Thursday, March 22, 2012

Jalan berbukit

Assalamualaikum...

Weekend lepas ada bawa anak-anak mandi ayor terjun.

Masa perjalanan pergi ayor terjun...

Weeee.........!
Ala, nak naik pulak.
Masa perjalanan balik ke rumah...

Ha, get ready, get ready!
Weeee......! Yahoo...!

Ingat tak dulu, ada satu iklan ni, time kereta tu turun bukit, dia matikan enjin. Pastu bila naik bukit, baru start enjin, nak jimat minyak punya pasal.

Tak tau la sama ada iklan tu dibuat kat jalan ni, atau camera trick ke. 
Tapi bila pertama kali kami lalu jalan ni, memang rasa syok! Dan setiap kali lalu, memang syok. Kecuali kalau lalu waktu malam, takut, sebab gelap. Kalau on the way dari Kelantan ke rumah Perak, lalu sini la, shortcut. Ikut highway, jauh sikit.
Waktu siang, kiri kanan jalan hijau, dengan rumah kampung, kereta tak banyak sangat. 

Jalan ni terletak di antara pekan Parit ke Kuala Kangsor, melalui Manong. 

Gambor jalan je share kali ni. Gambor kat ayor terjun, lain kali ya Yati share.

Babai!  ^_^

10 comments:

  1. wowww weee...jln tu best la Yati, lurus je..

    OOO sy ingat iklan tu, btl kot dia matikan enjin...hehe

    ReplyDelete
  2. kt tmpat sy pun ada jln mcm nie..tp sy tak matikan enjin hihihhhh

    ReplyDelete
  3. hihihi yatie..teringat kak salmi about one story pasal naik bukit..tentang kehidupan kita ada kala kita lalu jalan lurus maka ucapkanlah alhamdulillah..kalau kita mendaki bukit..ucapkan subhanallah..kalau kita turun bukit..banyakkan istigfar..:-)..hidup ada kala senang, adakala banyak cubaan dan adakalanya menurun :-)

    ReplyDelete
  4. Ingatkan on the way Felda Besout

    ReplyDelete
  5. walau berbukit jalan tu lurus jerr....tapi macam sunyi jer jln tu....

    ReplyDelete
  6. kalau drive sorg2 seram gak tu yati...jlnnya lengang....

    ReplyDelete
  7. Hajar,
    :D

    Totie,
    betul, memang agak menyeramkan lalu waktu malam kat jalan tu.

    Sahromnasrudin,
    hehhe..

    Kak Sal,
    thanks for sharing, kak Sal. ♥

    Kak Suzie,
    Yati tak pernah sampai Felda Besout.

    Kak Ina MP,
    ya, jalan ni jarang orang lalu.

    Kak Nza,
    betul tu kak. :)

    ReplyDelete
  8. Ummi Hanie,
    ha ah betul, agak seram juga, sebab gelap, lampu jalan takde area situ. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea