Tuesday, June 15, 2010

Progress Photo Stitch (bila nak siap ni...)


Tu dah nampak tu... tangan tu.. :)
 
Semalam Yati puasa. Hari ni tak, tak bangun sahur. Dah dengar bunyi alarm hp. Matikan alarm, pastu tidor balik. Hmmm... 
Banyak cabaran puasa semasa bukan bulan puasa. Tengok orang makan. Kalau tak puasa pun, waktu petang, tenaga dah habis melayan anak dan masak, buat kerja rumah, etc. Inikan pula bila puasa, by the time nak masuk waktu berbuka, tangan dah terketar-ketar, tulang dah lemah-lemah. Macam apa ntah. Tapi rasa best la, dapat puasa satu hari semalam. 

Korang dah ganti puasa ke belum? :)

9 comments:

  1. salam yatie..akak kalau ganti puasa ni..biasanya akak akan habiskan dalam bulan syawal juga..
    lepas tu..kita dah relax bolih buat puasa sunat isnin khamis dan puasa..rejab ke..syaaban..sementara menanti..datangnya ramadhan..

    ReplyDelete
  2. Kak Erna,
    bagusnya akak.
    Yati ni bulan syawal susah nak posa, sebab dok makan je. Hehhe...

    ReplyDelete
  3. wahh dah nak siap ... tahniah !

    bagusnya soalan terakhir entry tuuu...


    *terus terasa*

    huhuhu

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Kak yati slmt berpuasa hehe..saya pun sama juga kak, kalau bukan bulan puasa huhu susah sangat..sebab dok masak kat anak2..tapi tu alasan je kan..hehe..alhmdlh ganti dah habis sbb lepas ramadhan tu mood bulan puasa ada lagi, so ganti masa tu sblm dtg rasa malas. Dan selamat siapkan kerja photo stitch akak tue..:)

    ReplyDelete
  5. tmbahan anak2 cuti sk mkn xtrlayan la tu....mesti la lemah n penat.....

    ReplyDelete
  6. salam yati,
    mcm sama je kes kita :DDD saya kalau nk posa, mlm tu mmg betul2 pasang niat dan kuatkan mental. pastu saya jenis tak kisah kalau tak sahur pun sbb niat kuat nk ganti. tp kalau tak niat..melantak ajelah aku ni :DDD

    ReplyDelete
  7. Alamak yati, malu la nk jawab...x ganti lagi la..hr tu ingat sempat la, sekali pegnen plk, mabuk2..dah tu, dok breastfeed lagi..(semua tu alasan ye)....so next year kena la ganti & fidyah..

    ReplyDelete
  8. syantiknye....dh nk siap yer kak...

    ReplyDelete
  9. anique,
    nampak sikit lagi nak siap, tapi tak siap-siap jugak. Huhu...
    Ha, belum ganti ye..? Hik hik... saje, peringatan diri sendiri dan kawan-kawan.

    UmmuFarhan,
    Terima kasih.
    Bagus la UmmuFarhan ni. Dah lama ganti posa.

    Kak nza,
    Ye betul, 10 markah untuk akak. Sangat-sangat mencabar untuk posa sambil jaga anak ni. Huhu...

    Lynn,
    wah, boleh tahan ke kalau tak sahur? Yati tak leh la, kena jugak sahur,kalo tak, mau pitam dibuatnya.

    Ros,
    takpe Ros, bayar ikut kemampuan. Ros kan pregnant. Selamat bersalin ye, Ros.

    Cemmomile aka Ina,
    hampir siap. Tapi belum, lambar benor la Ina.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea