Tuesday, October 12, 2010

Hadiah Contest Probitas Et Fides

Nama Yati naik sebagai salah sorang pemenang contest di blog Probites Et Fides. Hadiahnya, dah pun dapat minggu lepas.

Posmen hantar kad je, suruh amik parcel di pos office. Ate... nak antor ke rumah camana nye... udah bungkusannya besor camni...


Silap-silap, boleh accident encik posmen naik motor kalau antor ke rumah. Jadi petang yang sama, kami pun pergi la ke post office. Huisy, suspen bebenor...

Bila tengok slip pos laju pun, teman dah naik bulu roma. Sungguh berusaha tuan blog ni, iaitu Encik Sahrom. Yati sendiri pun tak pernah menang hadiah masuk contest cenggini. Jadi, satu family la seronok.

Ini la hadiahnya....



Apa orang panggil ni? Yati panggil, lampu tidor. Letak kat bedside kan. Macam tau-tau je akak ni memang suka produk anyam-anyam ni. Dari dulu dok belajor anyam dari newspaper lama, tapi tak pass lagi. Tapi lampu ni memang cantik.

Bila pasang, tak nyala, boss...! Husband pun pergi la cari mentol kat kedai, malam tu. Setelah dipasang...

...

...

...

....



Wah.... sila la tepuk tangan! Romantik you....



Amirul dah amik dah lampu tu, letak dalam bilik dia. Sebelum ni, dia suka tidor tengah rumah. Ada lampu cantik, terus tidor dalam bilik dia. Waaahhh... bab amik barang mama la, Amirul ni memang champion... takpe la tu...

Terima kasih ya, Sahrom... lain kali buat contest, boleh la kak Yati cuba nasib lagi. Hehhe.... tapi jangan bagi soalan susah-susah tau...

21 comments:

  1. ya allah kak....best nya...sy teruja lebih tgk lampu tuh...

    ReplyDelete
  2. syukur alhamdulillah..selamat sampai adiah saya tue ke akak..sama2 kak..masa saya send, mentolnya masih dalam keadaan baik..mungkin perjalanan jauh merentasi hiway PLUS menyebabkan mentolnya sakit kot huhuhu...
    apapun, semoga kak sekeluarga hepi menerima adiah yang tak seberapa tue ya...sekali tahniah dari saya..

    ReplyDelete
  3. Mrs. Imran,
    hehhe... akak pun berbunga-bunga je, everytime tengok lampu tu. :)

    sahromnasrudin,
    ha... mungkin jugak. Tapi tak pecah tau. Wiring kat dalam tu je, nampak macam dah tak sambung, husband akak cakap.
    Jutaan timasih, Sahrom! ^_^

    ReplyDelete
  4. wahhh cantiknyer lampu tuh... tahniah..

    ReplyDelete
  5. tahniah...cantiknya lampu tur..wat hiasan kat ruang tamu pun cantik

    ReplyDelete
  6. cantik22...oo..contest tu,,,tak masuk..sbb dah bagi komen nak bagi org lain menang kan!...he..he2 tahniah pada yang memberi dan yang menerima....

    ReplyDelete
  7. wa...clap!clap!
    bestnya dapat hadiah...cantik pulak tu

    ReplyDelete
  8. Kak Mila,
    Timasih, kak. Orang tak pernah menang contest. Hehhe...

    mamaYatie,
    ha ah, boleh, boleh.

    abah_izz,
    timasih. Ni kalau abah_izz masuk, mesti takde can menang. Hehhe...

    Epit,
    tq, tq... makcik suka! :D

    ReplyDelete
  9. Tahniah Yati...... simbolik nyer lampu tu menerangi hidup kan.... Tahniah!

    ReplyDelete
  10. Kak Dee,
    timasih.
    Ya, betul. Hadiah bermakna dan berharga bagi kami sekeluarga. :)

    ReplyDelete
  11. Lynn,
    thank you, Lynn...
    (hugs...!) :)

    ReplyDelete
  12. cantiknya lampu tu....sweet sgt...hi.hi.hi...baguslh kalu kalu camtu...sekurg2nya ada perubahan tu....

    ReplyDelete
  13. wahhhhhh tahniah2, dapat lampu tdo yang cantik

    ReplyDelete
  14. Kak nza,
    itu la dia, kak. Yati pun tak jumpa lampu tidor jenis anyam camni kat kedai. Ha ah, Amirul tu dah boleh tidor dalam bilik sendiri, semangat, ada lampu cantik. Sebelum ni, takut tidor dalam bilik.

    Kak Su,
    terima kasih, kak. ^_^

    ReplyDelete
  15. wahh.. besarnya hadiah tu
    dan sangat cantik juga! =)

    ReplyDelete
  16. h4ni3,
    ^_^ itu la dia, besor. Suka saya.

    ReplyDelete
  17. cantiknya kak..
    hadiah sempena apa tu kak...wah tahniah ye kak..sbb menang...

    ReplyDelete
  18. salam yatie..cantiknya lampu..memang cantik..patut bujang yatie tu sanggup tidur dalam bilik..

    ReplyDelete
  19. yati.. tahniah..
    cantik sungguh lamp shade tu...
    rezeki amirul tu.. sekurang2nya dia nak juga tido kat bilik dia... ;)

    ReplyDelete
  20. Idah,
    Timasih, Idah.
    Hadiah sempena jawap soalan betul. Blog Probitas Et Fides ada buat kuiz tak lama dulu. Kena jawap beberapa soalan. Saje cuba nasib, Idah. Tak sangka plak leh betul. Alhamdulillah...

    kak Erna,
    hehhe... rezeki Amirul, kak. :)

    kakyong,
    timasih, kakyong.
    Ha ah. Sebelum ni pujuk apa pun tak jalan. Dapat upah lampu, terus semangat. ^_^

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea