Monday, March 14, 2011

Knitted flower brooch

Assalamualaikum! 
Hmmm... tak banyak kerja boleh buat dua tiga hari ni. Sulaiman takde kawan main, jadi maknya kena lah layan. :)

Tapi gatal juga nak cuba buat bunga banyak layer. Baru berjaya buat 2 layer. Hehhe... jom tengok, knitted flower yang Yati jadikan brooch.

Pink di atas, light pink di bawah. Hoho, bab color matching ni saya memang fail kan.


Bahagian belakang, pin brooch.

Hoyeh hoyeh.... 
Sekarang mau tutup computer, itu awan gelap sudah mali. Mau angkat kain lor. 
See you and take care semua!

20 comments:

  1. dear yatie, tahniah coz berjaya meneka ngan tepat, apa hadiah yg akak bagi kat en. abah, memang betul, tali leher.

    so yati jgn lupa emel alamat umah yati kat akak ok, suzila@uum.edu.my

    ReplyDelete
  2. Cantik! Lepas ni boleh lah jual pulak, ye...

    ReplyDelete
  3. Kak Su,
    Yeh!!! Pakcik menang motor. Hehhe, gurau je. Dah email alamat Yati. Terima kasih kak Su, bermurah hati bagi gift. ^_^

    ReplyDelete
  4. Kak Aisyah,
    terima kasih. Apa la sangat banding hasil tangan kak Aisyah, lagi marvelous!!! Hehhe.... boleh juga kan, jual. :)

    ReplyDelete
  5. sambil2 main ngan sulaiman sempat lagi tangan yati but knitting yerr...

    ReplyDelete
  6. Kak Mila,
    hehhe... bila dia leka tu, kita knit la kak. Curi-curi masa. :D

    ReplyDelete
  7. kreatif sungguhlah kak yati nih. ada je hasilnya. tahniah ye..

    ReplyDelete
  8. Ok la color tu yati... Saya selalu tgk mat salleh suka combination color tu mcm yati buat tu... comel... :D
    Selamat melayan Sulaiman ek... :D

    ReplyDelete
  9. Eis,
    timasih Eis. :D

    Zila,
    Ye ke? Hehhe... kembang hidung jap. Ye la, marilah mari kita main kete. :)

    ReplyDelete
  10. yatie..kata tak banyak boleh buat pun siap jugak brooch nya yang cantik tu..

    ReplyDelete
  11. cantikla..k.yati posing la dgn brooch tue nk tgk gak..

    nurul tau wat tali air je..bila mak ajar cantum2 dah hang dah pale x pandai hahaha..itulah sejarah mengait nurul :D

    ReplyDelete
  12. sambil2 temankan sulaiman tu jadi gak tangan kreatif yati nie....

    ReplyDelete
  13. kalau dijual berapa agaknya tu?....

    ReplyDelete
  14. kadang2 if kaler tak match lagi lawa maaaa :)

    ReplyDelete
  15. Kak Erna,
    tak banyak la tu kak. Projek kecik je tu.

    Ziraziz,
    Hehhe... paksa diri jadi rajin.

    SewLove aka Nurul,
    hehhe... akak pemalu orangnya, auw..!
    Eh, ok juga tu. Tau jugak basic. Kalau polish skill tu, mesti terer!

    Kak Nza,
    ada kala tersangkut juga, kak. Si kecik tu kacau, ada je dia suruh kita buat.

    Ct,
    Yati kira, dalam RM3 ok la. Amatur..

    Hanie,
    lawa ke... weird? Hehhe... macam america's top model tu kan, bukan lawa pun yek.. eh apala aku cakap ni.

    ReplyDelete
  16. Kak Ann,
    jadi ke? Hehhe... thank you! :)

    ReplyDelete
  17. tahniah yati.. comel bunga 2 lapis ni.. kalo pink kawan dgn maroon (dark pink) @ putih pun cantik...




    n3 terkini kakyong.com
    Penangan sup ayam kampung
    BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

    ReplyDelete
  18. Kakyong,
    timasih kakyong.
    Ha ah, yek. Yati takde benang color putih. Nanti Yati cuba bila dah ada. Thanks kak.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea