Monday, August 11, 2014

Progress shawl

Dulu kan, masa Yati tengah buat projek cross stitch, Yati selalu update kat blog perkembangan jahit, walau pun sikit. 10 kotak baru jahit pun Yati update juga.
Bila buat projek kait, malas la pulak update. Kebanyakannya Yati cerita bila projek kait dah siap.
Tapi kan... Yati azam, tak nak start projek baru untuk ready stock kedai Yati, selagi crocodile stitch shawl ni belum siap.

Bila ada masa free je, Yati cuba buat.


Sambil tunggu anak habis sekolah, buat.


Sambil tengok anak main bola petang-petang, duduk kat buaian, sambung buat shawl.

Dah agak besor juga, tapi Yati nak lebih besor, supaya orang tak berapa nak kurus pun boleh guna. Hehe...

Rasa macam tak nak lagi buat crocodile stitch ni. Kalau projek kecik takpe. Dia pakai benang banyak.

Tarappa... akan saya usahakan sampai siap.


Ni gambar petang semalam, lepak kat Esplanade Lumut. Tengok laut sambil makan kueh.

Jumpa lagi...


20 comments:

  1. yati, budak2 3 orang tu dari belakang dah nampak sama besar..he he, sulaiman yg comei tu pun dah tak kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, kak Shima. Amirul pun almost sama tinggi dengan Yati. Cepat betul boys ni membesor. Sulaiman lagi la, dah debab dah. :D

      Delete
  2. Truskan usaha yati...pandai awk buat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih, Ena. Takde la pandai, ikut pattern free kat internet ni je. :)

      Delete
  3. Hello Yati, not many women today, especially young ones know how to cross stitch. Isteri saya used to do this long ago but da berenti.
    And its good you do this instead of tengok to h/phone.
    Also its good eye exercises.

    The last time I was at Lumut was wayyyy back in the late '70s. Pangkor Island, Pantai Remis, Kg. Koh....yes, still boleh remember.
    You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your comment makes my day, uncle.
      Wow, that was long time ago. I sometimes go to Kg. Koh.. jalan-jalan cari makan. Hehe..

      Delete
  4. Yati....caiyok caiyok.....

    Lama x tengok uncle lee......

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan yati...first time singgah diblog ni terus semangat nak buat cross stitch.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan, noly. :)
      Yati dah lama tak buat cross stitch. Sekarang tengah demam kait pulak. Hehe..

      Delete
  6. Yati.. saya pun ada projek kait x siap lagi.. huk huk...
    Kena rajin update progress kot baru rajin nak siapkan mcm yati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Zila tak kait pun, ada projek jahit lain. Bagus! Ha ah, yati rasa kalau kita update kerja kita, dan bila orang baca, ada rasa push atau tekanan untuk cepat siapkan sesuatu projek tu. :)

      Delete
  7. pndainya...
    tgn saya kekok bila nk buat bnda2 bseni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti zai pandai dalam bidang lain ni. :)

      Delete
  8. Waaa.. untungnya klo tngan berseni dlm jahit mjahit ni.. apa2 pom jd....

    Lps spm dlu pnh buat cross stich.. tp hncur n x siap pom.. x tahan nk hadap. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, praktis juga adanya, belajor dari google dan youtube. :)
      Buat cross stitch pun kena azam dan minat yang kuat, Lya.

      Delete
  9. sgt seni tgn yati.
    projek cross stitch aida dulu tu tertangguh la :-(
    busy dgn keje... izzat... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Aida, nanti free-free boleh sambung. Yati pun sama juga dulu, ada anak kecik, susah skit nak menjahit.

      Delete
  10. dah lama tak bertandang umah yati. Yati sihat? tak sabar nak tengok shawl yati. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati Alhamdulillah, sihat. Ayu sihat? :)
      Dah siap dah shawl, ada tulis entri baru.

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea