang mahal kalau projek terbior begitu je.

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea