Tuesday, June 08, 2010

Sulaiman

Pada suatu hari, Sulaiman ni nangis je, tak renti-renti. Bagi susu, tak mau. Bagi makan, tak mau. Bagi chocolate, tak mau. Tanya nak tidor tak, geleng kepala. Nak dukung tak, pun geleng jugak. Dia macam ajak kita pergi mana-mana ni.

So, Yati pun ikut. Sulaiman tunjuk kat basket. Oh, nak main dengan basket baju ye... Yati pun cuba letak basket tu atas kepala dia, dia tak mau juga. Rupa-rupanya, ini yang dia nak sangat tu....

(Gambar dari handphone zaman dulu).

Dia nak duduk dalam basket la... Elok dia lepas tu. Sambil tengok tv, duduk dalam basket baju ni. Hmmm... alahai... asal dia happy, sudah. Nak masuk sendiri dalam basket, tak reti. Dia suruh kita masukkan.

Sulaiman dok sorang-sorang kat rumah. Amirul dan Hafizan pergi KL, dengan tok dan opah, tidor rumah aunty. Sian Sulaiman..

Tapi dok sorang pun, ada je benda yang dia nak main.


Sila abaikan semak kat belakang tu ye. Yati kumpul paper lama. Tak jual, sebab nak belajor buat bakul dari paper. :)
Sulaiman yang suka buat semak. Sayang budak kecik ni, busyuk busyuk, masyam, masyam....

14 comments:

  1. comel jerrrr sulaiman....
    mesti di sunyi cz kedua2 abgnya xde.....kesian...

    ReplyDelete
  2. salam yatie..teringat pulak..masa hero2 akak masih kecik dulu..macam tu juga..suka masok besen..baldi dah bakul kain tu..tu yang baldi atau besen tak bolih simpan air.takut dia masuk masa kita tak nampak..bahaya tu

    ReplyDelete
  3. hehehehe.....budak2 memang suka main dalam bakul kain heheh...mcm anak2 sedara kita gak...

    ReplyDelete
  4. Kak nza,
    memang sunyi pun, Yati rasa.
    Monyok je muka dia.

    Kak Erna,
    Salam kak. Wah, sama yek. Baldi tu memang bahaya.

    Rafidah,
    ha ah, pelik betul. Tapi asal dia orang happy, ok la. :)

    ReplyDelete
  5. sama la cam sikecik akak pun, ada hari mood tak baik tu asik buat perangai ja, nak berdokong la, nak teman tdo la, nak teman main le...macam2

    ReplyDelete
  6. Kak Su,
    budak-budak, Kak Su, camtu la. Sabor je la. Tak layan kang, angin melalak dia datang. Hehhe...

    ReplyDelete
  7. salam,

    Kak Yati, Sulaiman is sooo cute.macam muka Kak Yati. Namanya pun sedap..anak saya pun suka main basket gak. Dia pandai masuk sendiri duduk dlm tu, pastu jerit sebab lekat tak boleh bangun..hehe.

    ReplyDelete
  8. UmmuFarhan,
    Hehhe, like mother, like son.
    Oh, itu tandanya Ummufarhan kena beli basket lebih besar, supaya anak tak stuck nak keluar. :D

    ReplyDelete
  9. Hensem lah Sulaiman .. cantik nama tu ..

    ReplyDelete
  10. anique,
    Timasih. Sempena nama nabi Sulaiman AS. Sebab dulu masa pregnant ada baca kisah Nabi Sulaiman. :)

    ReplyDelete
  11. salam kenal..

    ala comeinyer sulaiman dok dlm bakul tu, anak sy Danies pun sama suka main dlm bakul cam tu..

    ReplyDelete
  12. Siti Hajar,
    salam kenal.
    Wah, ada geng la Sulaiman, boleh kawan dengan Danies. :)

    ReplyDelete
  13. sulaiman mcm haiqal..tau boring klu dok umah sensorang..abis sudu,buku disepahkan merata2..hahaha

    ReplyDelete
  14. Ctnaemah,
    Hahaha.. sama la. Budak-budak kan, sabor je la.. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea