Monday, December 12, 2011

Crocheted coin purse

Assalamualaikum...

berikut coin purse baru buat. Ni first buat yang crochet. Sebelum ni, banyak buat coin purse dan handphone cozy yang knit punya.

Pandangan depan
Projek sambil-sambil ni. Sambil tunggu husband dalam kete, sambil tengok tv.

Pandangan belakang.
Color pun ikut suka hati.

Bahagian dalam
Saiz dia, 5 inci X 4 inci.
Harga RM15.
Masuk dalam ready stock kedai. ^_^

13 comments:

  1. Yati ...cantik...nak juga buat cam ni ....

    ReplyDelete
  2. Yati.. comel la.. :)
    Saya teringin nak belajar cemaner nak jahit lining utk crochet.. teringin buat sarung bantal.. :) (tak abis-abis buat sarung bantal.. hehehehe ;))

    ReplyDelete
  3. very cute...nice colour combination. tc.

    ReplyDelete
  4. sy suka yg kedua kak..lebih cute dan halus buatannya

    ReplyDelete
  5. Memang cute la Yati... dua dua pun ada kelebihan nya.

    ReplyDelete
  6. comel.. siap ade pokok lagi.. kreatip yati..

    ReplyDelete
  7. Kak Suzie,
    timasih.
    Buat kak, jangan tak buat. :)

    Zila,
    hehe.. timasih. :)
    kat sini dia ada tunjuk camana nak jahit lining untuk crochet. Boleh buat untuk sarung bantal juga rasanya, Zila. Guna slip stitch, dia jadi invisible.
    http://sparklepetal.wordpress.com/2010/05/16/rainbow-crochet-zipped-coin-purse-tutorial/

    Jeyanthi,
    Thank you. And thanks for dropping by. :)

    Sahromnasrudin,
    Bahagian belakang purse tu akak fokus kait. Yang bahagian lain buat sambil tengok tv, tu jadi kurang kemas kot. Hehhe...

    Kak Dee,
    betul. Yati lebih suka knit. Tapi ambil masa lebih lama nak siap, banding crochet. :)

    Kakyong,
    suka pokok. Saje tambah hiasan atas purse tu, kalau tak kosong je nampak. :)

    Kak Mila,
    thanks, kak.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea