Tuesday, August 24, 2010

Knitted purse

Simple je. Ingat nak buat, boleh letak handphone, dan boleh selit 5 ringgit, untuk ke pasar ramadhan. Tak leh bawak duit banyak-banyak pi pasor ramadhan, nanti semua nak beli. 

Buat loop untuk sangkut butang.


Pastu, sambung ngan dia punya tali. Tapi kalo tak de tali pun, dah ok je kan...


Ok, dah siap... boleh guna...


Hehhe... macam budak-budak je aku ni... Eee.. sape orang tua yang pakai bag tu... gemuk pulak tu....

Hari ni dah 14 Ramadhan kan... kejap je rasa...

17 comments:

  1. wahhh bestnya tau knitting..kalau saya tu mau dok pening camna nak pegang dua jarum heheheh

    ReplyDelete
  2. wow...memang cute, kalo siratu akak tengok mende2 camtu, mesti dia suka

    ReplyDelete
  3. yati... cute ler...model tu ..tunjuk ler muka..hik hik hik..buat besar sikit aar..size sling bag - wat belang2 warna pelangi..pilih kombinasi warna yg cantik .Cantik Tie!! kita tak pandai wat ni...

    ReplyDelete
  4. nice!
    kalau bag pd aida, surely dirembat oleh anak2 dara!
    tak sempat si ibu ni nak bergaya... hi hi...

    ReplyDelete
  5. Rafidah,
    oh, Yati pun baru belajor. Tak de la susah mana. boleh buat punya la, kalau nak. :)

    Kak Su,
    Timasih.
    Oh ye ke... kalo nak, YAti boleh buatkan satu untuk siratu. Murah-murah... Hehhe...

    SCLover,
    Model pemalu orangnya. Hehhehe...
    Good idea! Akan dicuba, Yati still belajor gi, camana nak combine warna lain bila knit ni.

    Aida,
    Tq!
    Hahaha... biasa la budak-budak. Mesti suka kan benda-benda camni. :)

    ReplyDelete
  6. nice + cute.......kalu anak2 dara akak tgk mesti berebut nie....

    ReplyDelete
  7. Yati... Jangan tanya saya cemana nak combine colour...(mcm tanya kat dinding)..memang kayu, kalau mende2 camni... aritu ada nampak kat craft zone...(http://www.flickr.com/photos/erinrizzpillow/4846772734/..)dia buat belang2....cantik sangat..

    ReplyDelete
  8. SCLover,
    Oh.. hari tu Yati pun ada nampak pillow tu.. Sangat sweet dan ceria kan? Creative betul dia orang ni... Nanti Yati akan usahakan. :)

    ReplyDelete
  9. Salam Yati :)

    Wah.. projek baru ya? Cantik purse ni, simple dan button tu pun cute sangat :D bunga matahari tu kan?

    Nanti boleh Yati cuba projek baru kat http://mengait.com/forum. dan share projek knitting Yati kat sana ya :)

    Oh ya.. Yati, kalau berminat hendak mencari benang kait yang elok dan murah harganya untuk projek akan datang, silalah jemput singgah kat kedai kami di http://daknit-yarns.yarnshopping.com. :)

    o dan, saya pun berharap sangat cardigan projek first time ni, berjaya hehe... thanks for the wish ya Yati :)

    ReplyDelete
  10. Hi Sindar,
    Timasih. Puas jugak match butang mana sesuai. Last-last Yati pilih sunflower tu la. :)
    Yati jarang masuk forum. Tapi kalo free, insya-Allah Yati singgah. :)
    Yati dah nampak dah hari tu.. kedai Sindar. Wah... cantik-cantik tu benang!
    You're welcome. Yati pun look forward tengok projek Sindar.

    ReplyDelete
  11. yati...dah dapat blog bantal belang2 tu...tengok kat sini:http://erinrizz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. SCLover,
    terima kasih, for your efforts.
    Memang cantik bantal-bantal dia. :)

    ReplyDelete
  13. salam Yati :)

    Terima kasih kerana sudi jemput ke forum :)
    Suka ada member baru!

    Apa projek baru sekarang ni ya? Mesti banyak ni kan ?:)
    Tak sabar nak lihat projek baru Yati ;)

    ReplyDelete
  14. Sindar,
    oh... no problem..
    Takde projek baru... tengah belajor teknik baru... Hehhe...

    ReplyDelete
  15. yati,
    statement last tu tak leh tahan... betui2 nak gelak kuat2... belum tua lagi.. umur jer meningkat, jiwa muda sokmo...

    ReplyDelete
  16. Kakyong,
    hahaha... ntah la kakyong, kengkadang Yati rasa, sudah tua sebelum waktunya... Oh tidak....!

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea