Thursday, August 25, 2011

I'm back!

Assalamualaikum...

Lama sangat Yati tak online. Rindu la dengan kawan-kawan online semua... ^_^

Pekabo semua? Puasa camana, ok ke? Ada sihat? Persiapan raya ok? Nanti Yati akan slow-slow blogwalking balik ya.

Dah pindah ke?

Sebenornya kan, kawan-kawan nak tau tak? Yati tak jadi pindah. Masih dok Perak ler. Hari tu, sehari dua sebelum kita semua start berpuasa, baru dapat tahu dari boss encik Abe, tak jadi kena transfer. Korje ler sini lagi. Tak yah pindah ke mana-mana.

Masa tu, kami dah start pack dah banyak barang masuk kotak. Sebab kami dah buat keputusan, apa-apa jadi, kalau dia bagitau last minute kena pindah, semua angkut sekali. Tak nak la encik Abe pi lapor diri, Yati dan anak-anak tinggal sini lagi. 

Jadi bila tau tak jadi pindah, lega dan campur sedikit kesal ler sikit. Depa ingat benda pindah ni benda kecik kot, tak tau kita ni ada anak dah sekolah, suka hati je bagitau kena pindah, tapi last-last cancel. Nak cakap benda ni pun tak best, lagi-lagi nak dekat raya ni, tak yah la pikir benda yang menyakitkan hati, baik kita bergumbira. Jadi, gitu ler ceritanya...

Habis tu, kalau tak jadi pindah, awat Yati lama tak online? Ha, kita pi tajuk seterusnya...

Projek cross stitch baru

Yati ada order cross stitch yang Yati kena siapkan sebelum raya. Sudah siap dan hantar pun. Yang ni, Yati cerita lebih detail lain hari yek. Alhamdulillah, boleh la buat duit raya. Walau pun Yati tak online, ada juga yang menelepon dan sms untuk order. Terima kasih banyak. Yang dah bayor tu, harap bersabor. Yati akan usahakan ASAP. ^_^

Sepanjang tak online

Ha, ada dapat kiriman dari kawan. Yati ada menang giveaway Sweet Lil Craft Collections tak lama dulu. Ayu, buat bag untuk Yati.


Comel! First time Yati dapat bag yang dijahit sendiri oleh kawan-kawan yang terer menjahit ni. Memang kemas jahitan Ayu. Yati suka!

Lagi... ada barang lagi, dari UK.


Dari Jillian, UK. Melalui Swap Workshop. Circular knitting needles dan barang comel tu, tak tau lagi nak buat apa. Memang lebih murah sebab melalui Swap Workshop ni, kita kumpul points atau mata. Kita bertukor-tukor barang. Sebab Yati ada tanya circular needles ni, kedai kat Ipoh RM50 juga. Jadi, memang jimat banyak join Swap Workshop ni. 

Hmm.. banyak benda nak cerita. Tapi cukup la dulu setakat ni. Bila korang balik kampung? Kueh raya buat ke, tunjuk-tunjuk je? Hehhe... selamat menjalani ibadah puasa ya! ^_^

17 comments:

  1. Selamat kembali Yati...

    Tak jadi pindah rupanya...

    Apa pun, Salam Aidilfitri dan Salam Merdeka ya Yati.

    Maaf Zahir dan Batin

    ReplyDelete
  2. selamt hari raya,dan selamat buka kotak balik utk berkemas,nanti x cantik pula rmh bila orang dtg raya

    ReplyDelete
  3. assalam yatie..ingat kan yati jadi pindah dan belum ada line tenet..tu yang lama tak online.selamat hari raya yatie.

    ReplyDelete
  4. Rindunyer kat Yati...apa kabar? Persiapan raya dah siap?

    Lega la xjadi pindah kan...hehe

    ReplyDelete
  5. lama tak baca citer yati.. windu plak akak hehehe

    raya kat mana tahun ni?
    akak langsung x buat kue raya lg ni... tangan ni nak menunjuk2 jer kut...

    ReplyDelete
  6. mmg lama yati tak update. dekat sebulan kot? sy juga nak ucap selamat hari raya buat yati sekeluarga. mohon maaf salah dan silap k ;)

    ReplyDelete
  7. Mmg rindu kat yati :) Ayu pun ingat yati dah pindah.
    Apapun, Selamat Hari Raya yati. Maaf zahir batin ye.Insyaallah,Ayu balik klate sabtu ni.

    ReplyDelete
  8. Hi Yati! Rindu kat Yati! Bagus jugak tk jadi pindah kan? Alhamdulillah, murah rezeki Yati dapat order sebelum raya. Dapat berbelanja utk brg raya :) Akak raya sini je. Kuih raya malam ni atau besok baru start buat sbb bhn2 baru suami beli dr mainland. Kalau cantik & elok baru akak tunjuk,k? :p Bestkan dpt brg dr Jillian? Akak swap byk crochet hook dgn dia baru2 ni, adalah dlm 10 batang!

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari raya buat yati sekeluarga

    ReplyDelete
  10. welkem bek kak yati !

    xjadi pindah ek..legaaa rasneye kan...tp penat ler dah kemas2 bagai...lupekan sajer....pk nk raye ni kan ... ;)

    slmt berpuasa n slmt hari raya ye kak..maaf zahir batin

    ReplyDelete
  11. Selamun aleykum Yaticimm,

    Welcome back! Rindunya nak baca tulisan Yati! Salam Ramadhan dan Salam Aidilfitri untuk Yati sekeluarga dari kami semua di sini.

    *Hugs n Kisses*

    -Ayza

    ReplyDelete
  12. Yati...rindunya kat yati...Ingatkan yati bz pndah memindah...

    Apa2 pun...Selamat Hari Raya utk yati dan fmly...akak buat kuih tunjuk jer...

    ReplyDelete
  13. Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

    ReplyDelete
  14. yati..memang rindu kat yati....alhamdulillah yati dah kembali online :)

    ReplyDelete
  15. rindu yati!

    selamat hari raya yati..
    maaf zahir batin :))

    ReplyDelete
  16. syukur A'dulilah... xyah penat pala nak pk-pk psl pindah lagi...

    2lah kan kita hanya merancang tapi Tuhan yg menentukannya...

    baru aje online dh ada bisnes... bestnya!

    ReplyDelete
  17. Kak Yus,
    :) ye kak, tak pindah pun.
    Salam aidilfitri juga untuk kak Yus. Maaf zahir dan batin.

    Ct,
    Selamat hari raya, ct! Dah unpack pun, separuh. Separuh lagi, bior la. Takde orang pun datang rumah. :)

    Kak Erna,
    Waalaikumsalam, kak Erna. Tak, kak. Tak jadi pindah. Selamat hari raya untuk kak Erna. :)

    Hajar,
    Yati pun rindu kat Hajar juga. Lama kan. Yati Alhamdulillah, sihat. hajar pekabo? Persiapan raya, ok, dah ready. Hajar ok? :)

    Kak Mila,
    Yati pun rindu kak Mila juga.
    Raya tahun ni balik Lumut dan Tumpat. Hehhe... kat KL best-best kueh raya dia, macam-macam ada. Kalau Yati dok KL pun, mesti banyak tunjuk-tunjuk jugak. :)

    Eis,
    Ha ah, hampir sebulan tak online. Lama giler! Selamat hari raya untuk Eis juga. Maaf zahir dan batin. :)

    Ayu,
    Yati rindu kat Ayu juga. Dah 7 bulan pun ya. Cepat betul masa tu. Ayu take care balik kampung tu.
    Oh, balik Sabtu. Yati balik Tumpat raya kedua. Raya di Lumut dulu. :)

    Kak Aisyah,
    Yati rindu, rindu kak Aisyah! Memang lega tak jadi pindah. Tapi banyak time wasted hari tu. Tapi redha je la.
    Alhamdulillah, rezeki nak raya, kak. Oh, susahnya, nak kena beli bahan buat kueh kat mainland ya. Selamat buat biskut, kak Aisyah! Mesti sedap punya!
    10 batang hook? Peh... bestnya! Kak Aisyah punya benang pun dah banyak Yati tengok kat blog tu, macam-macam jenis dan color ada! Button tu, suka tengok! :D

    Kak Sam,
    Selamat hari raya untuk kak Sam sekeluarga juga. :)

    Ummi Hanie,
    ye betoi. Time dan energy wasted untuk pack barang hari tu, tak dapat balik, beb. Tapi tarappa, mood raya mesti happy. :)
    selamat berpuasa dan selamat hari raya untuk Ummi Hanie sekeluarga juga! Maaf zahir batin.

    Ayza,
    Waalaikumsalam Ayza.
    Yati pun rindu, lama tak singgah blog Ayza. Selamat berpuasa dan selamat hari raya untuk Ayza juga! Hugsss balik! :)

    MP,
    Busy, busy jahit cross stitch. :)
    Selamat hari raya untuk MP sekeluarga juga. Kueh tunjuk pun best, tak yah penat buat.

    Sahromnasrudin,
    Salam aidilfitri untuk Sahrom sekeluarga juga. Maaf zahir batin dari kak Yati. :)

    Fida,
    Yati pun rindu kat Fida! :)

    Hanie,
    Rindu Hanie juga!!!
    Selamat hari raya dan maaf zahir batin!! :D

    Az,
    Ye Az. Kita terima saja, mesti ada hikmah disebaliknya.
    Bisnes Yati takde la sekencang bisnes Az. Yati baca status Az kat FB, sibuk dengan tempahan manik. Cayalah! :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea