Thursday, September 15, 2011

Lagi cubaan crochet

Assalamualaikum...

Semalam saya test crochet lagi. Belajar crochet bola kecik. Bola crochet ni, kalau buat amigurumi, boleh dijadikan bahagian kepala.


Menarik juga kalau buat amigurumi ni, yek. Tapi, nanti dulu, Yati belajar yang simple-simple dulu. 

Lagi, Yati jumpa satu tutorial super cute kat youtube, kena try!

Mini coin pouch
Kecik je mini coin pouch ni. 


Boleh muat syiling 50 sen dan beberapa keping syiling lain. Kalau tak sempat top-up kredit handphone, boleh lari pi public phone dekat, dengan membawa mini coin pouch ni dengan gaya ala-ala budak kecik. Hehe...

Amirul bila nampak, suruh mama buat satu lagi untuk dia. Nak buat sangkut kat bag sekolah.

Amirul pilih sendiri, nak benang dark blue.
Alhamdulillah, Hafizan sudah baik. Semua gatal-gatal sudah kecut. Hari ni, Hafizan dah ke sekolah. Tapi... dah jangkit kat Sulaiman pula! Hafizan dan Sulaiman ni suka main stunt-stunt ala gusti tu, mana la tak jangkit. Jadi, lepas ni, paksa budak kecik tu pula makan ubat. 

Ha, esok cuti. Weekend yang panjang, kan. Selamat Hari Malaysia! Peace! ^_^

18 comments:

  1. Comel coin pouch & bola tu! Dah pandai ber'crochet'pun cik Yati kita ni!

    ReplyDelete
  2. sikit jam lagi yati dah boleh buat amigurumi. good luck!

    ReplyDelete
  3. kiut nyer coin pouch tu!

    kalau dah boleh buat bola bulat cantik camtu... mmg dah boleh la Yati buat amigurimi.. aritu saya try buat heart shape, tapi x jadik.. haha.. tak balance.. haha...

    Kesian..Sulaiman pulak terkena.. bebudak lelaki, mmg gusti & otomen la permainan diorang..
    semoga cepat sembuh!

    ReplyDelete
  4. Olololo kiutnye :D
    Saya xpandai buat ami lagi huhu..

    Kalau buat keychain memang ok!
    @ tali gantung hp :3

    ReplyDelete
  5. kck giler coin pouch tu...comel je ..sy blh bygkn cm mne k.yati bwk p kedai..hehe...duk dlm 'genggaman' je...mst cute..

    ReplyDelete
  6. comel coin pouch tu...

    Yati, jemput dtg rumah sy hr sabtu ni, sy bt open house, plan ada sy post kat fb...

    ReplyDelete
  7. cute nyerlah kan.../salam kenal..;d

    ReplyDelete
  8. ala comelnya...yati better tiru macam akak ...bia cirit-birit kami sambung-menyambung doc suruh cuci rumah dengan air panas so sekarang keje akak dok menyental lantai ,pekakas semua dengan dettol... penat ma tapi apa mau buat

    ReplyDelete
  9. ya Allahhh..
    tengok aje pun dah juling mata, apetah lagi nak mengaitnya.. huhu

    ReplyDelete
  10. Yang bulat-bulat tu bukan saja comel....tapi nampak sedap!!!




    :D

    Lapar tunggu azan ni...

    ReplyDelete
  11. comelnyer.... bunga tu pun dah menjadi...lepas ni boleh crochet sesama la kita...

    ReplyDelete
  12. comel3X...kalau dh kreatif, buat apa pn comel....

    ReplyDelete
  13. Yati... cute sangat coin pouch tu... suka tengok... lepas ni try amirugami pulak ye... terror la Yati, belajar kat youtube je pun dah paham... :)

    ReplyDelete
  14. Salam mesra. :)
    Kak Fash nak ajak join giveaway dari Wanita2u. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    Main website : www.wanita2u.com

    ReplyDelete
  15. warna kali ini agak berbeza , kak..dh takde pink lg erk....

    ReplyDelete
  16. Kak Aisyah,
    Ye ke kak. Boleh la ye, sikit-sikit. Tambah semangat Yati nak crochet lagi. :)

    Eis,
    dah cuba sikit hari tu. Tapi stuck sikit, tak reti baca pattern. Hehhe.. nanti Yati cuba lagi. :)

    Zila,
    Heart shape tu agak susah juga ya, sebab kena sambung-sambung shape tu.
    Thanks, Zila. Alhamdulillah, Sulaiman dah baik dari gatal-gatalnya tu. :)

    Walnut Shoppe,
    Hehe, thank u. Tapi handphone pouch Walnut Shoppe pun apa kurangnya, comel-comel! Thanks for the idea! :)

    Ziraziz,
    hehhe.. macam budak-budak kan. :)

    Hajar,
    ada nampak jemputan Hajar. Maap ye, Yati tak pergi. Ongkosnya kureng. Huhu... next time ya, Hajar.

    Run Away,
    Salam kenal. :)

    Kak Suzie,
    wah.. Yati tak serajin kak Suzie. Cuma Yati guna sabun dettol sental budak-budak ni mandi. Alhamdulillah, Sulaiman pun dah baik sekarang.

    h4ni3,
    Hehhe.. sebab minat, Hanie. Seronok tengok benda comel ni.

    ckLah,
    Puasa ya, hari tu. Hehhe... :D Dah raya 6 dah ke?

    Fizan,
    eh, tak leh lawan Fizan. Baby booties, semua hasil tangan Fizan cantik-cantik. Yati baru beginner. :)

    Kak Nza,
    hehe.. biasa je, kak.

    Kak Nisa,
    Nanti Yati try amigurumi. Dalam proses belajar nak baca pattern. :) Mungkin sebab Yati dah tau knit kot. Jadi, crochet pun boleh juga buat sikit-sikit.

    Kak Fash Wanita2u,
    Insya-Allah nanti free Yati singgah ya.

    Sahromnasrudin,
    hehhe... kita cuba color lain pula. Color sama, boring pulak, kan.

    ReplyDelete
  17. salam..mmm..k.yati pun dah pandai buat crochet ye...imah pun tengah demam buat crochet..hehe..kebelakangan ni tak sempat nak update blog...

    ReplyDelete
  18. Imah,
    Imah banyak projek ya? Kak Yati baru belajar, tak expert macam Imah lagi. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea