Saturday, January 30, 2010

Update SAL project

Berabuk betul blog Yati ni. Nak buat macamana, makcik sibuk! Ni je la yang sempat dibuat.


Baru nak sampai kat tingkap, dah tersangkut. Kurang nampak la pulak.


Kat tingkap ni, Yati nampak 3371 dan 310. Yang terselindung di balik line backstitch tu benang apa ye? Kak Shima, Kak Nisa, ALynn dan KakDee (kalau KakDee dah dapat pattern). Yati dah cuba teropong di bawah lampu yang paling terang. Kalau ada magnifier, mungkin membantu kot.
Sekali tengok, macam 300, dua kali tengok, macam 814 pulak. Haiya, haiya... tolong saya...!


Hmmm... Yati dah lama tak update blog sebab jahit projek stitch-a-photo ni. Dah sampai sini.


Ok, hari ni hari Sabtu. Jom kita pekena roti canai.

13 comments:

  1. as-salam yati..

    hahahaa.. ingat sy sorang je yg ada problem kat situ.. kalo ikut penglihatan mataku ini, ada 2 kaler kat situ - 310 & 3371. so yg belakang backstitch tu sy assume 2 kaler ni gak. Good luck... sy pon byk lg x siap, tp gatai nak buat projek baru.. hehehehee

    ReplyDelete
  2. patut la lama xdngar crite...th 2010 tgh gigih wat CS ye...moga yati lebih brjaya...

    ReplyDelete
  3. Waalaikumsalam ALynn,
    haha, ALynn pun sama ye. Oh, dua color tu jugak ye, nanti Yati belek-belek balik la. Kena agak-agak la kan. Rasanya memang tak boleh nampak yang kat belakang line backstitch tu.

    Yatie,
    rajin ke? Hehhehhe...

    Kak nza,
    nak buat camana kak. cari duit dari rumah. Amin, berkat doa Kak nza. ^_^

    ReplyDelete
  4. sronok ikuti perkembangan yatie ngan CSnye...sronok sgt, tak sabar nak tgk umah tu siap nanti

    ReplyDelete
  5. assalammualaikum yati,
    kshima sebenarnya warna tingkap pun dah tersalah jahit... yg atas benang 3371 memang betul...yg bawah 310 (hitam) tapi yg bawah k shima terletak 930 kalau tak silap warna coklat... sebab coraknya hampir sama bulat...amik ko...
    k shima tak tukar kot..sebab ada backstich cover.. memang berpinau biji mata

    ReplyDelete
  6. Kak Su,
    Lama lagi la rumah tu nak siap, kak. Yati ada projek potret orang yang kena habiskan lebih masa untuk buat banding projek SAL ni.

    Kak Shima,
    Waalaikumsalam. 930? Mana ada kak. 938 kot akak maksudkan ye. Sebab corak sama, bulat. Takpe la kan. Yati rasa, sebab ada backstitch cover, should be ok kalau silap pun. Lagi pun, kita punya. asal sedap mata memandang dah.

    ReplyDelete
  7. Yati, kak Nisa buat 3371... sebab ada backstitch line, memang tak nampak apa code dia...belasah je laaa,,hehe :)

    ReplyDelete
  8. Kak Nisa,
    Yati ingat pun camtu jugak. Dah memang tak leh nampak, belasah je la. Thanks akak ye!

    ReplyDelete
  9. wah...wah... cantiknya... sara pun tak saba nak siapkan projek sara nih... gambar last tu siap dulang mcm dokter la plak...hehehe
    nanti siap yg ni nak wat stitch foto la plak..hehehe

    ReplyDelete
  10. Sararisa,
    timasih. Oh, dulang tu, bukan pe, senang, satu projek - satu dulang. Tak payah nak simpan-amik benang kalau nak jahit. dah ready dah. Nanti dah siap Sara punya projek stitch-a-photo, tunjuk la ye.

    ReplyDelete
  11. blom la kak...tengah siap yg pemandangan dulu... stitch a foto kena la anto foto kat akak dulu...ekekeke...

    ReplyDelete
  12. Oh, mana tau, kot boleh buat pattern sendiri. kalau nak hantar, email je la gambar ye. Selamat hari cuti!

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea