Friday, October 21, 2011

work in progress

Assalamualaikum...

Saya ada. Cuma takde benda nak cerita.


Ni projek Yati tengah buat sekarang. Crochet-a-long dengan group Yarn Lovers Malaysia. Kait jarum satu beramai-ramai. Dengan ni, dapat berkongsi ilmu dan semangat di kalangan ahli group.

Progress saya sangat slow. Banyak kali buat round 1 tu, tapi banyak kali juga buka balik. Last-last, kait je la, ikut pemahaman sendiri dari pattern tu. Sebenornya, takut masa mula tengok pattern tu. Sebab kita baru belajor, kan. Tapi, buat je la...

Kadang-kadang kita tak tau, tapi bak kata omputih, Just Do It! Buat je la... sebab kalau tak buat, lagi la kita tak tau kemampuan kita.

Jadi... tu je la. Bye!

14 comments:

  1. Boleh dah tu, Yati! Go, go, go! You can do it, Yati!!

    ReplyDelete
  2. suka biru tu ......redah jer...

    ReplyDelete
  3. akak kalo bab kait camni, memang fail

    ReplyDelete
  4. yati, kat mana beli pattern ni?

    ReplyDelete
  5. Yati mesti boleh buat...cayalah...

    ReplyDelete
  6. kalau dah siap tu mesti puashati kan yati.. chayokk yati teruskan usaha..

    ReplyDelete
  7. lama lama nanti siap la tu hehe

    ReplyDelete
  8. go go go kak Yati xD saya punya CAL pun tergendala.. buat pattern ni juga :D harap2 lah menjadi...

    ReplyDelete
  9. biru tau cantik...sesuaiiii.....;d

    ReplyDelete
  10. YAti.. nak buat cardigan ke tu? wow! caiyok yati caiyok! Just do it!

    benang tu benang halus ke?

    ReplyDelete
  11. Melor,
    jadi tak jadi, belakang kira. Cuba dulu, kan. :)

    Kak Aisyah,
    ^_^ Hugsss kak Aisyah. Thank you.

    Kak Suzie,
    Belasah je, kan kak. Hehe..

    Kak Su,
    hehhe.. Yati pun sama, kak Su, tak terer pun, baru nak belajor. :)

    Joy,
    Yati tak beli. Dapat dari group crochet kat FB. :)

    MP,
    Terima kasih, MP. :)

    Kakyong,
    Terima kasih, kakyong. Sekarang tengah stuck dengan pattern tu. Mungkin kena tengok pattern lain dulu.

    Enzik Zino,
    betul tu. Sikit-sikit buat kan, nanti siap la.

    Sindar,
    Sindar camne? Nak buat pattern baru tu ke? Akak dok termenung je tengok pattern ni, tak de progress lagi so far.

    Run Away,
    Hehhe.. akak pun suka biru.

    Zila,
    ya, Zila, cardigan. :)
    Sepatutnya guna cotton, tapi Yati baru nak mencuba, guna je benang Nona. :)

    ReplyDelete
  12. Ok. Nnt nk join crochet grup kt fb gak lah. Thanks yati

    ReplyDelete
  13. Joy,
    welcome. Cari la group Yarn Lovers Malaysia. Closed group, tapi sape suka yarns and crochet are welcomed. :D

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea