Tuesday, November 01, 2011

Suatu petang...

... kami pergi mancing. Tempat biasa. Bila petang dan cuaca baik, dapat lah tengok pemandangan semulajadi yang menenangkan di sini. Selalu tak pernah perasan pun. Sibuk tengok ikan je. Meh kita tengok gambar.


Rasa damai tengok sunset. 


Sulaiman dapat ikan lah! Tapi ikan kecik je, macam tuan yang pancing juga.


Jauh di sana, bukit nan hijau. Air yang tenang (jangan disangka tiada buaya).


Anak-anak yang riang.


Burung-burung terbang ke sarang.


Di saat mentari melabuhkan tirainya...


Kami pun pulang ke rumah. Tapi sebelum tu, lepaskan semula hasil tangkapan petang tu ke dalam kolam. Saje, mancing seronok-seronok je. Kalau ikan besar, boleh la bawa balik. 

Jumpa lagi... ^_^

13 comments:

  1. seronok anak2 tu ek dpt ikan walaupun kecil...

    ReplyDelete
  2. cantik sangat view petang2 tu..kak sal memang suka sunset view..cuma kat KL nie...view hutan batu ngan jalan jam aje lah hari2 :-)

    ReplyDelete
  3. Wah, kalau masak ikan fresh ni mesti sedap... xtra sedap lagi sebab tangkapan sendiri!:)

    ReplyDelete
  4. Sulaiman yang comel pun dapat ikan??? auntie jeles la Sulaiman.. hehehe.. auntie tak pandai...

    ReplyDelete
  5. cantik pemandangan....waaa...best pancing dapat ikan..;d

    ReplyDelete
  6. bestnye Yati sekeluarga gi mancing! cantiklah pemandangan2 tu...

    ReplyDelete
  7. cantiknya pemandangan tu yati...pandai yati snap gambar...

    ReplyDelete
  8. Yatie..sambil memancing dapat tengok pemandangan yang cantik jugak kan..

    ReplyDelete
  9. cantiknya pemandangan.... Sulaiman pun dapat ikan jugak yer...dah makin terer memancing...

    ReplyDelete
  10. Tak reti nak pancing ...kecik2 dulu ada juga tapi bila nak sentap tu yang tak reti...bestkan dapat menikmati keindahan alam...Subhanallah

    ReplyDelete
  11. cantik2 permandangan tu Yati... kamera biasa pun buleh snap view yg cantik kan..

    banyak nya ikan... meriah lah lagi makan ikan segar...

    ReplyDelete
  12. Cantiknyer ciptaan Allah..

    Wah! Sulaiman pun dpt ikan, cayalah..

    ReplyDelete
  13. Puan Zai,
    Budak-budak, kak. Dapat ikan je, excited, menjerit-jerit. :D

    Kak Sal,
    hehhe... datang la sini, bercuti. Kat sini tak de bangunan tinggi macam kat KL.

    Precious Crafts,
    memang sedap. Dah selalu masak. Cuma kali ni dapat yang kecil, jadi lepaskan la. Suka-suka je fishing. :)

    Zila,
    hehhe.. dia yang tarik/wind pancing tu sendiri, dengan arahan bapaknya, of course.

    Run Away,
    tu la, damai kan.
    Pancing waktu petang, ikan kecil je dapat. Kalau pagi, boleh dapat besar sikit. :)

    Kak Aisyah,
    Ni la tempat biasa kami fishing, kak Aisyah. Boleh ler.. release tension. :)

    Kak Nza,
    Sebab cantik pemandangan, kak Nza. Yati guna camera handphone je, kak.

    Kak Erna,
    betul... lupa segala masalah. :)

    MP,
    Sulaiman baru minat. Sebelum ni, dia main air dan pasir je kalau ikut fishing. :)

    Kak Suzie,
    kena cepat-cepat tarik waktu dah rasa ikan makan.
    Subhanallah... indah ciptaan Tuhan..

    Kakyong,
    camera handphone je tu, kakyong. Camera Yati yang rosak dulu tu, battery dah kong. Tak leh guna dah.
    Tak bawa balik ikan pun, kami lepas kan balik, sebab kecik.

    Hajar,
    Cantik kan... cuma setengah manusia tak menghargai alam, buang sampah merata-rata.
    Sini senang dapat ikan, asal baling je, ikan ngap. Cuma kena laju atau tak, terlepas, ikan dah makan umpan. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea