Wednesday, February 29, 2012

Amirul dapat hadiah

Assalamualaikum...

Hello semua!!
Nak tengok benda comel tak?

Gambar di atas tu, face towel. Amirul dapat hadiah tu, dengan satu tupperware minum besar, dan 3 lagi buku, sempena Hari Anugerah Cemerlang sekolah dia hari Isnin lepas.

Nak ambil gambar barang lain, Amirul dah sembunyi dah. Dia memang suka sembunyi barang, sebab adik-adiknya pun suka ambil barang dia.

Yati tak pergi pun tengok Amirul ambil hadiah dia. Dok rumah, jaga Hafizan dan Sulaiman yang cirit-birit. Bapaknya keluar ofis kejap, pi tengok.
Tak tau nape sekolah Amirul suka buat waktu hari kerja. Bagi pula surat last minute, memang tak cukup notis nak apply cuti. Kan lebih bagus buat hari Sabtu.

Tu, untuk periksa tahun lepas, Amirul dapat nombor 6. Ok la kan, budak pompuan juga yang pandai, tengok nama yang dapat nombor 1-5 tu, semua budak pompuan.

Amirul dapat markah tertinggi untuk subjek Bahasa Inggeris.

Tahun ni, tak tau la camana tu. Dah naik darjah 3. Banyak tengok kartun je. Kalau tak suruh buat homework, dia tak gerak la dari depan tv tu.

Ini lah Amirul, anak sulung Yati. Gambar masa kami pi Telok Batik hari Ahad lepas. Nanti Yati cerita dalam next entri, dapat ambil gambar sunset. 

Sekian.
Selamat bekerja, dan senyum-senyum selalu! ^_^

12 comments:

  1. bagus nyer amirul. aida pun nak buat nurin jadi mcm abg amirul. bab terbaik dlm english tu yg paling aida kagum. tahniah amirul ye. jadi model terbaik utk adik2...

    nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

    ReplyDelete
  2. tahniah amirul!!! keep up the good work

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah....syabas!!!

    semoga kecemerlangan ini akan berterusan di masa2 akan datang

    ReplyDelete
  4. congrats amirul...keep the momentom

    ReplyDelete
  5. yati...darjah 3 ok lagi nanti naik tahap 2 ,masa tu sah sikit subject pun banyak

    ReplyDelete
  6. tahniah amirul... mesti ibu rajin ajar kan... ;)

    ReplyDelete
  7. tahniah amirul..

    pandai la BI dpt 99%...

    Insya Allah, Amirul ni memang cerdik... no 1 utk budak lelaki untuk tahun dia...

    ReplyDelete
  8. Tahniah amirul...wah bagusnya sk amirul cz top 10 pn dh hadiah...syabas utk mama amirul juga....moga terus cemerlang....amin.

    ReplyDelete
  9. tahniah Amirul...!!!!

    Semoga terus cemerlang...

    ReplyDelete
  10. pandainya amirul, untung2 besar jadi doktor... harap2 masin le mulut sy ni :)

    ReplyDelete
  11. Kak Yus,
    terima kasih. :)

    Aida,
    terima kasih.
    Insya-Allah, Nurin pun boleh cemerlang juga. :)

    Kak Fidah,
    thank you. :)

    Sahromnasrudin,
    terima kasih, sahrom.
    Alhamdulillah.
    Itu lah yang akak harapkan. Amin...

    Epid,
    thanks. Harap camtu lah. :)

    Kak Suzie,
    ye la kak. Tahu, tengok benda yang dia orang belajar pun, tak macam kita dulu. Harap Amirul boleh buat nanti. Dah tak boleh main lagi la, naik tahap 2.

    Hanie,
    terima kasih.
    Tengok homework Amirul ni Hanie, boleh make my blood go upstairs. Tapi sabor je la, kan. Nak dia pandai, kena juga check hari-hari.

    Kakyong,
    terima kasih.
    Boleh la kakyong, tapi bahasa melayu karangan, Amirul kureng sikit.
    Itu la dia, kalau la dia tak malas, mungkin boleh dapat lebih baik lagi resultnya.

    Kak Nza,
    terima kasih.
    Amin... amin...
    Sekolah Amirul nak bagi galakan, pada murid top 10, supaya usaha gigih lagi.

    Kak Ina Mp,
    terima kasih.
    Harap-harap begitu lah kak. :)

    Az a.k.a. Jari Lentik,
    hehhe... mana tahu kan. Syoknya kalau anak jadi doktor. Boleh mak pakai kete besor. hehhe...

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea