Tuesday, December 25, 2012

Pindah...

Assalamualaikum...
Hi semua...

Yati dalam proses pindah rumah, dari Seri Iskandar, ke Lumut. Pindah ke rumah arwah ma. Atas perbincangan keluarga. Papa Yati tinggal sorang kat rumah tu.

Anak-anak pun pindah sekolah juga.

Yati online, cuma jarang dan sekejap-sekejap. Itu yang Yati tutup sementara kedai online Yati. 

Husband Yati pun dapat transfer kerja ke Sitiawan. Kami akan angkut barang sikit-sikit. 

Ok la. Yati nak share hasil crochet terakhir Yati kat rumah Seri Iskandar ni, kopiah untuk anak-anak. Lepas ni, dah nak kemas semua benang, barang jahit semua.

Kopiah untuk Amirul.
Kopiah untuk Hafizan

Kopiah untuk Sulaiman
Masing-masing pilih sendiri benang nak warna apa.


Keychain strawberry ni, Yati siapkan betul-betul hari Selasa lepas, hari mama meninggal. Diam tak diam, cukup seminggu mama pergi.

Ok, kalau Yati tak sempat nak tulis entri lagi lepas ni, Yati nak ucapkan selamat ya, pada kawan-kawan semua. Tinggal beberapa hari lagi, cuti sekolah. Lepas tu, anak dah kembali ke sekolah. 

Live life happily dan penuh syukur, hargai semua benda yang kita ada, dan all the best semua...!

Sehingga kita jumpa lagi... ^_^

Thursday, December 20, 2012

Mama dah takde

Hari Selasa, lewat petang, papa telefon. Papa cakap, mama dibawa ke hospital, naik ambulans. Yati telefon suami, yang waktu tu, belum balik dari kerja. Dia terus balik, kami packed barang, dan terus on the way ke Lumut. Sebelum sempat bertolak dari rumah Seri Iskandar, papa telefon, cakap yang mama dah tak boleh bernafas. Guna bantuan mesin. 

Dalam kereta, semua orang senyap. Selalu budak-budak bising dalam kereta. Yati dengar Amirul ajar adik dia baca Al-fatihah. On the way sana, kami baru nak sampai Ayer Tawar, abang ipar telefon, cakap papa telefon yang mama dah takde. 

Yati telefon papa, betul, mama dah takde. Instead of terus pergi hospital, papa mintak Yati tunggu di rumah Lumut.

Kami sampai, kami keluarkan semua perabot ke luar rumah, cari kain batik lepas, bawa keluar tilam ke tengah rumah, etc.

Tak de sape pun, Yati dan suami yang buat semua. Plus, kami tak tau apa nak buat. Yati telefon semua orang dalam contact list mama, bagitau mama dah takde. Tak lama, ada sorang kawan masjid ma datang, kakak tu la yang tolong bagitau, cari apa, buat apa. Membantu sangat.

Suami makan dengan anak-anak. Yati bawa nasi dan lauk dari rumah. Sempat makan, anak-anak dah lapor sangat.

Tak lama, ma dibawa balik. Orang mula datang, Yati bersihkan diri, baca yassin. Kakak dan kakak tengah still on the way dari KL.

Dia orang sampai rumah around 11 malam. Yati masih ok waktu ni. Modem Wifi rumah ma kena kilat. Yati guna hp, bagitau ma meninggal kat FB. Abang ipar cerita, bilik ma di rumah kak di KL mati 3 lampu. (mentol terbakar). Bila papa called mama takde, lampu terakhir dalam bilik ma tup, terbakor.

Keesokan harinya, pukul 11 ma dimandikan. Kami 3 beradik turut mandikan ma. Masa ni Yati tak boleh tahan, ayor mata dah turun.

Semasa dikapankan, sebelum tutup muka, panggil semua anak beranak, cium opah buat kali terakhir. Masa ni lagi la banyak ayor mata keluar.

Yati dan kakak tengah naik van jenazah ke masjid daerah Manjung, lepas zolat zohor, solat jenazah terus di sana.

Lepas solat, mama dibawa ke tanah perkuburan Islam dekat manjung. Dia atas sikit dari hospital manjung tu, dalam kawasan perumahan.

Ma selamat dikebumikan, dengor talkin sampai habis. Anak-anak dah lapor. Hafizan dah naik angin. 
Amirul dan Hafizan tahu opah dah takde. Sulaiman je bila tengok opah cakap nape opah tidor situ?

Yati kemas rumah, kami susun semula perabot. Rasa sayu bila tengok plastik ubat ma, knitted headband ma, bilik ma, baju ma, beg ngaji ma...

Masa last sekali ma masuk hospital, Yati ada tulis kat dalam entri blog yang kait dalam kereta tu, ma muntah, ada sikit darah. Hari ma meninggal tu, ma muntah warna hitam. 

Papa cakap, ada 3 doktor tengok ma masa emergency. Sorang doktor cakap itu sisa makanan. Sorang doktor, doktor yang operate cancer ma dulu cakap, no, this is something else. 

Ada sorang cousin, dia doktor, through uncle cakap, itu semua effect dari cancer. Ayu, yang kehilangan mama dan nenek oleh cancer, juga cakap, muntah darah tu salah satu tanda. Yati baru baca komen Ayu lepas ma dah takde. 

Ramai kawan ma datang. Jiran keliling datang. Semua cakap akan rindu ma. Sebab ma punya suara kuat. Bila ma sakit, dia orang tak dengar suara ma, dia orang datang visit, kenapa... oh.. ma dah takde. Sedara dari utara, dari johor, dari KL, semua datang.

Sorang uncle cakap, Yati, you have to be strong. 

Mama dukung Sulaiman masa Sulaiman kecik.
Rindu kat ma. Semoga ma tenang di sana. Alfatihah.

Monday, December 17, 2012

A thousand days' promise

Sape tengok cerita ni, angkat tangan! Hehe...


Cerita Korea ni disiarkan di tv2, setiap hari Isnin sampai Rabu, pukul 5 petang. Hari ni, ya, hari ini, hari Isnin, adalah final episod dia. Huwaaaa.... manyak sedih lor...

Cerita ni mengisahkan sorang laki ni, dia sanggup jaga isteri dia yang sakit alzheimer. Masa perempuan tu baru dapat tahu yang dia di-diagnosed menghidap alzheimer di usia 30 tahun, lelaki ni, yang waktu tu sudah pun punya tunang, sanggup cancel wedding dia (sebab ikut kehendak orang tua) dan terus pergi kat perempuan ni, kawin, dan jaga dia.

Pandai betul orang Korea ni buat cerita. Dia punya pelakon yang membawa watak dengan hebat, dia punya skrip. Boleh tersentuh hati kita dibuatnya. Yati tengok dalam beberapa episod, sampai menangis meleleh ayor mata. Huwaaa....

Ingat senang ke jaga orang sakit ni? Benda kecil-kecil, tapi letih, tau. Kita boleh rasa penderitaan dan juga hebatnya cinta pasangan ni.

Antara dialog sebelum kawin tu yang Yati ingat sikit, perempuan ni kata, "Sudah sedia ke nak masuk neraka? Bila dah masuk tak boleh undur lagi."

Lelaki tu jawap,"Sudah, sebab awak ada sama dalam neraka."

Waiya.. bukan macam kebanyakan orang, bila belum kawin semua ok. Bila sudah kawin, jangan kan bila sakit, bila hal kecil datang menguji pun boleh bercerai. Amenda ler..

Hehe.. syoknya layan cerita ni. 
Ok ler.. jumpa lagi.. :-)

Wednesday, December 12, 2012

kait dalam kereta

Minggu lepas Yati sibuk. Selain buat ready stock untuk jual di bazaar tu, kami terpaksa ke KL. Ada urusan rumah kat KL. Ada dateline pulak tu, jadi kena turun juga hari sebelum bazaar tu.

Nak tau tak, Yati baru tahu yang Yati boleh kait dalam kereta. Pelik juga, sebab Yati memang tak boleh baca dalam kereta. Bila baca newspaper, akan start pening dan loya. 


Ni masa perjalanan pergi KL. Yati nak kait bag. Cuma bezanya, tak leh la laju sangat kaitnya. Sekali-sekala kena tengok depan juga.

Sampai KL, settle urusan, dan terus balik Perak semula. Tak jalan mana-mana pun. Lawak, tak. Huhu..


Ni pula masa perjalanan balik Perak. Pulak tu, kereta semput la pulak, tak leh bawak laju kat highway. Petang pula time tu, hujan lebat, all the way sampai tol Gopeng. Mulut dok baca ayat Qursi, tangan dok kait. Dah macam orang tua la Yati ni.


Sampai saje Batu Gajah, terus pi bengkel. Tuning enjin. Sempat siap satu bag. Eh, tak siap sepenuhnya, masa gambar di atas, belum jahit whip stitch bahagian bawah.

Beg ni antara barang Yati jual kat bazaar. Ada sorang kakak quilter yang sama jual di bazaar tu, dia suggest Yati letak snap button kat dalam bag. Yati suka sangat, dapat kenal dengan crafters lain, dan dia orang pula tak lokek ilmu. Dia orang lagi la banyak pengalaman dari Yati, selalu jual di bazaar banyak kali dah.

Yati sekarang ada kat rumah mak di Lumut. Mak Yati baru keluar hospital, sekali lagi. Ma biasa muntah bila lepas makan, tapi kali ni, ada darah pulak. Doktor takut mungkin cancer tu dah pergi ke hati. Tunggu dan lihat la camana.

Yati masih menunggu gambar dari customer untuk projek cross stitch seterusnya. Jadi, sementara menunggu tu, kalau ada yang nak tempah barang kait, boleh la contact, email Yati di yati_my@yahoo.com.

Ok, jumpa lagi, berusaha, chaiyok! ^_^

Monday, December 10, 2012

go away, M

Lega, semuanya dah lepas.

Yati ada upload gambar masa bazaar di page facebook. Klik sini untuk tengok.

Rasa seronok, dapat kenal dengan ramai orang dan jual barang secara berdepan dengan customer. Lain seronoknya banding selama ni, Yati jual online saja.

Kalau ada kawan yang ada add Yati di pinterest, mesti tau yang join craft bazaar ni antara wishlist Yati. Alhamdulillah, tertunai sudah tahun ni. Rasa seronok sangat. Bila kita dah cuba, baru kita tahu macamana. Pengalaman tu yang Yati cari.

Sekarang dah bulan Disember. Kawan-kawan ada yang holiday lagi? Bestnya... jalan-jalan.
Masa hujung tahun ni la kita nilai balik kan, adakah azam kita masa awal tahun sudah tercapai atau tak. Kalau tak, seperti biasa, carry forward ler ke tahun depan. Jangan kecewa kalau ada yang tak tercapai, sebab Insya-Allah kita boleh, cuma mungkin perlukan masa lebih sikit. Chaiyok, berusaha!

Entri takde gambar tak best la. Nak letak jugak gambar..


Burung purple tu antara yang Yati buat untuk bazaar. Dah pun dibeli dek orang. Tinggal gambar je sebagai kenangan. Teddy bear kecik tu Sulaiman punya. Rindu la kat budak-budak. Tak sangka budak kecik tu boleh tahan lama-lama dok dengan aunty dia orang.

Ada antara kawan-kawan rasa malas tak nak update blog... macam Yati? Hehe.. 
Ok ler, jumpa lagi. ^_^

Friday, November 30, 2012

sunyi plak kat rumah...

Tu dia, lama benor tak update. 
Banyak benda berlaku. Mak Yati masuk hospital, cermin kereta pecah, tiga-tiga anak Yati tak de dengan Yati sekarang. Dia orang pergi KL sejak hari Isnin lepas. Rumah aunty dia orang. Takpe la, dia orang nak holiday. Duduk rumah pun boring, mama tak bawak jalan sangat. Mama busy prepare stok untuk bazaar bulan depan. Hehe...

Yati siapkan 2 tote bag crochet, tempahan customer dari Sungai Petani. Meh tengok gambor.

Bag satu. First time Yati jahit lining dalam ada poket. Tapi simple poket saja. 
Lain kali boleh la try buat lining ada poket berzip pula. 

Bag 2. Inspirasi dari tote bag Yati buat untuk projek CAL dulu.

Supaya handle bag tak melendut, Yati letak tali bag nylon di dalam. Pun pertama kali cuba juga. Memang tak stretchable sangat, banding kita tak letak apa-apa.

Yati siapkan kedua-dua bag ni separuh kat rumah, separuh lagi kat rumah mak. Masa tu, mak Yati masuk hospital. Husband pulak pergi kursus di Kedah. Mak Yati hari tu teruk juga. Tapi sekarang dah ok sikit.


Ni gambar kakak Yati hantar. Amboi, syoknya budak-budak ni jalan-jalan. Sulaiman dah boleh pisah dengan kami ni, tak nangis pun dok rumah aunty. Kalau tinggal dia sorang kat rumah macam last year, monyok manjang. Hari-hari kena bawak pi kedai beli ultraman nak bagi happy. At least sekarang dia orang bertiga seronok time cuti sekolah.

Ok. Sekian dulu buat kali ni. Take care semua, ^_^

Wednesday, November 07, 2012

work-in-progress

Assalamualaikum, hellooo semua....! ^_^

Saya baru je potong-potong felt...

Baru potong, belum jahit.
...nak buat keychain. Tiba-tiba ada yang tempah bag kait, terus bayar penuh. Terpaksalah kete-kete tu dok diam kat situ dulu, sementara saya nak siapkan bag garden rose 2 biji.

Baru buat tapak bag
Kereta-kereta tu, saya nak masukkan dalam stok. Sebab, bulan depan, saya nak bukak meja kat sini...


Hehe... rasa excited, dan berdebar-debar, sebab pertama kali nak cuba jual offline. Cari pengalaman.

Lepas siap bag, nak buat topi untuk kawan stitch ku. (cak.. hai kak!).
Wah, banyaknya benda nak buat. Toing, toing...

Selamat ye semua. ^_^

Saturday, November 03, 2012

cerita hari sabtu

Assalamualaikum... hello semua!

Pagi ni ada majlis Ihtifal Pasti, sekolah Hafizan. Yati pergi dengan Hafizan.


Hafizan ada buat persembahan, ada hafazan sikit.

Hafizan sekolah kat Pasti ni dah 2 tahun, masa umur 5 dan 6 tahun. Kami kekalkan dia kat Pasti je, sebab banyak Hafizan belajar kat sini. Membaca pun dah boleh, masa umur 5 tahun. Jawi pun dia boleh baca. 
Silap kami dulu, tak hantar Amirul ke Pasti. Sampai sekarang Amirul tak lancar Jawi lagi.

Lepas persembahan, ada penyampaian hadiah dan jamuan juga. Gambar blur. Yati segan nak ke depan, amik gambar lebih dekat, ramai bapak-bapak kat depan tu. 

Selain majlis sekolah Hafizan, hari ni juga dapat tahu keputusan periksa SPA yang Yati pergi bulan 9 yang lepas.


Yati gagal. Sedih ke? Tak lah sedih sangat. Ok je. Hmmm... nanti nak pikio sama ada nak apply lagi ke tak. ^_^

Lagi satu cerita, husband print out keputusan peperiksaan Amirul. Bagi yang tahun 3 ke atas (betul ke, kawan-kawan ku yang kerja cikgu? Kalau salah, ampun..), boleh check dah kat laman SAPS. Klik pada Semakan Ibubapa.

Amirul ada improvement. Masa periksa tengah tahun dia dapat nombor 22, yang periksa akhir tahun baru ni, dia dapat nombor 7. Gred keseluruhan dia 4A 1B. Ok ler tu. Anak mama lagi pandai la, mama pun failed periksa. Hehe..

Hari ni nak jalan-jalan ke mana? Petang je hujan kan, sekarang. 
Selamat hujung minggu semua.. ^_^

Thursday, November 01, 2012

Homemade kerepek dan beanie tak jadi

Assalamualaikum... hello semua!

Kain dah start tak kering. Matahari takde, mendung satu hari semalam. Tidor malam sejuk bebenor. Hehe..

Masa baru sampai rumah dari raya haji hari tu, ada jiran sedekah ni.


Apa tu? Cer teka, cer teka..

....
...
...

Ubi kayu ler.

Kami dah rebus sikit. Kedai nyor pun tak bukak hari tu, cuti lagi beraya. Jadi, kami rebus ubi makan dengan gula.

Bakinya, kami potong nipis, bior dalam ayor garam setengah jam, dan goreng.


Jadilah kerepek ubi. Husband dan Hafizan kruk krak kruk krak makan sambil tengok tv. Yati tak leh, sakit gigi la pulak.

Semalam tak online, nak cuba buat slouchie beanie (topi atau serkup kepala besor). Biorlah muat kepala orang tua pakai. Tapi tak muat pun kepala kita. Muat kepala Sulaiman dan Hafizan je.

Dari depan

Tu pun belum kait dia punya edging. Bila dah, lagi la kecik, Sulaiman pun tak muat.

Dari tepi
Dah frogging dah, nak buat baru, yang boleh muat. Rasanya, tau kat mana nak increase row tu. Pattern dia tak susah pun. Tapi bab kait kopiah ke, topi ke, tricky jugak bagi Yati, sebab takut tak muat. Nanti nak cuba lagi.

Hari ni dah 1 November, yek. Minggu depan dah start cuti sekolah. Cepatnya...

^_^

Tuesday, October 30, 2012

Crocheted basket

Hello... Assalamualaikum semua!
Yati perasan kan, macam ramai je masih dalam mood cuti, atau mungkin sibuk kot, atau mungkin hilang mood nak update blog. Hehe...

Yati pun semalam tak online juga. Saje, syok buat bakul.


Ni baru cuba buat. Campur 2 jenis benang, jadi agak kuat atau sturdy untuk letak barang dalam tu.

Yang color pink/purple tu diameter dia lebih kurang 5 inci, manakala yang kuning/brown tu 7 inci.


Tu contoh barang boleh letak, yang kecik-kecik la, kunci ke, accessories ke.

Bakul-bakul ni masuk dalam ready stock Yati and Stitch.

Orait. Semoga hari ni lebih baik dari hari semalam dan ceria-ceria selalu semua! ^_^

Sunday, October 28, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum...

Yati tak online 3 hari, sejak hari Khamis lepas. Balik Lumut. Kami tak balik Kelantan kali ni.

Kawan-kawan ada buat korban ke?

Yati baru siapkan shawl. 

Ni cubaan pertama Yati cuba letak manik pada hasil kait.

Letak manik pada setiap tassel. 
Tengok video youtube dan refer buku juga.

Akhirnya, siap! 

Lawa sungguh background belakang tu ya. Hehe..
Guna benang Lorena Fuchsia, 5 ketul. Banyak, kan. Maklumkan, ukur di badan orang kembang. 

Besar tak?
Panjang dari kanan ke kiri ialah 50 inci. Panjang dari bahu ke pinggang (bawah skit dari pinggang, sampai pinggul, chewah) ialah 24.5 inci.


Yeah... cantik tak bead tu? Yati cari color putih, tapi takde pulak color putih. Kalau tak, boleh nampak macam pearl gitu, kan..

Bila dah siap, mengingatkan Yati, masa kecik dulu, kat kampung Segamat, tok tutup tv dengan alas tv kait macam shawl tu le. Bila nak tengok tv, kena singkap alas tv. Bila tak tengok tv, dia cover tv, supaya tak berhabuk.

Dan, Yati juga kena ucapkan good bye, selamat jalan pada Bouquet of Roses.


Tipu la kalau Yati tak rindu kat dia. 8 bulan tau, Yati siapkan cross stitch roses tu. Bila pulak la Yati nak buat cross stitch besar macam ni, tapi untuk hiasan dinding sendiri. Insya-Allah, akan pos esok, hari Isnin, ke Sarawak. Sobs.. sobss.. bye bye...

Yati sudah masukkan crocheted shawl dalam stok readymade Yati and Stitch. Jemput singgah kalau nak tengok harga ya. 

Monday, October 22, 2012

sebelum dan selepas

Sebelum


Semua pokok bunga, pokok kari, hidup subur, bunga keluar dengan lebat, daun merimbun.

Selepas


Ni je yang tinggal. Pokok bunga, pokok kari, pokok limau, kena makan ulat.

Punca: Sindrom malas keluar rumah untuk siram pokok dan membaja.

Penyelesaian: Untuk pokok terus hidup, husband Yati gantung kat pagar. Sekarang petang je hujan, jadi kena air pokok tu. Kalau tak hujan pun, husband yang tolong siramkan. Dia kata, kesian, nanti mati.

Entah apa-apa kan. Jangan jadi macam Yati ya.

Macamana hujung minggu kawan-kawan? Yati lepak rumah, sambung kait shawl.


Yati nak shawl ni panjang. Tutup dada dengan selesa. Tak nak la bila tarik depan, belakang jadi pendek. Bior cover belakang juga. Yarn sudah masuk ball ke-4. Waiya! 

Happy Monday! ^_^

Friday, October 19, 2012

shawl in the making...

Dah hari Jumaat. Cepat, kan...

Projek sekarang, tengah kait shawl, untuk crochet-a-long group Yarn Lovers Malaysia, kat FB.


Color garang pulak kali ni, merah! Tengok la benang saya tu, boleh bersimpul pulak. Tak pernah jadi simpul, sebab selalu Yati cari punca dia kat dalam. Ni ntah, second ball boleh tersimpul. Husband tolong leraikan, sebab semalam buat dari pagi, sampai takde mood dibuatnya. Baru lah tau camana perasaan bila benang simpul giler, kena banyak bersabor. Lagi-lagi benang ice yarn - Lorena ni.

Yati boleh suka pulak dengan color merah. Lagi-lagi, bila tengok filem Red Riding Hood.


Yati rasa lawanya, hood merah dia. Tu yang Yati pilih color merah. Walaupun takde benang merah betul, cari yang paling dekat la dengan warna merah hood tu.

Biarlah shawl Yati nampak plain satu color je. Tengok kawan-kawan yang dah submit, semua lawa-lawa guna benang multicolor. Dah ada dalam kepala, hujung shawl tu nak buat camana, tapi tengok lah nanti.

Rasa macam nak cat rumah color merah. Nanti bila ada rezeki, nak beli kereta color merah. 


Ish, ish, ish... lawanya color!

Hehhe... hari ni hari berangan saya, encik! 

Ops, lupa nak bagitau, Yati ada masukkan kat kedai online Yati tu, projek knit-a-long, crochet-a-long yang lepas-lepas. Mana tau, kot ada kawan-kawan yang berkenan. Jemput kalau nak tengok harga Crocheted tote bag dan knitted short scarf.

Esok hari Sabtu, nak kena register Sulaiman tadika. Macam tak caya je, budak kecik tu dah nak pi sekolah tahun depan. Heee...
Selamat hujung minggu semua! ^_^ 

Monday, October 15, 2012

snap sana sini sinun

Hello... sihat ke, kawan-kawan? Hari ni hujan sejak pagi. Sejuk je cuaca. 

Asyik cerita pasal projek cross stitch dan kait, hari ni Yati nak cerita satu lagi hobi yang suka jugak la Yati buat. Amik gambar. Kadang tu, waktu dalam kereta, kalau jumpa benda cantik. Lain hari, kalau duduk kat taman. Ada hari, waktu naik basikal dekat kawasan rumah ni. Ni Yati nak share gambar yang Yati ambik guna camera handphone. Camera compaq satu bateri dah kong, tak leh guna lagi. Camera DSLR jauh lagi nak dicapai dek tangan. Bak kata sorang kawan Yati yang jugak seorang photographer, camera terbaik adalah camera yang ada di tangan kita. Tak kira la apa brand pun, janji dia boleh guna untuk capture gambar untuk kenangan kita. 

Kebanyakannya gambar pemandangan dan alam semulajadi keliling kita ni. Dulu suka juga ambil gambar bunga, tapi sejak bunga-bunga kat rumah ni dah selalu kena makan dek ulat, terus hilang mood amik gambar bunga.

Jom layan gambar...

Suatu pagi berkabus dekat rumah. Nampak signboard dalam gambar tu, tepi signboard tu ada jalan, tapi tak nampak, sebab kabus. Jarang-jarang sini pagi ada kabus. 
Banyaknya joran. Sepanjang pantai ni penuh dengan orang memancing, sebab ada pertandingan memancing. Hehe.. satu hari di Pantai Teluk Senangin.

Husband tengah nak beli popia, kat Batu Gajah. Yati snap dari dalam kereta. Kalau kita orang lalu dan nampak , mesti beli. Tapi dia bukan setiap hari buka.

Tu gambar ikan makan. Sekali campak roti, berduyun-duyun ikan mari. Tasik UTP, Tronoh.

Suatu senja di playground dekat rumah. 

Ni memang satu pemandangan jarang kita tengok. Snap dari dalam kereta. Hujan turun di dua kawasan, tepi tengah-tengah cuaca cerah. Masa dalam perjalanan dari Batu Gajah balik rumah.

Ada jambatan, motor dan pejalan kaki je boleh lalu seberang Sungai Perak. Tengah-tengah ada pulau. Tepi resthouse Parit.

Ikan laga ni masa bulan puasa dan hari raya lepas ada lagi. Tapi lepas raya, terus mati. Kejap je dapat bela dia.
Gambar hujan setempat juga. Dekat taman Esplanade, Lumut.
Tu je la. Lain hari Yati share banyak gambar lagi. ^_^

Friday, October 12, 2012

Bouquet of Roses - siap!

Assalamualaikum... hello...

Dah siap! Satu minggu tak online, nak siapkan last part. Phew...


Tarikh mula: 12 February 2012
Tarikh siap: 11 Oktober 2012 --- (lebih kurang 8 bulan ambil masa nak siap)

Fabrik: 9 count
Saiz: 33.5 inci X 21 inci

Tengok dari tepi...
Tengok dari depan. Alamak, buku resepi pun nak interframe sekali..

Alhamdulillah... lega... pengsan! Hehehe...

Ha, lagi satu berita baik nak share, ingat tak bag crochet yang Yati kait untuk projek CAL group YLM tu?
Tak ingat? Yang ni...


Yati dapat no. 2! Menang benang..!

Paling suka si gebu tengah tu...

Hehe... suka, suka! Lagi suka, dapat free gift dari kawan, Az Jari Lentik bagi gelang kristal.


Muat je Yati pakai. Bermakna, tangan Yati ni tak lah gemuk sangat yek. Standard size. Hehehee..tangan je kurus, bahagian lain kembang.

Ok. Walau pun Bouquet of Roses dah habis, tapi Yati masih tak boleh terima tempahan jahit lagi ya. Sebab ada customer dah cop tempat awal-awal. Tahun depan kot, itu pun tak berani nak cakap.Order masih ditutup, pada customer yang saya hormati sekalian. Banyak juga order yang Yati tolak dan ada yang forward pada orang lain. Lain kali ya.

Take care, dan bekerja lah kita sekuatnya! ^_^

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea