Tuesday, October 11, 2011

Crocheted headband

Assalamualaikum...

Selama ni, asyik knit saje kalau nak buat headband. Last weekend, Yati cuba crochet pula. Meh tengok.


Headband simple je. Muat untuk kepala orang dewasa. Bunga pun tak letak, saje nak tengok pattern headband ni. Lagi cepat siap kalau Yati crochet. Tapi, Yati lebih suka kalau knit. Sebab dia boleh meregang lebih sikit. Yati rasa la, berdasarkan projek lepas-lepas.

Hmmm... sekarang Yati tengah crochet satu benda ni. Tak boleh share lagi. Sebab takut tak jadi. Nampak agak complicated sikit, jadi kalau ok, baru Yati tunjuk ya. Hehehe...

Sehingga jumpa lagi, good day, semua! ^_^

15 comments:

  1. Cantik! Tk lama Yati lg pandai dr saya ni...:p mmg cepat kan? tp saya pun lbh suka tekstur yg knitted, lebih lembut. Benda apa yg Yati kait tu agaknye ye??

    ReplyDelete
  2. sesuai utk org dewasa yer...sukeee...

    Yati, try la buat sarung laptop plk...hehe

    ReplyDelete
  3. Cantik hasil headband yati...apa yg complicated duk kait tuh yati..suspen sungguh nak nunggu hasil nih.hehe..

    ReplyDelete
  4. lawa...suka hijau ...rambut pendek kalau panjang boleh order

    ReplyDelete
  5. cantiknya yati, kaler pun cantik :)

    ReplyDelete
  6. terus maju ke depan...syabas.

    ReplyDelete
  7. yatie..cantik tu yati..pandai yatie buat..

    ReplyDelete
  8. cantiknya...tak sabar nak tnggu apa yg Yati buat tu...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ..akak
    ingat lagi x saya?rasanya dah lama kan kt x berblog2 nikan?akk sy nak tanya akk minat x kalao sy nak invite akk untuk jadi penulis untuk sebuah majalah yg akan sy terbitkan..tapi menulis tentang masakan..resepila...kala akak berminat nnt kt bleh bincgkan..secara private...hehhhe

    ReplyDelete
  10. Oooh Sideq..taw2 ramai student dok kt c2 kan..tp sy dok kt kolej jew..hehe xsangke ye..sy bwu jew hbis..salu gak g bndr u beli brg n g pasa mlm..agk2 pna terserempah x?hihi..

    suke la tgk hasil kerja tgn akk..sy taw mule2 dlu akk wt cross stitch&knitting..skang crochet..memang saya salute kat akk hehe..panggil jew sy Ila..:)

    ReplyDelete
  11. Kak Aisyah,
    thanks, kak.
    Takde la kak Aisyah. Yati baru merangkak crochet ni. Itu la, knit boleh lebih stretch kalau buat headband. Tapi dari segi bunga, crochet lagi cun, Yati rasa. :)
    Yati dah buat entri baru tentang projek tu.

    Hajar,
    Hehhe... nanti Yati cuba bila free. :)

    Zaza,
    Thanks, zaza. Ala, segan Yati. Zaza dah expert crochet. Yati baru cuba crochet slipper. :)

    Kak Suzie,
    hehhe... boleh, mana tahu lain kali kan. :)

    Eis,
    Thanks. Baru test test buat. :)

    Kak Nza,
    Terima kasih, kak. Tambah semangat Yati. :)

    Kak Erna,
    terima kasih, kak. Nanti nak buat banyak lagi. :)

    MP,
    Hehhe... Yati crochet slipper. :)

    Ayong,
    waalaikumsalam.
    Ingat la. Ayong sibuk ya? Lama tak nampak. :)
    Jujurnya, Kak Yati tak berapa pandai hal resepi atau masak memasak ni. Takut bagi resepi tak betul pula. Elok Ayong utarakan pada yang pakar dalam bidang ni. Terima kasih atas offer tu ya.

    Ila walnut Shoppe,
    Ya, betul. Sebelah rumah kak Yati pun student uitm sewa.
    Dok kat kolej lagi ke ni? Pasar malam bandar U, kak Yati jarang pi. Selalu pasar malam sideq je pi. :)
    Tamak. Semua benda nak buat. Kalau buat satu benda je, cepat boring. Jadi kalau tahu banyak benda, boleh switch, switch. Hehhe...

    ReplyDelete
  12. sama2 kak..
    aah sy sibuk sgt kak..mengajar kat sekolah,tuisyen, menulis...huhuhu mcm2..akk sy dh bertunang dh..lupa nk gitau :)

    ReplyDelete
  13. Ayong,
    selamat bekerja, muda-muda la boleh kerja keras sikit. Bila dah kahwin dan berkeluarga, kena tumpu pada keluarga pula. :)
    Oooo ye ke.. semoga kekal ke jinjang pelamin, amin. Awat tak cerita kat blog, teringin tengok gambor. :)

    ReplyDelete
  14. Comelnya head band .... sweet ja ... tapi tak muat dgn kepala kak ann laaa...

    :-)

    ReplyDelete
  15. Kak Ann,
    thanks..
    ye ke tak muat. Mana Kak Ann tahu.. belum cuba, belum tahu.. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea