Friday, April 22, 2011

Knitted cat keychain

Assalamualaikum...

Dalam dok kutuk-kutuk kucing yang buang air depan pintu rumah, kait juga bentuk kucing ni. Nak buat camana, kucing kan comel. Yang buat tak comel tu, sebab tuan dia yang tak train dia buang air di tempat sepatutnya. Hmmm... takpe. Hari ni hari Jumaat, yeah!!!!

Bubu - cubaan pertama kait kucing. Tak de rupa kucing sangat yek. 


Hei... sapa naik atas Bubu tu? Oh... jambu rupanya...


Eh, eh... Nin pun dah join sekali. Sudah pun dipasang ribbon dan keyring untuk keychain kunci anda!



Kecil saje saiz kucing-kucing ni. Harga satu cuma RM7. Sudah masuk ke online store Yati.

 

Petang ni, kami nak balik Lumut, rumah mama Yati. Boleh la try campak sat. Tak pernah cuba lagi mancing kat laut ni.
Selamat berhujung minggu pada kawan-kawan semua!! ^_^

21 comments:

  1. ohhh... kuceng rupanya.. comel!!!

    hihihi..
    gambo yg belum siap sebelum ni, khayra tanya 'apa tu mummy? katak ker?' ekekeke.. sabo jela

    ReplyDelete
  2. cantiklah Yati! yati mmg kreatif!

    ReplyDelete
  3. Comel je kucing2 tu!! Saya suka yg kuning tu, ceria! Selamat berhujung minggu, Yati! Moga2 ada rezeki memancing tu :)

    ReplyDelete
  4. comelnyer kucing2 Yati tu, siap ada nama lagi..hehe

    ooo.. nk blk Lumut yer, hati2 d jalanan yer..

    Slmt hujung mgu Yati!

    ReplyDelete
  5. Hanie,
    hehhe... tu la pasal. Ate, baru first time knit kucing ni. Takde ropa kucing sangat, kan.
    Hehhe.. comel la khayra! Nanti aunty nak knit katak la, rasanya senang sikit kot, sebab takde ekor cam kucing. :D

    Kak Yus,
    Toce, toce! (Kembang lobang idung saya!)

    Ct,
    musim mengawan, ct. sabor je la. Eh, terbalik, patut Bubu naik atas jambu.

    Kak Aisyah,
    Yati pun suka yang Nin tu. :)
    Fuh fuh.... dapatkan ikan besor, tak yah ke pasor! Muhahhaha....

    Hajar,
    Hehhe... saje bagi nama.
    Terima kasih, Hajar. Encik Abe Yati bawak slow, berjam baru sampai. Padahal bukan jauh sangat pun.
    Selamat hujung minggu untuk Hajar dan sekeluarga juga! Jaga diri Hajar tu juga, nak jaga suami di hospital bukan senang. Be strong ya! Huggggsssss....!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak..

    selamat bercuti di hujung minggu juga ya

    ReplyDelete
  7. yati,
    cute la kucin2 tu... ni yg nak minta yati sponsor 1 hadiah utk top komentator bulan depan... :P

    ReplyDelete
  8. ketiga2 comel ttp yg paling cute color pink tu......

    ReplyDelete
  9. Sahromnasrudin,
    waalaikumsalam warahmatullah...
    Selamat bercuti hujung minggu juga untuk sahrom!! :)

    Kakyong,
    Terima kasih, kakyong.
    Insya-Allah, boleh. Tapi kena bagi detail la kakyong, bila kena siap tu, Yati poskan ke, kakyong yang poskan, etc.

    Kak Nza,
    Pink tu nampak sweet sikit kan kak. :)

    ReplyDelete
  10. yati,

    utk bulan May nanti.. yati buat siap2 pun okay.. nanti dah tahu siapa orgnya.. yati poskan terus kpd pemenang.. ;)

    ReplyDelete
  11. Kakyong,
    Insya-Allah. Boleh!! ^_^

    ReplyDelete
  12. salam kenal... comey tgk kucing2 kat sini...

    ReplyDelete
  13. Comelnya kucing-kucing Yati! Cuteeee! Selamat hujung minggu utk Yati juga! Take care tau!

    ReplyDelete
  14. kiut :) Yati trylah crochet amigurumi kucing pulak :P

    kucing ni klu dh trained "buang" dlm bekas pasir tu, smpi ke tua "buang" kt bekas tu... balik dr merantau, asyik nk "buang" aje mesti cari bekas tu... harulah time nak bersihkan...selambak :D

    ReplyDelete
  15. comelnya kucing tu...Yati mmng kreatif...
    Selamat berhujung mnggu dan memancing yer...
    Sorri...Mp pinjam nama Yati utk entry kali ni...

    ReplyDelete
  16. wa... kucing2 tu memang comel.. dan yang paling penting kucing2 tu tak poo poo.. heheheh...

    selamat balik Lumut Yati sekeluarga.. hasil memancing jangan lupaa tunjuk kat kami semua... :)

    ReplyDelete
  17. owh comel2..kucing2 ni mesti suka tgk superman kan?mcm nak terbang je ^ ^

    ReplyDelete
  18. Predictor,
    Terima kasih! :)

    Jendela Hati,
    salam kenal, kak.
    Terima kasih. :)

    Ayza,
    Hehhe... thanks, Ayza!
    Ayza pun, take care! ^_^

    Zino,
    timasih. Masib belajar lagi, Encik Zino.

    Az,
    crochet Yati tak pass lagi la, Az. :)
    Hehhe... betul, betul. Pasir kucing tu mahal kan.

    MulutPayau,
    Terima kasih mp. Takde la, masih belajor lagi. Ops, nanti Yati singgah rumah mp ya.

    Zila,
    Hehhe..., betul! Timasih, Zila!
    Takde rezeki la mancing, Zila. :D

    Nurul SewLove,
    Hehhe... ha ah, kucing terbang. ^_^

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea