Thursday, February 02, 2012

Crocheted bolero

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, Allah beri kesihatan yang baik untuk Yati selesaikan order customer. Rasa sangat tak senang hati sebab kita ambil masa lama nak siapkan, padahal customer sudah bayar lama. Terima kasih kepada semua customer Yati yang memahami, kesibukan kat rumah dan nak siapkan tempahan lagi. Yati hargai sangat, tau! ♥

Sekarang, lega rasanya. Sudah siap, hantar dan selamat diterima. Ini adalah bolero (A very short jacket worn open in the front) hasil crochet yang telah ditempah oleh Kak Ina atau nickname beliau MP.



Sama warna dan pattern dengan bolero yang pernah Yati hasilkan untuk projek crochet-a-long group YLM tak lama dulu. Cuma untuk kak Ina, saiznya lebih besar sikit. Guna benang 100% acrylic. Bersamanya, Yati buat brooch rose.


Tara... bolero Kak Ina di sebelah kanan. Bolero sebelah kiri tu, Yati dah masukkan dalam kedai, untuk dijual. 

Terima kasih pada kak Ina yang sudi order dengan Yati. Ni first garment hasil kaitan yang di order. Jadi, Yati sangat suka campur nervous, takut tak muat ke, tak suka ke, atau sebagainya. Alhamdulillah... nak tengok anak Kak Ina pakai bolero ni, sila ke blog Kak Ina ya. Ayu nya anak dara kak Ina. ^_^

Ok sekian. 
Selamat dan take care semua!

15 comments:

  1. Yati ...comel kan bila dah disarung .. ...

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Cantik ... takde ke utk kaum adam ni !

    ReplyDelete
  3. Salam yati, lawanyaaaa bolero biru :-)

    ReplyDelete
  4. cantik yati... good job... cepat jugak siapnya... :)

    ReplyDelete
  5. yati, cantik sgt. liza suka!
    -rohaliza

    ReplyDelete
  6. Dah tgk anak MP pakai...cantik!

    Bpa RM ni Yati? klu sarung kusyen @ alas meja Yati buat tak? Bpa lama ambik ms nk siap?

    ReplyDelete
  7. cantik, kak..limited edition kaum adam ada ke hihihihhh

    ReplyDelete
  8. cantiknya.......kagum dgn kelebihan yg yati miliki....

    ReplyDelete
  9. assalam yatie..terima kasih banyak atas usaha.yatie..akak amat menghargainya..mudah2an akak dapat mencari buku tu..hero masih merindui rumah..dah 3 minggu pun masih tak boleh tidur kalau tak dengar suara maknya..sekurang2nya 3 kali sehari.

    ReplyDelete
  10. lama benor tak singgah melawat yatie..

    cantik sangat bolero tu yatie.. kakyong pun dah jengah ke blog MP.. comel bebenor anak dara nya bergaya dgn bolero tu.. sesuai sangat..

    ReplyDelete
  11. Cantiknya Yati kait! Marvelous!

    ReplyDelete
  12. wahhhhh cantek la yati!!! gud job!

    ReplyDelete
  13. terima kasih yati...mmng kak ina suka sangat ngan bolero tu...

    ReplyDelete
  14. Kak Suzie,
    ha ah, sweet je tengok anak kak Ina pakai bolero ni. :)

    LH,
    terima kasih, Dato'.
    Insya-Allah, projek untuk kaum adam saya akan buat bila free nanti, vest atau sweater. :)

    Kak Su,
    Terima kasih, kak. :)

    Kak Salmi,
    Hehhe... timasih. Yati punya peberet color pun biru. :)

    Kak Nisa,
    terima kasih, kak.
    Hmmm.. sebulan juga la nak siapkan bolero ni, sebab selari dengan order cross stitch juga.

    Rohaliza Hamzah,
    Terima kasih, Liza! ♥♥

    Hajar,
    terima kasih, Hajar.
    Yati jual RM55 bolero ni, Hajar.
    Yati tengah knit sarung kusyen atau sarung bantal, Hajar. Alas meja tak pernah buat lagi, tapi ada idea la camne nak buat. Hmmm, dalam sebulan juga la, Yati rasa, nak siap. :)

    Sahromnasrudin,
    Insya-Allah, nanti free akak akan knit vest atau sweater untuk kaum adam. Tunggu...! :)

    Kak Nza,
    terima kasih, kak.
    Alhamdulillah, syukur pada Allah.

    Kak Erna,
    waalaikumsalam kak Erna.
    Tak susah pun kak, seach je kat website mph. :)
    Akak dah jumpa tak buku tu? Kesian dia, kak. Kalau tak boleh, bawa balik je la, kak.

    Kakyong,
    terima kasih, kakyong.
    Itu la dia, kena dengan pemakainya, comel je tengok, ye kak. :)

    Ayza,
    Thank you, Ayza. Bertambah semangat Yati untuk kait lebih garments lepas ni. :)

    Kak Fidah,
    Thank you, kak. ♥

    Kak Ina,
    sama-sama, kak.
    Alhamdulillah, sangat lega Yati mendengornya. Yati seribu kali lebih suka kalau customer suka. :D

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea