Wednesday, June 13, 2012

Demam dan donut

Assalamualaikum, hello...!

Sudah balik ke rutin biasa. Sulaiman sudah happy, sebab abang-abangnya dah balik. 

Tapi Hafizan pula demam. Sempat pergi sekolah hari Isnin saje, lepas tu, masuk hari ni dah 2 hari tak ke sekolah. Muntah-muntah, tak lalu makan, sampai tinggal tulang dan kulit saje.

Hafizan masa di Pangkor. Design t-shirt sendiri.
Harap Hafizan ok esok. 
Kalau lah boleh transfer sakit tu pada mama, kan bagus. Sebab mama banyak lemak. Hehhe.. ni budak ni dah la sedia kurus, tambah keding jadinya.

Semalam Yati buat donut. Ikut resepi Kak Nza.

Ini kali kedua buat donut. Pertama kali dulu, dia tak naik gebu. Kali ni, memang gebu dan sedap. (masuk lif tekan butang sendiri).

Sekarang Yati agak malas masak. Jadi, hari-hari lauk simple je, macam telor, ikan bilis atau sardin. Tapi bila tengok Masterchef selebrity tu, rasa nak cuba pulak buat donut lagi. Tu semalam test buat tu. Nampak macam cucuq keria pun ada dalam gambaq.

Ok, take care semua! Be happy dan rajin-rajin kerja!

12 comments:

  1. yuhu...langsir baru nampaknya. prepare sambut raya ke..hihihi

    ReplyDelete
  2. sekrg ni musim demam agaknya. hero kecik akak aritu pun demam jugak. risau maknya ni. donut, slalu beli kat luar je tak penah buat sendiri. kena cubala lepas ni

    ReplyDelete
  3. assalam yatie..semoga hafizan cepat sembuh

    ReplyDelete
  4. rajinnya kak masak..saya dok tgk saja teringin nk try masak tapi bila x tau la heheehe....

    ReplyDelete
  5. Yati kalau nak senang letak gula kat donut masuk gula n donut dalam plastik lepas tu goncang2 mmg elok je

    ReplyDelete
  6. rajinnya Yati buat donut...kak Ina tak pernah buat...selalunya beli jer...

    p/s..semoga Hafizan cepat sembuh....

    ReplyDelete
  7. kesiannya hendsom boy demam..moga cpt sembuh ye syg.....

    he.he.he...akak pn dh lama xbuat donut..tringin lak nk mkn tiba2...ni nk kena buat jugak la...

    hr ni pn akak masak sardin je yati..anak2 xgitu selera nk mkn cz cuaca panaz sgt.....

    ReplyDelete
  8. comel2 donut tu...mmmm mesti sedap

    ReplyDelete
  9. ayo donut, my fav! dh jadi arwah dh tu, klu x leh pos sini dalam setalam dua ekekekekek

    ReplyDelete
  10. alamak..aku suka donut!!!! nak skettttttttttt

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa yati. lama tak jln2 sini. blog pun tak sempat nak update. moga anak2 dan yati sekeluarga sihat sentiasa. take care :)

    ReplyDelete
  12. Epid,
    mesti, mesti. :)

    Kak Su,
    kalau kek dan puff kak Su boleh buat, donut ni lagi lah boleh, kak. :)

    Kak Erna,
    waalaikumsalam kak. hari tu Hafizan demam lama, kak, sampai tak pi sekolah 4 hari.

    Nanie,
    hehhe.. tunggu seru masak tu mai kot. :)

    Kak Suzie,
    boleh try lain kali. Thanks, Kak! :)

    Kak Ina MP,
    buat sebab anak-anak makan kak. Kalau deme tak layan, Yati pun maleh juga buat. :)

    Kak Nza,
    donut kak Nza buat lagi gebusss! Geram tengok!

    Noor,
    boleh ler, buat makan sekeluarga.

    Az Jari Lentik,
    Kalau pos donut, mesti gula dia hilang semua. Hehhe...

    Kak Fidah,
    hari tu dah habis kak, bagi jiran tetangga. Hehhe..

    Ayu,
    Selamat berpuasa, Ayu! Terima kasih singgah. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea