Friday, September 21, 2012

jeng.. jeng... jeng...


Haha.. camana tu? Otak dah karat dah ni. Lama tak buat masalah matematik. Ya Allah, berilah hambaMu ini kekuatan...
Guna diploma, baru dapat. Degree tak diiktiraf. Tapi takpe la tu. Kenapa, mungkin ada yang bertanya... kan dah elok dok rumah, niaga, boleh jaga anak sendiri selama ni, kan?
Sebenarnya, saya taklah sesenang kawan-kawan. Dalam kategori orang susah juga. Bila fikir long term, sangat gerun, tak nak la cerita. Ada rezeki, adalah. Yang penting, buat elok-elok, kan.
Kalau kawan yang ada pengalaman, cer cerita sikit exam ni, ok tak? Dengornya, macam tak cukup masa, ye tak.. 
Thank you, dan wish me luck ya, untuk periksa ni, minggu depan.. ^_^

19 comments:

  1. put...Congrats!!!!!...buat yang terbaik ye..relax, baru boleh stimulate idea.takmoh gelabah noo...zaman aku dulu takde exam macam ni. apa pun, wish u good luck. Insyaallah...kita tawakal after usaha, ye dok.

    ReplyDelete
  2. Good luck yati... toksah dengar soksek soksek orang, yang penting kita mohon yg terbaik dariNya.

    ReplyDelete
  3. prepair well dear..agak mencabar exam ni..ape2 pun gud luck =)

    ReplyDelete
  4. aik? apasal pulak degree tak diiktiraf? anyway, good luck yati with your exam...

    ReplyDelete
  5. chaiyok yati!
    saya tak pasti exam nya sama atau tidak dgn saya dulu.

    kalau pengetahuan am, yati boleh baca buku Malaysia Kita, kat public library selalu ada.

    kalau matematik, tak silap silibus dia mcm PMR & SPM. dulu saya kena yang nak kira sudut tu.. huhu.. pengsan mak! mana la mak ingat..

    Kalau ujian personaliti, tipsnya ialah konsisten.. ada org kata kena jujur la.. tapi kalau nak kelentong sikit2, kelentong dengan konsisten.. hehe.. sbb soalan dia berulang-ulang.. kalau kita tak konsisten, nampak sangat kita kelentong.. hehe.. tapi jujur lebih baik la kan.. hihihihi...

    good luck yati..
    ada rezeki insyaAllah..
    saya pun dapat keje ni dah lanjut usia jugak.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. yati
    alhamdullillah dapat tawaran tu, insyaallah semoga dipermudahkan semuanya, amin

    ReplyDelete
  7. assalam yatie..semoga yatie dapat menjawab..insyaallah semoga ada rezeki yatie nanti

    ReplyDelete
  8. Tahniah, Walau dulu Akak keje TM tp x pernah miss isi form spa sampai la berenti. Hehehe dah berenti baru x apply. Malas dah. Good luck yati

    ReplyDelete
  9. yati pasti bole berjaya... good luck yea!

    ReplyDelete
  10. Akak doakan yg trbaik utk yati..apa2 pn kerja yg kita buat yg pnting dr rezeki yg halal....InsyaAllah berkat....

    ReplyDelete
  11. sama jugak cam akak, doakan yang terbaik utk yati. insyaallah. jawab dgn penuh yakin ok. semoga dipermudahkan segalanya. aminnn

    ReplyDelete
  12. good luck dear...semoga Yati berjaya...InsyaAllah....

    ReplyDelete
  13. Wahh..tahniah kak yati! Insya allah didoakan mudah-mudahan dpt jawab exam, lulus n dpt jawatan tu..amiinnn....

    ReplyDelete
  14. Epid,
    hehe.. thank you. Aku memang rileks pun, gelabah dalam hati je. Hehe.. betul, dah lepas ni, berdoa dan tawakkal je. :)

    Kak Mila,
    terima kasih, kak Mila. Hugss.. :)

    Izan@Is,
    terima kasih. Appreciate very much. :)

    Kak Nisa,
    Mengikut kata SPA, sebab degree Yati tu ekspress program, plus twinning pulak dengan local kolej. Kalau intensif 3 year program buat kat kampus induk kat Australia, baru iktiraf.
    Thanks, kak Nisa. :)

    Zila,
    thank you, share info ni semua. Yati baca komen Zila ni sebelum Yati buat periksa hari Sabtu lepas. Sangat membantu. Hargai sangat.
    Hugsss...

    Kak Shima,
    Amin... terima kasih, kak. :)

    Kak Erna,
    waalaikumsalam kak. Amin, amin, kak..

    Kak Suzie,
    sama la kita ya. Tak pernah berenti isi form. Thanks, kak Suzie.

    Az Jari Lentik,
    terima kasih, Az. :)

    Kak Nza,
    Amin... terima kasih, kak.

    Kak Su,
    Amin... terima kasih, kak Su. :)

    Encik Zino,
    Amin...

    Kak Ina MP,
    Amin.. terima kasih, kak.

    Iza Mama QS Stitch,
    Amin... terima kasih, Iza.

    Kak Fidah,
    thank you, thank you!! :)

    ReplyDelete
  15. tahniah yati...at least dah berjaya tuk g exam....ramai juga yg dapat offer exam f29....

    ReplyDelete
  16. wah..akak nk start keje smula yer...
    semoga dimurahkan rezeki..kak.

    ReplyDelete
  17. Qaiza,
    Terima kasih, Alhamdulillah, kalau ada rezeki, dapat la. :)

    Mimosalina,
    baru apply, dik. Amin, terima kasih.
    :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea