Wednesday, April 27, 2011

Jawap tag UmmiHanie

Assalamualaikum semua....

Memang panjang bebenor tag nya, tapi baiklah... tag tu kan macam main kejor-kejor, pastu dapat cuit orang lain, dia la yang jadi. Pastu orang yang kena cuit tu pulak yang kejor orang lain pula. Yati pun tak suka la kena jadi orang tu lama-lama, jadi lebih baik jawap cepat-cepat dan tag orang lain pulak. Boleh ke? Hehehe...

Yati telah di tag oleh Ummi Hanie. Ok... ni Kak Yati jawap yek.

1. Adakah anda rasa anda hot??
 Tak pun. Panas tidak, sejuk tidak, Yang sedang-sedang saja...!

2. Upload gambar wallpaper/pic anda guna sekarang


3. Cerita pasal gambar
Gambar di atas menunjukkan wallpaper netbook saya, merangkap vision board saya. ^_^

4. Bila kali terakhir makan ayam?
Hari Isnin lepas. Tumpang makan nasi minyak Encik Abe beli kat pasor malam, lauk ayam gulai berserta solok lada. Nyum.... nyum...

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Ha? Alamak... sat nak pikio. Ha, dengor Sinar FM pagi tadi, sambil lipat kain, lagu kumpulan AHA. Ntah apa nama tajuk lagu ntah.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Cabut rambut gatal.

7. Selain name sendiri, anda dipanggil ape?
Selain nama? Anak-anak panggil saya Mama. Encik Abe panggil Yati Bibi

8. Tag 8 orang
Ha... ni yang malas ni, nak tag-tag orang. Tapi kalau kena tag oleh Yati, minta maaf ya. Kalau busy, tak buat pun takpe.

2. Zila.
5. MP.

9. Siapakah no 1 anda?
Allah SWT.

10. Katakan sesuatu tentang no 5 .
MP Yati baru kenal tahun ni. Orangnya tinggal di Kelantan. :)

11. Orang no 3 berhubungan dengan siapa?
Kak Yus berhubungan dengan anak-anaknya dan keluarga. Berhubungan dengan kita semua di internet melalui blog.

12. Bagaimana pula no 4?
Hajar dah lama kenal, cuma rasanya tahun ni kenal lebih rapat dan selalu berkunjung ke blog Hajar. :)

13. Pesanan buat no 6?
Pesanan buat Fida, semoga terus hasilkan craft, dan hasil crochet yang cun-cun!!! ^_^

14. Kata-kata cinta buat no 2?
Zila, semoga ikatan ikhuwah antara kita terus kekal dan dapat bertukar ilmu dan pendapat secara maya ini.

15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
Kak Mila dan Rafidah Shamsudin punya persamaan, mereka dua-dua wanita berkerjaya.

16. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1.
Dr Hanie yang Yati kenal...
i) punya sepasang cahayamata lelaki dan perempuan yang comel dan chinese look. :)
ii) kawan dengan kawan Yati juga, masa sekolah menengah dulu. Cuma dulu tak kenal, sebab lain sekolah.
iii) Baru balik dari Bali ni. Ada cenderahati pernah terima dari Hanie masa Hanie ke Vietnam, belum sempat frame lagi.
iv) Secara maya, Yati kenal Hanie mula-mula masa anak kedua Hanie, Khayra,  jadi juara dalam MomsBloggerPlanet Cutest Baby of the Planet 2009. Sulaiman pun masuk juga, tapi setakat hadiah saguhati je peringkat bulanan.
v) Seorang yang cantik, putih melepak dan slim, walau pun mak orang. :)

17. Persamaan antara kambing dan lembu?
Tiba-tiba je soalan kambing dan lembu pula. Ok la. Ada 4 kaki, haiwan herbivor dan dagingnya sedap dimakan tapi tak boleh makan selalu. Susunya boleh la minum selalu. Hehhe...

18. Perasaan ketika jawab tag ni?
Hui... panjang bebenor wei. Aku nak pi goreng ikan ni, jap lagi husband balik lunch.

19. Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
Siapa itu Rizman? Lawyer? Majistret?

20. Gay or les?
Huh?!!!

Bagi kawan-kawan yang kena tag, kalau jawap, sila la bagitau Yati supaya Yati boleh baca ya. Dan pada kawan yang tak kena tag tapi nak jawap juga, dipersilakan.

Sekian, terima kasih.

15 comments:

  1. amboi panjangnyer tag.. waduh2.. nnt akak try jawab yr

    ReplyDelete
  2. ct pun kena tag juga..nantilah ct jawab,susah sangat soalannya,pening kepala nak menjawab...

    ReplyDelete
  3. mak aiiii!! panjang wei hehehe...kena bertafakur dulu ni hehehe

    ReplyDelete
  4. haha.. komen yang sama.. panjang nyerrrrr.. hahaha... kena pikir panjang jugak baru dapat jawab.. hehehe... terharu dengan soalan no. 14... hahaha...

    ReplyDelete
  5. aduh! memang panjang tagnya, kena cari masa sesuai jawab ni...huhu

    ReplyDelete
  6. Yati..TQ tag Mp...aduhaiiiii.....pnjngnya.. kena ambik masa ni ..tunggu hari mnggu..heheh

    ReplyDelete
  7. cantik?? putih melepak???
    ehehhhe.. mcm tak kena jer tu yati

    tak cantik
    kulit pun coklat.. cuma tak gelap aje.. hehe

    ok.. nanti bebila saya jawab yer

    ReplyDelete
  8. congratz kak yati...dah berjaya jawab tag ni..
    peserta plg pantas...
    hehe sume dah bising tag pnjg bebenor :p

    ReplyDelete
  9. hu.hu.hu...akak belum jwb lg nie tag dr ummi hanie...pjg sgt la...

    ReplyDelete
  10. Kak Mila,
    hehhe... kalau sibuk takpe, tiada paksaan. :)

    Ct,
    Hahaha... takde la pening pala pun. Seronok juga menjawap, cer Ct cuba. :)

    Fida,
    Hehhe... kalau free je buat ok. Sibuk, takpe.

    Zila,
    Hehhe... kata-kata cinta. :D

    Kak Yus,
    Kak Yus takpe, kena jaga kesihatan mata. Kalau betul-betul free baru buat ya.

    MP,
    sama-sama, Mp. Tak kisah bila-bila free, buat la. :)

    Hanie,
    Eh... betul la tu di mata Yati. ^_^
    Orait Hanie.

    Ummi Hanie,
    hehhe... lega sudah... kita tengok sape rajin buat. ;)

    Kak Nza,
    hehhe.. itu la dia, panjang kan. Agak lama juga Yati nak mengarang. :)

    ReplyDelete
  11. waduh2 Yati...pjg bebenor soklannyer...hehe

    T.ksh tag Hajar, itu tanda ingatan Yati kat hajar...hehe...

    InsyAllah Hajar akan jwb tag Yati nti..tgu tau!

    ReplyDelete
  12. Hajar,
    Sama-sama. Hehhe... :D

    ReplyDelete
  13. kih3x..anis pon suka cabut rabut gatai time tulis blog.rasa kepuasan gila.haha!

    salah satu barang kt wallpaper akak tu ada gak lam wishlist anis.yg harmony 2049 tu.doa..doa..*sambil kelip2 mata*

    ReplyDelete
  14. Kakyong,
    hehhe... jawap, jangan tak jawap.

    Anis,
    hahaha.. kepuasan tak terhingga!
    Insya-Allah Anis. Kita akan milikinya satu hari nanti! ^_^

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea