Wednesday, November 16, 2011

Projek sekarang...

Assalamualaikum...

nak tengok tak hasil kait Yati terkini...


Tengok kat sini dah jadi macam rupa alas meja atau alas tv, kan. Tu sebenarnya bahagian belakang projek crochet-a-long group YLM. Kait bolero (small jacket).

Nampak macam besar. Tapi bila test letak belakang, muat-muat. Ye la, ye la, saya ni gemuk sikit. Tapi kena tunggu siap la, baru tahu muat ke tak. Kalau tak muat, masuk kedai la. ^_^

Ni pattern ketiga Yati cuba. Yang mula-mula dulu Yati tunjuk, tak jadi, buat pattern lain. Tapi yang ni kira jadi la rasanya, Insya-Allah, sebab Yati tak pernah kait apa-apa sampai jadi sebesar camni. Excited juga, nak bagi siap. Tapi lambat benor progressnya, macam siput.

Kena kurangkan masa online supaya dapat siap lebih. Tapi boleh ke... bila lambat online je, dah rasa lain macam. Hehehe... 

Ok ler... jumpa lagi..

11 comments:

  1. wah..tak sabar nak tunggu mcm mana rupa bolero tu... :)

    ReplyDelete
  2. rajin sy tgk tuan punya blog nie.. jeles sbb pandai buat kraftangan, sy kerastangan...huhu

    ReplyDelete
  3. wah... buat jaket ke? cayaalah! tak sabar nak tgk yati menggayakannya! hehehe...

    yati guna hook size apa ek? nampak halus..

    ReplyDelete
  4. Yati buat pattern ni ye? cantik! kita mmg tk leh lari dr online ni Yati kecuali org sorok computer, line rosak atau computer rosak :p Tk seronok kan bila tk jumpa geng2 YLM tu?? InsyaAllah siap jgk bolero tu, byk masa lg kan? Ganbatte Yati!

    ReplyDelete
  5. dah siap nanti tunjuk tau dengan model skali...kena gak online sebab jarang nak sembang dengan kawan lain...blog saje la fb kurang

    ReplyDelete
  6. Yati, nti blh try kait tepi tudung plk, mesti cantik, jd cam renda gitu..

    ReplyDelete
  7. saya pun teringin jg nk join CAL ni, tapi takut tak mampu nak siapkan...huhu...yati siapkanlah cepat2 ye...xsabar nk tgk...:)

    ReplyDelete
  8. dah siap nnti, tnjuk yer.....tentu cantik...

    ReplyDelete
  9. Kak Nisa,
    Eeee... Yati pun, kak. Harap dapat siapkan. :)

    Puan Zai,
    hehhe... kerastangan boleh dilembutkan, pakai lotion. Hehhe.. gurau je. :)

    Zila,
    Ha ah, jacket pendek. Harap-harap muat la, Zila. :)
    Yati guna bamboo hook, 3mm.

    Kak Aisyah,
    ye. Boleh tahan, takde complicated sangat patternya bagi Yati, kak. :)
    Haha, betul, betul! Tapi semalam Yati tahan diri juga, tak nak online, nak kait juga. Kalau tak, sampai bila nak siap ni. :)
    Thank you, kak Aisyah!!!

    Kak Suzie,
    dengan model sekali, segan. Kena diet la Yati. Hehhe....
    Betul. Sebab kalau online, boleh borak dan tau citer kawan-kawan. :)

    Hajar,
    idea yang bagus tu. Tapi kalau nak buat lace tu, kena beli benang halus. Nanti dah ada, Yati try yek. :)

    Imah,
    thanks, Imah. Imah pun lagi rajin, dah banyak siap projek tu! :)

    Yana Run Away,
    takde la, buat isi masa lapang, plus minat! :)

    Lia,
    Hehhe... terima kasih, Lia. Jom join sama, Lia! :)

    MP,
    Mesti. Insya-Allah. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea