Thursday, November 03, 2011

cerita terkini...

Assalamualaikum...

alamak... sori ler... Yati menyepikan diri dari blog ni. Ada hari Yati tak online siapkan order, ada hari Yati online tapi tak sempat jenguk blog, sebab cuaca tak mengizinkan, langit nak runtuh, takut kilat wei.... ada hari Yati selsema, tak dapat stay-up untuk online, sebab ngantuk giler...

Ha.... ok... hari tu Yati terbeli ni...


Jarum crochet. Tulip.


Saiz 3/0 dan 4/0. Baru tau rupanya, dia ada 2 hook ya. Yati biasa guna dari bamboo, ada satu hook je la. Hehhe... jakun betul. Pastu try la. Crochet bunga. Mak ai.... benang asyik terlepas je. Kena praktis nanti dah biasa, dia ok la agaknya kan. Murah pula tu, RM1.90 je. Ni ke yang orang kata, boleh berkarat tu... ntah, tapi boleh le, nak try.

Hari tu ramai suka gambar sunset Yati amik tu ya. Meh Yati share lagi gambar sunset. Tapi ni amik dari dalam kereta, jadi kurang sikit kot.


Yati sejak dok di perantauan dulu (perantau sangat la konon... kita kat pahang, parents kat selangor waktu tu) bila time petang-petang camni selalu rasa sayu ler. Tapi sayu yang mendamaikan, ada kalanya menginsafkan juga. Sebab tengok sunset tu cepat je kan... matahari tu turun...


Kalau cuaca tak panas waktu petang, boleh spend berjam tengok awan je, baring atas rumput. Macam jiwang je kan.. hehhe..


Hidup kita sesingkat sunset. Bila-bila masa akan kembali kepadaNya... 

Sekian...

10 comments:

  1. kalo akak nak g keja, pemandangan kat hiway changlun ke sintok, mmg cantik. kalo ada camera canggih dah lama akak abadikan pemandangan yg cantik tu...sungguh cantik...ciptaan tuhan

    ReplyDelete
  2. dulu masa blaja kat sintok... selalu layan perasaan kat tasik - tengok matahari terbenam..eekekek... ala2 jiwang gitu !!pastu angin sepoi2... huhuhu ...nyaman sungguh... tapi tu smua dah blalu..skg dah tak rasa lg suasana mcm tu... cuma sesekali balik kampung ... dapat rasa suasana damai - suasana bendang... :-)

    ReplyDelete
  3. assalam yati..akak pun sama ..dulu bukan setakat itu je..kalau angin bertiup pun..hati jadi sayu..seolah2 dibawak angin..sedih je..

    ReplyDelete
  4. la ingatkan selama ni yati mengait guna jarum kait besi nih... jarum kakyong ntah ke mana dah hilang.. kalo nak mengait memang kena beli lain lah..

    hidup ni sesingkat sunset.. :)

    ReplyDelete
  5. cantikkan...tak puas tengok gambar tu......tapi akak suka pantai..boleh berjam2 mngadap pntai....
    Memang betul yati ...bila2 masa kita akan kembali pada-NYA..

    ReplyDelete
  6. kalau kilat hati k'yati..laptop yana penah kena sambar dengan kilat...terus laptop padam...;d....

    ReplyDelete
  7. Masa study kat Tronoh dulu, suka sgt dgn view langit dah nak senja, syahdu...kadang2 rasa mcm langit kat Perak ni lagi cantik dari langit di tempat lain...hehehe..

    MEL

    ReplyDelete
  8. bagus la yati, ada je aktiviti baru.
    Cantik la gambar2 tu..pndai snap.

    ReplyDelete
  9. :)..hujan2 kilat ni..takut jugak nak mengait..imah pon guna hook tulip..besi nyer..takut kena sambar tangan ajer...hehe..blajar ngait dulu..susah nak lilit benang lagi..pegang pon asyik terlepas ajer...besar mana yer hook akak tu..??imah nya size 0/1.75mm...inilah satu2nya hook imah ada..tu..mak mertua yang kasik..katanya..dah lebih 20 taun..dia guna..masa anak2 dara lagi..imah tgk,,xde nampak karat ker..memang tahan..

    ReplyDelete
  10. Kak Su,
    Yati pernah lalu highway tu, kak. Tak perlu camera canggih nak amik gambar pemandangan. Yati guna camera handphone je kat atas. :)

    Kak SCLover,
    kampung yang ada bendang memang mendamaikan. Kakak Yati dulu pun kat Sintok juga. Selalu melawat masa dia kat sana. :)

    Kak Erna,
    waalaikumsalam kak. Kak Erna dah sihat ke?
    Sama ya, macam Yati, Kak Erna ni. :)

    Kakyong,
    Tak, kakyong. Yati guna dari bamboo, yang tu elok untuk beginner, benang tak mudah slip. :)

    MP,
    Ha ah, betul, betul. Kat tepi pantai pun boleh duduk berjam-jam juga. :)

    Run Away a.k.a. Yana,
    laptop kena kilat? Wah, kena hantar kedai la tu ya.
    Kak Yati dulu modem streamyx kena sambar kilat. Sejak tu bila guruh je, kena cabut wayar fixed line tu.

    Mel,
    eh, betul-betul. Dulu kat UTP ke? :)

    Kak Nza,
    Yati suka amik gambar pemandangan. Guna camera handphone je kak. :)

    Imah,
    Tu ada Kak Yati tulis saiz jarum tu kat atas dalam entri.
    Wah, MIL bagi hook ya. Tahan ya, dah lama guna. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea