Thursday, December 23, 2010

Knitted Coin Purse

Assalamualaikum.... korang pekabo hari ni?

Dapat gaji, bayor bil. Dapat gaji, bayor bil. Tu ler kerja tiap bulan. Nasib baik semua buat online. Tak yah beratur pos ofis.

Ada orang dah naikkan harga la! Adik jual burger kat rumah ni, kalau tak RM2.00. Sekarang dah RM2.50. Oooo, minyak naik, dia pun naik.

Yati baru siapkan ni. 


Mengait ikut sesedap rasa. Rasa nak tukor colour, tukor. 


Belakang colour lain, depan colour lain. Untuk kelainan, Yati guna zip pula. Selalunya, guna button saja. Saya salute dengan mereka yang boleh siapkan bag dalam masa singkat je. Sebab saya yang nak attach zip dengan coin purse ni pun perlu masa yang lama untuk termenung dan refer tutorial di internet ni.


Juga, saya buat lining untuk bahagian dalam coin purse ni. Cubaan pertama kali! Tak pernah buat lining sebelum ni. Balik-balik kain polkadot ni juga yang saya guna. Kain yang lain tu buat apa? Hish, nanti la dulu. Bagi habis kain ni dulu maaa... kedekut punya pasal.  


Ha, dah siap pun. Coin purse yang paling ranggi untuk makcik-makcik ke kedai runcit mahu pun ke pasar malam. ^_^

14 comments:

  1. Yati,

    Wah, benda baru lg...sy langsung x tau pasal knitting ni..mmg x berbakat langsung...sy pun x pandai sgt jahit zip...tgk org buat kemas sgt..x pe, mr kita sama2 bljr..

    ReplyDelete
  2. Comel lah purse tu, Yati! Colorful! Ambik masa yang lama kan nk jahit zip and lining tu? Tu yang saya malas nk buat coin purse ni tp mungkin akan cuba buat lg soon :)

    ReplyDelete
  3. cute.. tak sabarnyer nak belajar knitting.. :D
    ok la akak jahit zip.. lama2 sure sebelah mata jer tu.. :D hehe.. saya masih terkial2 jahit zip..mesti senget benget..

    ReplyDelete
  4. dah lama tak mengait
    dulu belajar pun sekerat jalan jer... hahaha

    ReplyDelete
  5. Ros,
    Yati dulu pun tak tau knitting juga. Baru belajor.
    Jom... kena praktis lebih lagi jahit zip. ^_^

    ZieSalikan,
    Timasih! :)

    Aisyah Helga,
    Terima kasih! Ya betul, balik-balik kena refer tutorial dan termenung pikir camne nak jahit. Hehhe... Kena praktis lagi. Aisyah punya bunga crochet cantik, kalau letak atas coin purse, mesti comel! ^_^

    MamaDaniel,
    Thanks. Good luck, belajar knit!
    Hehhe... sama-sama kita improve skil jahit zip kita ni ya!

    h4ni3,
    Hanie boleh mengait? Bila free takde patient, boleh kot try kalau minat. :)

    ReplyDelete
  6. kak, cumil la hasil kerja akak tue...mesti pembuatannya teramatlah teliti kan....tahniah!!!

    ReplyDelete
  7. Sahromnasrudin,
    Timasih. Agak remeh juga sesetengah steps nak buat purse ni. Tapi best buat. :)

    ReplyDelete
  8. betul yati bila akak nk beli bhn jahit baju sk anak semua dh naik...melambung2 lak tu.....

    cantik + comel + cute nyeeee.....

    ReplyDelete
  9. Kak nza,
    tu la kak. Dia orang ni amik kesempatan kan, harga minyak dah naik. Kalau barang kawalan tu, boleh gak kita komplen. Hehhe...
    Timasih, kak! :)

    ReplyDelete
  10. Ayu,
    Terima kasih. Yati still merangkak lagi ni. Ayu jauh dah ke depan. :)

    ReplyDelete
  11. yati,
    bila tgk purse ni kan.. teringat masa sek rendah dulu.. mak kakyong suka buat beg comel camni... kakyong pernah guna utk letak duit raya... alah dedulu kan duit raya 10sen 20 sen jer...

    ReplyDelete
  12. Kakyong,
    ooo ye ke... mesti lawa mak kakyong buat beg comel. Ha ah, dulu duit raya paling besor dapat 50 sen la. Skrang kalau kita bagi 50 sen, budak tengok semacam je. Hehhe...

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea