Friday, January 14, 2011

Cross stitch key pendant

Penyelesaian pada mereka yang susah nak cari kunci dalam handbag yang isi banyak barang atau selalu tertinggal kunci. Gantung saja key pendant ni, serupa macam rantai.

Ring to attach key. Now you see the key.



And now you don't. Kunci tu boleh ditarik dan disembunyikan.
Cross stitch bunga

Sekejap je, dah hari Jumaat. Permulaan tahun yang agak lembab saja. Adakah cuaca mempengaruhi? Azam  untuk jadi lebih produktif. Tapi kederat takde. Kalau stay up, susah pula nak bangun awal pagi esoknya.

Esok nak pi mana? Kami balik Lumut sat. Selamat berhujung minggu semua.

13 comments:

  1. cute nye... I pun suka wat crosstitch... tp dah lama ter stop ;)

    ReplyDelete
  2. Salam Yati,

    Sy nk tumpang tya, Yati blh mengait tak? contohnyer mcm cadar, tudung tv, kain lapik meja, klu blh & nk ambik tempahan, inform sy yer...

    ReplyDelete
  3. Joy,
    Thank you. Ter-stop? Sambung la balik. :D

    Siti Hajar,
    kalau tak silap Yati, itu crochet, bukan knitting. Yati tak tau buat yang besar-besar macam cadar, tudung tv, alas meja, tu semua. Kat bloglist Yati ada kawan yang boleh. Cuba hajar tanya kak Fizan, blog dia
    http://fizanwanpani.com/sew-addict

    ReplyDelete
  4. cantik! comel! kreatif!
    tapi ribbon tu, kalau diganti dengan manik pun cantik yati. so kalau terrrpakai masa mandi, takde la basah. sesuai utk student yg duduk hostel ni! :)

    ReplyDelete
  5. h4ni3,
    Thank you.
    You are correct! Idea yang bagus. ^_^

    ReplyDelete
  6. cute + cun + comel!!!!!
    slamat blk kg. hati2 ye....

    ReplyDelete
  7. yati,
    idea yg mebeles... tahniah...

    ReplyDelete
  8. akak masa mengandung anak kedua dulu mmg rajin buat cross stitch ni yati..skang dah tua2 ni minat akak lebih ke bidang masakan..naik sakit tengkuk dok menjahit ni..mcm2 akak buat dgn cross stitch ni dulu..hehe

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum kak..syabas..kak memang kreatif..buatan kak semuanya halus2 belaka..

    ReplyDelete
  10. Kak nza,
    Thank you, kak. :D
    Kampung dekat je. Balik pun sekejap.

    Imah,
    timasih. Imah cuba la buat. :)

    Kak Nisa,
    timasih. Based on masalah sendiri juga. Susah nak cari kunci nan sebatang sebab dalam handbag simpan banyak barang. Hehhe...

    Ina,
    thank you. :D

    Kakyong,
    Timasih. :D

    Kak Anim,
    ye ke kak. Memang kalau buat cross stitch lama-lama boleh sakit tengkuk dan belakang. Tu yang Yati selang-seli, buat knitting pula. Kak Anim pandai masak. Terliur Yati tengok masakan kak Anim kat blog satu lagi tu.

    Sahrom,
    Waalaikumsalam. Timasih. Dah minat akak. :D

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea