Wednesday, November 03, 2010

Progress photo stitch

Hi...

Lagi progress projek tengah buat sekarang...


Cuba tengok besar projek ni atas meja saya...


Suka jahit projek ni. Tapi sesekali kena stop, sebab sakit belakang. Hehhe..



Ok. Cerita lain pulak...

bunga ros saya dah ada kutu/ kulat putih tu. Boring betul. Saya dah cakap dengan sopan santun dan lemah lembut,"Potong la mana yang dah kena tu". Tapi dia buat sardin je.

Dulu saya pernah tulis pasal kulat putih ni. Sejenis parasit yang melekat kat pokok bunga dan kalau dibiarkan, pokok tu akan mati slowly. Entri dulu ada di sini.

Sekarang dah start balik. Rasa macam nak tebang je pokok pisang orang tu.

Kadang-kadang rasa, duduk dalam hutan dikelilingi flora dan fauna pun lebih aman rasanya dari duduk dengan orang yang pentingkan diri sendiri dan tak mau tolak ansur. 
Mmmm... alahai...


8 comments:

  1. salam kak..masalah kejiranan ke?? huhuhuh..serba salah kan...

    ReplyDelete
  2. Sahromnasrudin,
    Hmmm... sabor je la, Sahrom. :)

    ReplyDelete
  3. salam yatie..susah kan nak dapat yang prihatin keadaan keliling.
    yati..dah hampir siap tu kan..
    yatie..gambar2 dulu dah tak ada la..sayangkan..bila dah tak buat..akak dah buang..segala buku2 dan kertas2 tu..sebeum pindah dulu..
    cuma yang dah siap jahit dan framekan tu..ada 2,3 lagi yang akak simpan..yang lain akak dah bagi2 ke jiran masa nak pindah tu..

    ReplyDelete
  4. wah... almost done.. sikit lagi jer kan?
    mcm best pulak kan buat monochrome camni. takyah susah2 ganti benang.. terasa teringin la pulak nak ber-CS balik.. hehehe

    ReplyDelete
  5. jahit camtuh memang akan beri stress pada belakang kan....take care ok yati

    bab2 kesopanan dan kesusilaan jiran ni biasa la babe....lebih2 kalau yg tak pk orang....abaikan aje orang2 mcm ni :)

    ReplyDelete
  6. Kak Erna,
    Entah la kak. Kalau dah orang jenis camtu, Yati pun tak tau nak cakap pe. Kadang-kadang pelik jugak. Sabor je la.
    Ha ah, hampir siap. Tinggal bahagian atas je lagi belum dijahit. :)
    Akak buang kak... ish.. ish... sayangnya, awat dulu akak tak buang kat rumah Yati je..? Hehhe..

    h4ni3,
    ya, tinggal bahagian atas je lagi.
    ooo.. sila-sila... tapi sempat ke... karang syok buat, patient lama tunggu.. hik hik...
    betul tu Hanie, tak yah ganti benang. Sebab satu color je. sekali beli banyak-banyak. Ni pun nak abis dah color white ni.

    Rafidah,
    thank you, Rafidah. Yati letak cushion banyak-banyak kat belakang, support. Pastu masalahnya, rasa nak tidor pulak.
    Memang malas nak pikir pun, tapi sedih bila tengok bunga rose yang nak mati. Huhuhu...

    ReplyDelete
  7. best jer tgk yati jahit kalimah tu...
    tp better jahit ni sbb 1 kaler jer... xde nak tukor2 benang.. ;)

    jiran sebelah ke tanam pokok pisang.. pokok pisang byk bena..

    ReplyDelete
  8. Kakyong,
    ye, betul. Kakyong pun tak nak start cross stitch balik ke... Sibuk kerja akaun ye?
    Ha ah. Nanti abis la semua pokok kena... huhu...

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea