Monday, November 14, 2011

Aktiviti kami

Assalamualaikum...

lepas dah pulang buku teks sekolah, sekarang dah takde homework, ni la kerja budak-budak kat rumah ni...


Sulaiman pun dah boleh main dah game tembak-tembak ni. Dia tengok Amirul dan Hafizan main. Yati jangankan main, tengok sekejap je pun dah rasa pening.

Nanti kesian kat Sulaiman. Opah nak bawa pi KL lagi abang-abang ni, tinggal lah Sulaiman sorang dengan mama lagi. Seperti biasa, time cuti sekolah.

Tu aktiviti anak, ni aktiviti Yati pula...


Pinjam buku kakak. Buku ni recommended baca oleh Oprah. Kalau boleh sekarang ni, nak penuhkan masa dengan aktiviti je. Yati dah start bawa jarum crochet dalam handbag, supaya boleh kait bila tunggu husband isi minyak ke, beli barang ke. Selain crochet, nak baca juga. Sebab dah laaaaaaama sangat tak membaca buku-buku camni.

Bila masa dipenuhi, otak kita takde masa nak fikir benda yang bukan-bukan. Lebih baik mem-busy-kan diri. 

Semoga hari ini adalah hari yang lebih baik dari semalam pada anda semua. ^_^

10 comments:

  1. best juga ada opah yg rajin bawa cucu p jln2 ni..kesian lak adik xde kawan...

    betul tu yati, bila kita sibuk kita boleh lupakan segalah masalah...

    ReplyDelete
  2. memang bagus membaca Yati.. saya pun dah lama tak membaca buku-buku ni.. baca majalah pun tengok gambar je.. hehehe..

    Sulaiman temankan mama dia ek.. sure kena layan dia lebih kan.. :)

    ReplyDelete
  3. heheh sama mcm anak2 sedara kita...keja derang main game kat jek hehehe...

    betul2..kalau kita sentiasa isi masa lapang, otak kita tidak akan melayan2 pk mcm2 kan...mcm saya suka baca majalah martha stewart ..kekadang tu beli yang dah off season sebab murah sket..tapi mcm2 info dapat..kalau yati nak...saya leh tolong belikan bebila..:)

    ReplyDelete
  4. samalah dengan Izzah sekarang.. ada masa dok depan PC berjam2 main game kat internet, kekadang layan CD lah... sungguh seronok dia.

    bestkan baca buku dapat mcm2 ilmu baru.

    ReplyDelete
  5. Samala dgn anak2 sy Yati, sjk dh htr buku teks ni hari2 blk rumah main games, xckp d pc dorg main games kat hp plk...adoi pening kpla sy kdg2 tu berebut2 2 beradik tu..

    Ala kesian Sulaiman nti mesti boring tp xpe blh temankan mama, klu xde Sulaiman mama plk yg boring nti...hehe

    ReplyDelete
  6. eat, pray love juga adalah tajuk blog daphne iking kalau tak silap sy huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  7. budak skrg dah cukup pandai..hekhek..sama dengan anak buah sy..game PS..pastu game PC..nak tido pun sempat tekan lagi...game HP lak...;d

    ReplyDelete
  8. Anak2 akak pula walau tak sekolah ada KUMON pastu baru msk kelas art so suka la skrg asyik colour je

    ReplyDelete
  9. Aktvti yang sama dgn aktvti anak2 akak....ngadap kmputer...game jer lah yg dia orang reti....

    ReplyDelete
  10. Kak Nza,
    Itu la. Kesian kat Sulaiman, nanti dia takde member nak main.
    Betul, betul. Bila busy, takde masa nak fikir benda remeh temeh yang serabutkan kepala. :)

    Zila,
    sebab buku ni dapat review bagus, tu interested nak baca.
    Betul la Zila, nanti kena spend time main dengan dia, kang dia boring abang-abang dia takde.

    Kak Fida,
    sama la ye, budak sekarang asyik game je.
    Ye ke... bestnya majalah Martha Steward. Kalau nak Yati cakap ya. Thanks, Kak Fida. :)

    Kak Mila,
    boleh la budak-budak rileks sekarang kan. Kalau tak hari-hari buat homework.
    Betul, boleh release tension juga dengan membaca. :)

    Hajar,
    sama la Hajar. Budak-budak kang, tak sah kalau tak berebut.
    Hehhe, betul-betul, buat teman mama kat rumah. :)

    Sahrom,
    ooo ye ke.. akak tak tau. Mungkin dia pun pernah baca buku ni. :)

    Yana Run Away,
    budak-budak ni bila dah addicted tu game tu, tak ingat apa dah, kan. Kena control bila sekolah dah start balik nanti. :)

    Kak Suzie,
    Tu bagus tu, kak. Lebih berfaedah dari main game ni. :)

    MP,
    Hehhe... sama la. Kadang-kadang rasa nak bungkus PC masuk kotak, supaya dia orang tak leh main. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea