Monday, October 10, 2011

Bunga-bunga crochet

Assalamualaikum...

Yati ada try buat pattern bunga yang Yati jumpa last weekend. Kami tak ke mana, lepak rumah saja. Jadi, jom kita tengok...


Saje, mencuba. Nak tengok mana sesuai letak kat projek knit headband ke, cross stitch ke...

Bunga ros pun Yati cuba juga.


Warna benang tu sila abaikan ya. Ada ke bunga ros color purple? Tapi kat cameron highland tu, color biru pun ada, kan. Bunga ros purple kat atas nampak kembang mekar, kan. Nak tengok bunga ros versi kuncup tak? 


Hehhe... Yati kumpul banyak-banyak bunga di satu tempat. Stok pin brooch pun dah habis. Jadi, sehingga dapat idea nak buat apa dengan bunga-bunga crochet ni, bior la simpan satu tempat yang selamat dulu. 

Jumpa lagi... ^_^

19 comments:

  1. salam yati,akak teringin nak belajar jahit crochet..:))

    ReplyDelete
  2. Comel & cantik bunga2 tu, Yati! Pandai pun Yati kait kan? :)

    ReplyDelete
  3. Cantik bunge tu:)..matching ngn butang..akk ni kreatif la knitting pn boleh crochet pn boleh :)

    ReplyDelete
  4. cun sgt yg warna kuning..mayb kuning warna kegemaran akak...hi..

    ReplyDelete
  5. tomei2 belaka... buat headband pun cantik yati... :)

    ReplyDelete
  6. yati, cantiknya munge2 cinta...

    ReplyDelete
  7. Eh akk tinggal kt sri iskandar ye..sy pna blaja kat uitm sri iskndar..:)umah akk dkt bandar U ke?

    ReplyDelete
  8. bravo yati..

    teror lah yati.. kakyong pun tak reti buat bunga ros tu... ;)

    ReplyDelete
  9. Assalam yati..unga ros ni memang nampak cantik..lepas ni ros merah pulak ye ..

    ReplyDelete
  10. a,ah kak yati..bt ros merah terang plak..knpom cantik...pastu campur kaler kuning cket2...(eh, blh ke campur2 kaler?)...

    ReplyDelete
  11. cute nyr..pandai mengaitkan...;d

    ReplyDelete
  12. suka sangat ...bukan suka bunga tu tapi suka bila tengok yati crochet ...memang klass

    ReplyDelete
  13. agak2 klu akak buat lambang 1 malaysia macam nie ok tak??? mesti lg cute kan....

    ReplyDelete
  14. letak kat baju anak dara pun cun jugak tu yati

    ReplyDelete
  15. wah... dah terror kait bunga rose.. saya jugak tak tercuba-cuba lagi.. hehe.. kalau bunga purple.. buat headband warna dark or bright purple mesti meletop! ngeeee :D

    ReplyDelete
  16. Kak Anim,
    Boleh, kita boleh buat apa saja yang kita nak, asalkan ada minat dah usaha. Kak Anim pun boleh crochet juga. :)

    Kak Aisyah,
    Takde la kak. Masih refer tutorial sambil ber-crochet. :)

    walnut Shoppe,
    Thanks. Sebab suka knit dan crochet! Best la buat, lupa segala masalah. :)

    Kak Su,
    Yati pun suka tengok bunga crochet, sebab comel. :)

    Kak Nza,
    oo ye ke. Baru tahu peberet color kak Nza. :)

    Kak Nisa,
    betul. Letak bunga atas headband kan. Mesti cun. :)

    Kak Shima,
    thanks kak. Yati pun suka tengok! :)

    Walnut Shoppe,
    ye, kak Yati tinggal di Seri Iskandar. Ler... Walnut Shoppe ni student uitm seri Iskandar ke? Rumah kak Yati di Seksyen 2, Bandar Seri Iskandar, orang sini panggil, dekat Sideq. :)

    Kakyong,
    timasih, terharu saya.
    Masih belajor lagi, kakyong, still kena refer tutorial. :)

    kak Erna,
    waalaikumsalam kak. Hehhe... Insya-Allah, nanti Yati buat color merah. :)

    Ziraziz,
    Bab campur color, belum belajor lagi, cikgu. Tapi boleh dicuba nanti. :)

    Run Away,
    Boleh le, sikit-sikit. :)

    Kak Suzie,
    alamak, kembang kuncup hidung Yati. :D

    Sahromnasrudin,
    1 Malaysia? Hehe...

    h4ni3,
    Itu la, macam brooch. :)

    Zila,
    Hehhe... ye ke.. nanti Yati cuba buat. Sebab Zila expert bab color! :)

    ReplyDelete
  17. Bunga kuning tu lawaaaa ! Kak Ann sukaaaa !

    ReplyDelete
  18. Kak Ann,
    ye ke? Wah, lebih ramai komen sini suka yang kuning la. ^_^

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea