Saturday, April 17, 2010

Blue Elephante


Yati buat felt keychain ni untuk Sri, dari Singapore, yang beli beberapa charts dari Yati And Stitch. Thank you, Sri.

Info Gajah kat Malaysia

  • Tahu tak, gajah kat Malaysia lain dari gajah Afrika, sebab telinga gajah Malaysia lebih kecil.

  • Tahu tak, gajah di Malaysia dianggarkan ada lebih kurang 1,500 ekor je yang tinggal, sebab habitat mereka dicerobohi, pembalakan dan pemburuan haram. Kebanyakan gajah ini ada di Sabah.

  • Tahu tak, gajah Malaysia ni ada yang suka makan durian, tak kopek kulit pun! Semua dia telan!

  • Tahu tak, gajah Malaysia ni sebenarnya pemalu dan akan elak dari orang.

  • Tahu tak, gajah Malaysia ni boleh hidup sampai 60 tahun.

  • Tahu tak, gajah Malaysia ni mengandung, eh mengandung pulak, bunting la, selama hampir 2 tahun, dan anak gajah menyusu sampai 3-4 tahun.

Sumber: WWF Malaysia

Sekian info hari Sabtu.

11 comments:

  1. lamanyaaaaaaa gajah pregnant.....ish!!!!mesti bosan!

    ReplyDelete
  2. Kak nza,
    hahaha, itu la. Kita yang 9 bulan pun dah tak larat.
    :D

    ReplyDelete
  3. huhuuuhh, mujur tak jadi gajah.. jenuh nak bawa perut 2 tahun... ;)

    yati ni memang tgn berseni... keychain pun reti buat.. dulu kat sekolah ade belajar jahit2 ni.. kain utk buat tu panggil apa ya?

    ReplyDelete
  4. kakyong,
    hahaha, tu la kan. Mak tak larat nyah.
    Takde la kakyong. Sikit-sikit tu boleh la. Nak bagi free gift mahal-mahal kat customer, tak mampu. Ni je la boleh buat.
    Tu kain felt.

    ReplyDelete
  5. Lynn,
    hahaha. 2 tahun maaa...
    kalau orang aaa, sudah pengsan lor. Hehhe.

    ReplyDelete
  6. Salam sis, feel free jenguk2 blog sy..ada red & black felt for sale. RM1.70/A4 pc. Ada craft supplies lain jugak..Thanks

    ReplyDelete
  7. TinyTini,
    Salam. Will visit your site later.
    Thanks.

    ReplyDelete
  8. cheqkelik
    Salam..Akak beli ribbon tu kat mana..sy dh cr byk tempat tp x jumpa la...blh bg info x?..TQ..

    ReplyDelete
  9. Salam,
    Akak beli ribbon tu kt ner erk??
    Dh jenuh sy cr tp x jumpa??..sy duk area kl skrg..tq 4 ur information...

    ReplyDelete
  10. cheqkelik.com,
    Akak beli ribbon tu di satu kedai gift di Batu Gajah, Perak.

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea