Thursday, March 31, 2011

Sibuk macam tebuan

Busy as a bee...

Selang seli hari untuk online dan menjahit. Masih ada beberapa order nak siapkan. 

Thank you, Nurul... ^_^

Dalam 2-3 hari ni, hujan malam. Agak sejuk. Semput juga. Nak stay-up jahit pun seksa. Itu la pasal progress buat kerja agak slow. Batuk sampai diafragma sakit. Huhu...bukannya makan benda sejuk pun, pakai pun baju tebal. Semput juga.

Tik tok, tik tok, esok dah Jumaat. Cepat kan....

18 comments:

  1. ya la tik tok2 sok dah jumaat. kite pun sibuk jugak sbb tu blog tak berup date huhuhu.....

    ReplyDelete
  2. Melor,
    hehhe... sama-sama busy.

    ReplyDelete
  3. Sian Yati...rehat dan sembuhkan badan dulu baru siapkan order2 tu...anyway, kalau dimanjakan pulak makin tak sihat! Take care!

    ReplyDelete
  4. keje kuat ibu yati ni hehe...

    tp xpe, stiap 'kesusahan' ada ganjarannya ;p ..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah Yati..
    byk order tu... :D

    ReplyDelete
  6. kat tmpt akak pulak, panasnya... tak kira siang malam... umah takde aircond huhu

    ReplyDelete
  7. yatie..sibuk macam tebuan?..he he.pertama kali akak dengar ni yatie
    tebuan sibuk ye..

    ReplyDelete
  8. skrg ni masa cepat je berlalu kn kak...dan cuaca sekrg x mnentu..kalo kat bhgian selangor subang ni..panasnya masya Allah..terik berbahang..x hujan..kesihatan org sekarg pun x menetu..penyakit pun susah nk lega..x mcm dulu..mg cepat sembuh kak

    ReplyDelete
  9. heheh betul2..cepat masa berlalu kan...esok dah sabtu....sibuk ke pasar semua bagai. benda2 kraf pun ada yang tak siap ni huk huk huk....moga semput yati berkurangan ek

    ReplyDelete
  10. baik2 jahit memlm tu yati..plak2 tengah jahit perkataan HAN..
    anyway moga batuk tu cpt reda ye

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Yati...
    memang sibuk btul Yati yer..Apa2 pun ksihatan perlu dijaga...
    Jumaat..hari tuk joging kat blog..heheh

    ReplyDelete
  12. aduhai siksanya kalu diserang asthma...
    sejak guna 2 jenis inhaler (warna biru n coklat) semput akak dh trkawal yati...syukur.

    take care.

    ReplyDelete
  13. haaaa
    tambah lagi IE.. dah boleh bagi hadiah kat hanie.. hehehe

    ReplyDelete
  14. Yati, jaga diri, keluarga memerlukan khidmat kita, untuk kelangsungan dan kesejahteraan seisi rumah...! Take care dear!

    ReplyDelete
  15. Salam Yong Ytie, sibuk bagus, maknanya masa tak terbazir dan rezki pun murah InsyaAllah. Selalu ke batuk2 dan asthma ni?

    ReplyDelete
  16. take care yati.. rajin2 mkn ubat n supplement.. badan sihat.. bleh siapkan projek.. :D

    yang yato tgh buat ni buat kain size apa ek? benang 1 lapis je ke?

    ReplyDelete
  17. Kak Aisyah,
    tengah take it slow la ni kak. Yati orait je. Thank you, kak! :)

    Ziraziz,
    hihi... betul. Kerja keras ni cikgu, demi mencari sesuap nasi. Huhu...

    Kakyong,
    banyak, banyak, lepas ni banyak lagi order masuk kakyong. (Fikir baik). ^_^

    Kak Nisa,
    ooo ye ke.. panas pula ye. Yati rasa elok panas dari sejuk. Sejuk boleh semput bagi Yati.

    Kak Erna,
    ha ah. Kan perumpamaan omputih tu kak, busy as a bee. Yati translate ke melayu. Hihi....

    Mar aka Ayong,
    bab cuaca ni setuju. Hujan tak kira musim. Panas pun panas, sejuk pun hujan turun lebat sangat. Kena la jaga diri masing-masing dan keluarga yek.

    ct,
    macam bee aaa.. ^_^

    Rafidah,
    so many things to do and so little time... hihi.. takpe, kita buat slow-slow la kan. Thanks Fida. Ok, malam je semput ni datang.

    Sari,
    hehhe... tu yang lepas upload tu Yati jahit cepat-cepat. Tak boleh HAN tu lama-lama. Kalau dia datang, tutup lampu, selubung selimut la teman. Timasih, Sari. Alhamdulillah, ok dah ni hari ni.

    MulutPayau,
    waalaikumsalam MP.
    MP jogging kat blog hari Jumaat ye. Yati hari Ahad. Hihi...

    Kak Nza,
    alamak, Yati kurang suka yang coklat tu kak. Lain macam rasanya. tapi nanti nak kena cari jugak la. Untuk kesihatan kita juga kan.
    Thanks kak.

    Hanie,
    alamak... Yati dah tambah NA. Next time Yati buat Hanie ya. :D

    Kak Dee,
    timasih kak Dee! Betul. Insya-Allah, Yati tak apa-apa.

    Kak Halima,
    time malam je yong. Siang Yati ok. Sebab sejuk kot. Dok depan kipas pun boleh semput.

    Zila,
    thanks Zila. Ha ah, telan spirulina, baru rasa ada kederat sikit.
    Yati guna kain 14 ct. 3 strands. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea