Wednesday, September 21, 2011

Felt keychain - aiskrim kayu

Assalamualaikum...

Ini la apa yang berlaku kat Yati sekarang. Kalau ada custom order, kita tahu apa kita nak buat untuk hari ni. Tapi bila takde order ni, tak tau nak buat apa. Hari-hari kena pikio dulu, hari ni nak knit ke, crochet ke, cross stitch ke, apa ke... boring juga, sebab idea takde. 

Tapi memandangkan hari tu pi mandi sungai, Yati makan aiskrim yang lama tak makan ni, kita buat keychain bentuk aiskrim la pula. Sesekali teringin juga, semput kita letak kat tepi. Muhahaha..


Korang kalau beli aiskrim, suka flavour apa? Dulu masa sekolah, aiskrim kayu macam ni ada satu jenis tu, color putih, dia letak asam boi. Sedapnya. 20 sen je waktu tu.

Orait, jumpa lagi...

14 comments:

  1. memang cantik, lepas ni boleh buat aiskrim strawberry pulak

    ReplyDelete
  2. saya suka aiskrim kacang merah... yum yumm

    :)

    tapi aiskrim hijau kuning pun sedap.. masam masam manis..

    aiseh.. meleleh air liur..

    ReplyDelete
  3. assalam yatie..pandai yatie buat..memang macam ais krim betul

    ReplyDelete
  4. Akak suka aiskrim bandung ada kacang tak pun oren...masa zaman akak 10 sen lagi ais krim ni

    ReplyDelete
  5. cutenye..klo k.yati guna batang aiskrim yg betul tu lg real ^ ^

    ReplyDelete
  6. ais krim kacang merah...sedappppp....

    tgk dr jauh mcm aiskrim btl la k.yati...

    ReplyDelete
  7. Yati,
    buat eskerem bersalut coklat tu plak.. yg ala2 mcm eskrem magnum tu... :D

    ReplyDelete
  8. mestila perisa cokelat kak heheheeeee

    ReplyDelete
  9. wahhh comelnya ais krim ni yati. kemas tul!

    ReplyDelete
  10. ala cantiknya,klu besar sikit,mesti anak yg kecik nak makan bila dpt.
    quilt sulaiman dah lama siap nanti beri alamat yati ye sitinoorhz@gmail.com
    http://cthoney.blogspot.com/2011/07/hadiah-untuk-pengomen-blog-ct-n-honey.html

    ReplyDelete
  11. Kak Su,
    boleh, boleh. Next time Yati buat. :)

    Zila,
    hari tu, husband Yati makan aiskrim kacang merah. :)
    Aiskrim hijau tu, rasa lemon. Haha, cepat, cari aiskrim, Zila.

    Kak Erna,
    waalaikumsalam kak Erna. ye ke... timacih. :)

    Kak Suzie,
    tu la, dulu aiskrim murah, kan. Skrang tak dapat dah.

    Nurul SewLove,
    haha.. batang aiskrim betul takde. Tapi anak akak collect, buat apa ntah.

    Ziraziz,
    wah, ramai peminat aiskrim kacang merah.
    timacih, cikgu. :)

    Norh,
    takde la, kreatif sikit je. Hehhe..

    Kakyong,
    Peh.. tu lagi rich tu, nanti Yati buat lagi ya. :)

    Sahromnasrudin,
    ni macam anak akak, Hafizan, suka coklat! :)

    Fida,
    timacih! :D

    Ct,
    hehhe.. kalau buat besar, dia tak jadi keychain pula. :)
    Laa.. ye ke.. nanti Yati tengok ya. Ketinggalan betul Yati.

    ReplyDelete
  12. mcm icecream ar...lau budak2 nampak mau nanes nak ni....;d

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea