Sunday, May 15, 2011

Selamat hari guru!

Assalamualaikum...

16 May setiap tahun, kita sambut hari guru. Yati nak ucapkan selamat hari guru kepada semua cikgu-cikgu yang pernah mendidik Yati, kawan-kawan yang berkhidmat sebagai pendidik, dan semua lah... yang bergelar guru, ustaz, ustazah, lecturer semua.

Knitted heart, untuk salah seorang cikgu Amirul.

Banyak jasa guru ni, kan. Lagi-lagi cikgu yang mengajar masa kita prasekolah atau tahun 1 tu. Sebab sampai sekarang kita masih amalkan apa yang dipelajari. Hari-hari kita membaca dan mengira tu, hasil daripada yang kita pelajari dari cikgu yang tak pernah kenal erti putus asa mendidik kita.

Selamat hari guru semua! ^_^

16 comments:

  1. TQ yati ;) ...Seorang 'Ibu' juga adalah seorang GURU..so "Selamat Hari Guru" utk Yati jgk ....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak
    Apa kaba? Lama tak tinggalkan jejak
    selalu masuk baca aje..hihi
    awal akk wish..hihihi..okkak
    selamat hari guru jg

    ReplyDelete
  3. Jasa dan bakti guru tidak terbalas..
    Mp juga masih ingat ckg yg mngajar drjah satu dulu..mmng garang..tapi kita dpat mmbca dan mnulis kerana kesabaran dan ketekunannya.....

    ReplyDelete
  4. xsabar nk tunggu esok...he...

    ReplyDelete
  5. anak2 dah excited kan nak cari hadiah untuk hari guru...

    ReplyDelete
  6. ct pun buat hadiah sendiri aje,jimat sikit..nampak istimewa...

    ReplyDelete
  7. best nya jadi cikgu.. ada hari guru... macam kerjaya saya ni tak pernah dengar pulak orang sambut.. hehe..

    ReplyDelete
  8. ala cumilnya heart tuh..mesti cikgu tu gumbira :)

    ReplyDelete
  9. Ziraziz,
    Sama-sama kasih, cikgu. :)
    Hehhe... terima kasih juga!!

    Idah,
    Waalaikumsalam Idah.
    Kak Yati sihat. Idah sihat?
    Takde la awal. Sebab budak-budak sibuk suruh buat gifts untuk cikgu dia orang. :)

    Norh,
    Betul, betul, betul.

    Mp,
    betul. Tak dapat balas kan. Kalau la dapat jumpa cikgu kita dulu.

    Kak Nza,
    Mesti kak Nza dapat banyak hadiah kan. :)

    Kak Jendela Hati,
    anak-anak Yati suruh buat barang handmade untuk cikgu dia orang. :)

    Ct,
    Hadiah handmade special sikit, tak dapat cari kat kedai. :)

    Encik Zino,
    Hari Pekerja tu kan termasuk hari untuk Encik Zino juga... :)

    Fida,
    ha ah, cikgu Amirul suka, Amirul cakap :)

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Guru.. x sempat buat hadiah.. ingat nak beli kek je.. bleh tak ek? hehehehe

    ReplyDelete
  11. Zila,
    Boleh, boleh. Kek pun mesti cikgu suka. :)

    ReplyDelete
  12. hari minggu plan nak buat kad utk cikgu fikri.. tp tak terbuat2 sampai la hari ni.. esok coti..


    n3 terbaru kakyong
    Jom layan Nur Kasih the movie
    JOm minum petang
    Selamat hari Guru

    ReplyDelete
  13. Kakyong,
    Hari ni boleh buat, kakyong.
    Malam ni Asmara. ^_^

    ReplyDelete
  14. ni yg untung pandai mengait2 ni kan ? takyah sibuk2 beli hadiah kat luar :p

    cantik ler kak

    ReplyDelete
  15. Ummi Hanie,
    hehhe... save budget sikit.
    Timacih, Hanie. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea