Sunday, May 08, 2011

Happy Mother's Day!

Assalamualaikum...!

Selamat hari ibu pada Mama saya, dan semua ibu-ibu semua...!!!

Mama Yati.

Juga, happy birthday pada papa Yati!! Yang ke 64 tahun. 

Papa Yati.

Yati cilok gambar dari Geni. Papa rajin update family tree kat situ.

Gift untuk papa...

Happy birthday, Tok! ^_^

Knitted heart hanger. Boleh gantung kat mana-mana. Ini pertama kali Yati knit bentuk heart. Untuk knit heart ni, kena tahu increase dan decrease stitch. Untuk decrease tu, senang je kan, cuma knit 2 stitches together. Kalau increase, sebelum ni Yati tak pasti sangat buat camne. Praktis dulu ikut video kat YouTube tu, baru cuba buat. 

Bahagian belakang
Yati rasa bila dah siap, tak sekemas crocheted heart yang selalu Yati tengok. Knitted heart ni, atas dia macam tak lawa sikit. Atau mungkin Yati perlu praktis lebih banyak, buat banyak lagi. Atau mungkin tengok benang juga. 

Ok... jumpa lagi!

5 comments:

  1. selamat hari ibu utk Yati...dan semua ibu2 yg membaca blog ini..

    ReplyDelete
  2. Encik Zino,
    terima kasih! :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari ibu utk ibu yati juga.
    ibulah segala galanya dlm hidup kita
    ibu kita la wanita yg paling cantik didunia, paling sabar, paling penyayang dan yang penting...palinggg sedappp masakkk...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Rajinnya Yati nii.. suka tgk knitted love Yati :) Happy Mother's Day Yaticim!

    ReplyDelete
  5. Kak Su,
    Selamat hari ibu pada kak Su! :)
    Hehehe... betul, betul, betul. Masakan mak la yang paling sedap dalam dunia, kan! :)

    Ayza,
    Thank you, Ayza. Segan la Yati. Yati baru belajar. Happy mother's day to Ayza too..! :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea