Monday, June 28, 2010

Benci Bilang Cinta

Dah seminggu lebih jugak tak update blog. 

Sape tengok cerita Benci Bilang Cinta, angkat tangan! Hehhe...


Yati bukannya minat cerita Indonesia pun. Tapi lepas cerita Heroes dah habis, boring je, takde cerita menarik.  Layan jugak la cerita ni. Nasib baik Yati dah kawin dan ada anak, kalau tak, Yati buat scrap book dah gambar Baim Wong ni (watak Dimas). Ha, sekali dengan scrap book Robert Pattinson - Twilight. Hehhe...
Agaknya, sebab cerita Benci Bilang Cinta tu macam sama je dengan kisah Yati dah husband Yati. Chewah... bila isteri merajuk, dah la suami tak reti pujuk. Pastu isteri pun lari. Alamak, pecah rahsia aku. Ala, bukan apa pun.


Ha, cerita benda lain pulak. Hari Sabtu lepas, pergi amik report card Amirul kat sekolah. Kelas dia ada 32 ke, 36 orang, lupa pulak. Amirul dapat 2. Murid tahun 1 pulak ada 362 orang ke, pun dah lupa, Amirul dapat nombor 22. Not bad, kan... Maybe next time Amirul leh cuba dapat nombor 1 pulak. 
Bangga jugak. Tak sangka, sebab Amirul ni kuat main.

Tengok la tu, main motor dengan Hafizan.


Tu pasal bila dia orang takde kat rumah, rasa sunyi je. 
Dengan koleksi ultraman nya. Hui...sabor je la.


Amirul cakap, cikgu dia bagi hadiah. Macam mahal la pulak hadiahnya. Baik cikgu...


Hadiah pencil case, buku nota kecik, dan keychain. Ye la, nanti dah tak dapat jumpa Teacher Ling. 1hb Julai, Amirul dah sekolah kat sekolah baru. Satu taman perumahan. Lagi dekat dengan rumah. Takyah keluar main road. Lega... Next time kalau kena amik Amirul lagi, mama takde terketor-ketor bawak kereta. Hehhe..
Jeng... jeng.. jeng... nak tau tak Yati buat pe semalam? Tara....


Yati buat beg! Beg mengaji. Nak kata tote bag, tangkai nya kecik sangat. Lengan Yati pun tak muat nak masuk. Alamak, pecah rahsia aku lagi satu, aku overweight. Huhu...budak-budak sesuai la pakai bag ni, pi ngaji ke, tuition ke...
 Design cross stitch tengah dari Cross Stitcher Issue 213, Angela Poole, namanya Funky Florals. Ok tak?

Cerita lain pulak. Yati ada terbaca, yang tak elok guna Facebook ni. Pada pendapat Yati, kalau kita kata benda tu tak elok, tak elok la jadinya. Dalam dunia ni, ada orang jahat, ada orang baik. kalau ada orang nak ngorat ke apa, delete dah la. Yang pergi upload gambar tak pakai tudung tu, kenapa... yang pergi tag orang tu pun tak elok jugak.. tapi kalau benda dah lepas, dan orang tu sekrang pakai tudung, pastu kita tag dia, kita paham yang benda tu dah lepas. Zaman jahil. Yang pergi update status bila bergaduh dgn husband tu apasal... Yang ber-facebook sampai tak sembahyang tu kenapa... Bukannya kita ber facebook sampai tak  masak, tak basuh berak anak, tak buat kerja rumah. Yang kerja ofis pulak, main game. Terpulang pada individu la. Kalau kita buat benda tu buruk, buruk la jadinya. Dari facebook la Yati boleh jumpa kawan masa sekolah rendah, 20 tahun lebih tak jumpa.  Ni pendapat Yati je tau.

Ok, nak angkat hujan. Jemuran dah turun.
Take care everyone...

14 comments:

  1. Assalamualaikum yati..akak mula2 tengok cerita tu..teringat cerita korea..diubah sikit2 je..tak taunla sape ikut sape..tapi..cerita korea tu lagi best tengok..tang FB tu..akak setuju ngan yatie..kita bolih jumpa kawan sekolah..bukan untuk update status yang bukan2..

    ReplyDelete
  2. hahahaha....ayu pn terjebak ngan cite ni gak....tatau apsal suka sgt....:))

    byknya koleksi ultraman...bagus tul la ank2 yati pandai jg brg sendiri...klu ank ayu...tk sampai sehari dh cacat ultraman tu....:P

    ReplyDelete
  3. Kak Erna,
    waalaikumsalam.
    Ha ah, dia tiru cerita korea tu, Princess Hours. :)
    Ye, kak. Sama la pendapat kita.

    Ainiayu,
    ha ha... sama la. Macam ada daya tarikan kan, cerita ni.
    Ha, sebab cakap dengan dia orang, kalau cabut tangan ke, kaki, lain kali tak nak beli dah mainan. Tu dia orang jaga betul-betul tu.

    ReplyDelete
  4. hi.hi.hi...kelakar lak..kak nza mmg xsmpt nk ikuti crite tu cz time tu sibuk dok jemput anak2 dr sk.

    tahniah utk amirul...pandai dia...

    ReplyDelete
  5. Kak nza,
    Hehhe... Oh, cerita tu 6.30 petang, ASTRO Ria. Banyak kali ada ulangan, pukul 11 malam, pukul 9 pagi, Selasa hingga Jumaat. Hehhe...
    Alhamdullah, result Amirul baik.

    ReplyDelete
  6. tahniah ler kat amirul yerr.. sbb dapat good result. Jumaat ni my turn plak g amik report card anak... tak tau ler camna.

    emm dah tak sempat tgk benci bilang cinta tuh.. petang balik rmah dah sibuk kejar dapur, malam plak dah tido kikiki

    ReplyDelete
  7. Kak Rimbun,
    Thank u. :)
    Oh, mesti anak akak pun score juga.
    Kak Rimbun kan kerja. Mesti sibuk kan.

    ReplyDelete
  8. amboii banyaknyeeee otromen!

    ReplyDelete
  9. Farah,
    Hehhe.. Banyak. Tak termasuk yang dalam drawer budak-budak ni, yang kak Yati tak sempat amik gambor.

    ReplyDelete
  10. Congrats... anak yati memang cerdik.. cerah masa depan dia...
    mmm... Benci bilang cinta.... takde peluang nak tgk baim wong & marshanda.... dulu ada le peluang citer mereka bsama.. Soleha..
    mm... facebook pulak... macam2 pe'el penagih facebook ni.... sampaikan .. kat opis tu ... bila akak dapat arahan mem'block' facebook... sindiran demi sindiran sampai telinga ni panas... tolong le... pening kepala akak... tak sedar ke... wahai penagih facebook sumer... especially yang keje gomen... internet yang korang guna untuk berfacebook tu dibayar oleh kerajaan .. yang juga duit rakyat!!!

    ReplyDelete
  11. Kak Atie,
    harap-harap camtu la kak atie. Amirul tu kuat main. Selalu kena ingat untuk buat homework.
    Yati tak tengok Soleha dulu.
    Yang kerja tu memang patut la tak buka FB langsung. Tapi ramai yang guna waktu kerja utk berFB kan...

    ReplyDelete
  12. saya tutup acc fb saya sbb saya rasa takde faedah pun utk diri saya ni. entah, berat nak teruskan. Allah saja yg tahu perasaan saya sbb Dia juga yg beri ilham pd saya supaya tutup acc fb. wallahualam.

    ReplyDelete
  13. Lynn,
    Lynn antara yang bertuah sebab dapat hidayah, compared to Yati yang jahil ni. Follow your heart, dan buat apa yang kita rasa baik untuk diri kita ya. :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea