Wednesday, September 01, 2010

Business card case

22 Ramadhan. 
Pekabo kawan-kawan hari ni?

Hari tu, yang Yati belajor nak tukor color benang tu, yang dah siap, jadi dari terbior begitu je, Yati buat la jadi tempat letak business cards.


Jalur kuning bawah tu, boleh nampak yang Yati sambung benang baru kat tengah. Jalur kuning kat atas tu la baru ikut apa yang Yati nak belajor, start benang color baru kat line baru. Tak kemas. Boleh improve lagi, kan...


Tambah 2 button. Boleh la buat simpan business card yang ada.

Ok... banyak kerja... 'till then, take care everyone!

19 comments:

  1. SALAM KAK..boleh orde ke? brp akak charge??

    ReplyDelete
  2. Waaahh.. dah siap, tahniah Yati! :D

    Cantik beg nilah, colourful, saya memang suka benang yang mix colour, nampak lebih terserlah seperti beg ni :) dan suka tengok butang tu, cantik!

    Thanks for sharing Yati :)

    ReplyDelete
  3. Sahromnasrudin,
    bior betul ko ni... orang baru belajor teknik tukor benang.
    Tapi kalau nak jugak, 5 ringgit je la, termasuk pos. Kalu nak, email yati_my@yahoo.com Nak color pe? Nak berapa bijik? Nak design butang 2 bijik macam gambor kat atas tu ke? Dan lain-lain details, kalau berminat yek...

    ReplyDelete
  4. Sindar,
    Timasih. :D
    Oh... itu la dia. Nampak ceria kan... tapi Sindar punya lagi lawa! Yati ni, masih merangkak lagi...
    Tq Sindar!

    ReplyDelete
  5. You're welcome Yati!

    Tak sabar nak tengok projek baru Yati lagi..
    InsyaAllah,

    Kalau nak cuba pattern-pattern baru, boleh tengok di sini.. banyak pattern boleh cuba :)

    http://www.knittingpatterncentral.com

    Ah ya.. saya ada nama untuk beg Yati ni,
    Yati's Lovestitch Bag :) (sebab ada butang love ;) )

    ReplyDelete
  6. Sindar,
    wah... tambah lagi satu site sebagai reference.
    Tq, tq, tq!
    Yati dah bookmark..
    Wah... sedapnya nama.. Brilliant idea!! ^_^

    ReplyDelete
  7. santeknyeee kak..! ni bagi budak2,bule buat beg isi duit raya pon bley gak ni.ekekekee!

    ReplyDelete
  8. kalau orang jenis kreatif tu... macam2 boleh buat kan...
    saya ni jenis keras tangan... setakat menengok kerja orang memang suka lah

    ReplyDelete
  9. cantiknya....saya x pandai kniting. jeles...hehhe...selamat maju jaya. tu dah ada order tu....ada la tambahan rezeki lagi tu:)

    apa pun kita bergembira dgn hidup kita. Jangan fikir yg kita susah. Selalu tengok orang yang di bawah, jgn tengok orang yg di atas (bab2 harta ni). (kalo bab2 buat amal ibadat, kena tengok org yg di atas.) baru kita akan syukur. yer x? :)

    selamat hari raya. :)

    ReplyDelete
  10. wah yati... sgt menarik & semakin giat mengait rupanya... bagus2..

    ReplyDelete
  11. mcm best plak knitting nii kan... teruja plak saya tengok. kalau buat baju pon mesti cantik kan.. hahaha angan2 tinggi melangit.. reti pon idok lg

    ReplyDelete
  12. comella plak bussiness card case ni...

    ReplyDelete
  13. Anis,
    Timasih Anis. Isi duit raya mungkin kurang sesuai kot. Kalau ada syiling, boleh terkeluor kalau budak tu goncang-goncang bag. Kena letak zip, baru sesuai. Hehhe...

    a kl citizen @ cikgu,
    sapa-sapa je boleh buat, cikgu. Asal nak je. Saya pun baru tak sampai sebulan cuba buat knitting. :D

    Natasha,
    Timasih... Alhamdulillah...
    Selamat hari raya untuk Natasha juga! :)

    kakyong,
    takde la kakyong, saje bercuti dari cross stitch...

    Kak Mila,
    Best kak Mila.. belum cuba, belum tahu... takde la sesusah yang Yati sangkakan...

    Yan,
    tq Yan! ^_^

    ReplyDelete
  14. mkn lama mkn mengancam la yati...jeles tgk....

    ReplyDelete
  15. Kak nza,
    ye ke kak...? Timasih... Ingat nak buat banyak-banyak, dan jual kat kedai Yati. :)

    ReplyDelete
  16. Salam Yati,
    Oh cutenya! Sangat kreatif!
    Kombinasi warna memang cantik, keep it up Yati!
    *hugs*

    ReplyDelete
  17. Ayza,
    Tq... i'm still learning though... :)
    Tambah semangat Yati...
    Hugs Ayza back...

    ReplyDelete
  18. cantik keychain tu berapa rege dia..
    selamat hari raya aidil fitri

    ReplyDelete
  19. zino,
    Keychain harga RM3 satu.
    Selamat hari raya juga! :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea