Tuesday, December 28, 2010

Cross stitch keychain - Little house

Adei... letihnya... bestnya kalau boleh cuti.

Yati buat ni last week.


Keychain rumah kecil.


Besarnya lebih kurang syiling 50 sen.


Belakang, guna kain cotton. 
Kalau boleh, Yati nak buat seberapa banyak readymade products. Jika ada yang berminat nak beli atau order, bagus. Jika tak pun, Yati nak simpan sebagai stok. Nak cuba cari pengalaman jual offline. Antara azam tahun baru. ^_^
Singgah ler!

23 comments:

  1. tahniah yati...
    key-chain mcm ni comel juga kan kalo buat door gift... ;)

    ReplyDelete
  2. Comelnye! Azam yg bagus tu...saya plk nk kumpul stok jual online :) Good luck!

    ReplyDelete
  3. Kakyong,
    Timasih. Comel. Tapi kalau buat banyak, agak remeh dan lambat pulak. Hehhe...

    Aisyah,
    Terima kasih. Haha, terbalik pulak kita ya. Good luck to you too! :)

    ReplyDelete
  4. hi yati...ni liza (rohaliza)..best baca blog yati..

    ReplyDelete
  5. sungguh comel, yati! ok la tu. ready stock, org nak terus beri. lagipun semua comel, da tgk sure terpikat!!!

    ReplyDelete
  6. Liza,
    Hiiii Liza!!! (hugs..!)
    Singgah-singgah la sini selalu ya! ^_^

    Aida,
    Thanks! Hehhe... hope so. :)

    ReplyDelete
  7. alolorrr... comelnya rumah tu
    kecit tiuttt jer
    haa.. tetiba dtg idea.. ape kata buat glass coaster pulak.. hehe

    ReplyDelete
  8. alahai... comey tomey nyer... halus.. rajin nyer..
    seronok nyer dgr plan nak jual offline tu... :)

    ReplyDelete
  9. comei sungguh keychain ni kak yati....:)

    ReplyDelete
  10. h4ni3,
    Kecil, Hanie. Boleh muat jari kelinking Yati je masa nak terbalikkan fabrik masa jahit. Glass coaster? Yati dah noted down, thanks for the idea, Hanie. Memang ada nampak orang buat. Tapi kalau buat imej cross stitch, sayang pula nak pakai, nanti basah/kotor. Nanti Yati cari-cari idea tentang buat ni.

    MamaDaniel,
    Thank you. Ya, nak cuba buka meja, jual. Cuma kat Perak ni, kena pi Ipoh. Tak macam KL, macam-macam weekend bazaar ada. Tapi, bior la Yati produce banyak-banyak produk dulu. :)

    Ummi Hanie,
    Terima kasih! ^_^

    Mardhatillah Fatahiyyah,
    Thanks. Doakan kak Yati berjaya ya! Appreciate very much! :)

    ReplyDelete
  11. btol2.. adik saya buat bisnes kat pesta konvo jer.. mmg bleh buat duit..

    ReplyDelete
  12. MamaDaniel,
    ha ah, pesta konvo. Zila baru bagi Yati idea. Kat sini dekat UTP dan uitm.
    Ooo ye ke... adik Zila bisnes apa? Kalau pesta konvo, yang laku, mesti bunga & gifts kan...

    ReplyDelete
  13. dia selalu jual bunga & air.. dulu dia pernah jual bear+bunga (kakak saya yang tolong buat flower arrangement)
    dia kata brooches, hair clips ke etc mmg bleh jual sbb student pun sekali shopping time pesta konvo tu..
    try la... :) good luck yatie.. lgpun bleh bersedia.. konvo mesti lmbt lagi kan... ada saya jual kat pesta konvo politeknik jer..

    ReplyDelete
  14. MamaDaniel a.k.a. zila,
    Oic.... wah... seronok la Yati dengor. :D
    Timasih, Zila. Betul tu. Sebab budak baru intake dan naik sem baru. Seronok dapat borak dengan Zila walau pun kat sini je. :)

    ReplyDelete
  15. cmana melor nak nak berhubung gan yati?

    ReplyDelete
  16. Melor,
    Nak borak ke, nak address sebab ada gift untuk Yati? Hihi... jangan marah Melor, gurau je. ;)

    Segala info Contact Yati ada di sini..
    http://www.yatiandstitch.com/?p=p_1&sName=Contact

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum Yatie
    cantiknya...comel..
    suka tengok,:)

    ReplyDelete
  18. Mardhatillah Fatahiyyah,
    Insya-Allah. Semoga kita semua lebih berjaya di tahun baru ni. Amin....

    ReplyDelete
  19. Ummu,
    waalaikumsalam.
    Terima kasih, Ummu. :)

    ReplyDelete
  20. Assalam Akak Yati...
    Atun pun ska tgk craft akak..
    cumei2... geram tgk..
    nk try buat tp asyik postpone je..
    brg2 lum beli lg la..

    ReplyDelete
  21. Ibu Nadia,
    Waalaikumsalam.
    Timasih. :)
    Cuba la buat. Nanti dah buat satu, rasa nak buat lagi. Hehhe...

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea