Wednesday, January 26, 2011

Pink knitted coin purse

Assalamulaikum...!
Pekabo kawan-kawan semua? Harap semua sihat. Sekarang ni musim demam, batuk, selsema. 

Yati baru siap buat ni.

Coin purse, colour pink.

Dalamnya, kain cotton sebagai lining.

Besornya 5.5 inci X 4.5 inci


Pink kaler you...

Hari-hari sibuk. Tapi sebab tangan dah gatal, Yati cuba buat stockinette stitch. Saje try, baru nak belajor. Secara tak langsung, belajor purl stitch juga. 

Cubaan pertama, stockinette stitch.


Takde idea pun nak buat apa. Tengok tutorial, dari stockinette stitch ni, kita boleh buat sweater, scarf, stokin, banyak lagi la.

Syok la pulak belajor benda baru ni. Selalunya, Yati knit stitch saje.

Ok, jumpa lagi. Take care.

22 comments:

  1. penah try jugak stockinette stitch ni
    tapi sampai situ ajelah
    tidak menjadi sesuatu yg boleh digunakan
    hahahhaha

    ReplyDelete
  2. wow.. syoknye bleh knit sweater.. chaiyok yati! chaiyok!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak...

    kreatif.....teruja sy tgk hasil tangan akak..

    ReplyDelete
  4. kalu dh kreatif semua sentuhan menjadi jerrr.....

    ReplyDelete
  5. h4ni3,
    ye la Hanie. Kena will power yang kuat bagi orang yang kurang laju knit ni untuk siap hasilkan sesuatu yang boleh digunakan.
    Kalau tengok orang terer knitting tu, sat je dah siap dah baju.

    Zila,
    Hehhe... bukat sekarang kot. Ingat nak start dengan projek kecik dulu. :D

    Sahromnasrudin,
    waalaikumsalam.
    Hehhe... timasih.

    Kak nza,
    Timasih kak. :D

    ReplyDelete
  6. Yus,
    Timasih. Boleh la, masih belajor gi mengait. :)

    ReplyDelete
  7. Yati,

    purse pink ni memang chantek... mak2 dara & anak2 dara mesti suka... tahniah yatie...

    ReplyDelete
  8. akk ni rajin la..saya punya handphone charm x siap2 lagi ni...

    ReplyDelete
  9. yeay! sorang lagi knitter at craftzone!!! happy knitting :)

    ReplyDelete
  10. Kakyong,
    timasih. Pink color sweet kan kakyong. Yati pun suka. :)

    Ayong,
    hehhe... ayong mengajor pagi petang. Akak ni, dok rumah, boleh la curi masa sikit nak mengait.

    Rozi,
    Thanks! Salam kenal dari Yati. Terima kasih singgah sini. Datang lagi ya! ^_^

    ReplyDelete
  11. Yati, yang ni pun cantik..... how kDee wish sempat buat knitting juga.... :)

    ReplyDelete
  12. KakDee,
    timasih.
    hehhe... curi-curi masa, kakDee. Knitting ni, depan tv pun boleh. :D

    ReplyDelete
  13. kakak saya dulu rajin gak mengait ni...saya tengok dia mengait pun penat..huhu..

    ReplyDelete
  14. kak..sy dah jatuh sinte ngan purse ni..akak jual kan? macam mne nak berurusan ni kak? sy tak reti..heeee

    ReplyDelete
  15. Yati,
    astro first tu kena tunggu dia activate then after few minutes boleh terus tengok
    pastu boleh tengok sepuas hati for 48 hrs.. takde gangguan iklan.. sepanjang 48 jam tu, habis, main smula.. habis, main smula.. hehe

    ReplyDelete
  16. salam yati..

    wahh..rajin betui mu mengait yer tie..
    buatlah kelas mengajar tie..

    ReplyDelete
  17. Sham,
    ye ke cikgu. Ooo, orang tengok je penat, tapi orang yang mengait, syok tau mengait. Ralit dibuatnya. :)

    misyamissyou,
    adik ke yang bernama Nursyamimi yang ada email akak nak beli purse ni? Akak dah balas email. :)

    h4ni3,
    waiya, no iklan? Bestnya. Thank you, Hanie, for the info! :)

    bidadari,
    hehhe... kita mengait pun macam siput. Macamana la nak ajor orang.

    ReplyDelete
  18. wow cantiknya....memang berbakat betul..:)

    ReplyDelete
  19. Kancilbiru,
    Terima kasih.
    Yati masih belajor gi mengait ni.
    Thanks singgah sini ya!

    ReplyDelete
  20. Aziz Syaidahtul,
    Timasih. Nak ke? Kalau serius nak beli knitted coin purse ni, sila email yati_my@yahoo.com bagitau nak color pe ye. Yang pink ni dah di cop orang. Kalau nak pink juga pun bole cuma kena tunggu jap.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea