Thursday, February 06, 2014

Kotak, pouch dan birthday Hafizan

Yati buat kotak aksesori crochet lagi. Kali ni, tempahan cousin Yati dari Kuantan, Pahang.

Kotak aksesori crochet

Cousin request nak color dark blue. Yati match kan dengan light pink untuk cover dia, dan bunga tu mesti merah maaa...

Bahagian dalam kotak aksesori

Selain tu, dia juga berkenan dengan produk knit dalam ready stock Yati, handphone pouch. Kebetulan, muat untuk ukuran samsung Duo nya. Cuma cousin request tambah strap untuk masuk tangan.

Knitted handphone pouch

Yeh.. Alhamdulillah. Siap buat dan delivered.

-------------------------------------------------

Pada 4 Februari lepas, birthday anak kedua Yati, Hafizan, yang ke-8. Both my sisters datang dari KL the day before.

Hafizan...

Celebrate pagi buta, sebelum budak-budak ke sekolah.

My three boys, dari kiri Amirul, Hafizan dan Sulaiman
Juga bawa ke sekolah cupcakes, untuk kawan-kawan Hafizan.


Dan lagi cupcakes.. buat makan kat rumah... aunty bawa dari KL.


Semoga Hafizan jadi anak yang soleh, dan rajin buat homework.

Tiap-tiap bulan makan kek ni. Punah diet mama. Hehe..
Wishing kawan-kawan semua sihat sejahtera dan berbahagia selalu.


10 comments:

  1. Happy belated birthday Hafizan... sama pulah besday dgn atok abah Aman.. hhehe... xpe mamahafizan..makan kek sebulan sekali je.. on cheat day.. hihihi...

    kotak accessories n handphone pouch tu memang cunnn! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila,
      thank you! :)
      Heee... sekali sebulan pun dah rasa lemah, Zila. Kuat betul penangan kek. Kena cover balik dengan jogging lebih round. Huuuu...
      Timasih. :D

      Delete
  2. Happy besday hafizan

    Akak kenan biru tu. Cantik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie,
      terima kasih, kak.
      Hehe.. timacih. Masih cuba improve lagi crochet kotak lagi, supaya jadi kukuh juga, sebab dia kotak, kan. :) Benang kena sesuai.

      Delete
  3. Replies
    1. Suka-suka,
      timasih. Masih belajor lagi. :)

      Delete
  4. Comelnya hp pouch tu! :D Cupcake pula gerenti yummy - happy nya semua kawan2 kelas Hafizan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zurainny,
      timasih! :D
      Ha ah. Sekejap je habis cupcakes semua, Hafizan cerita. Dia bawa ke kantin waktu rehat, semua kawan-kawan pakat dok ikut. Hehe...

      Delete
  5. Hello Yati, wow! Love your kotak....can see you are very good with stitching. That h/phone pouch would be very good for our frigid cold winters. Keeps the phone warm or pocket cameras. Love the colours.

    Tell Hafizan, a friend from Canada wishes him a very happy birthday. Da lambat sikit.
    And good for him doing his homework.
    Yati, you have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle Lee,
      thank uncle. Still learning.. :)
      Hafizan said thank you very much for the wish. He's doing homework alright, buat takes him hours... to finish everyday, sambil buat sambil main. Letih mama tunggu.
      ^_^

      Delete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea