Thursday, December 17, 2009

More Felt Keychains

Yati tukar template blog pada tiga columns. Ok tak?

Sebelum camera ambil gambar jadi berbelang-belang, Yati sempat ambil gambar masa siapkan order keychains dari Kak Nurul. Suka masa siapkan satu-satu. Semua ada 20 pieces, dan Yati buat satu free. Harap Kak Nurul suka.

Potong dulu felts. Scrap felts yang kecil-kecil dan buttons Yati letak dalam satu balang. Koleksi pun tak banyak lagi.

Ni, dah siap.

Dah siap dalam plastik, tunggu ye Kak Nurul... :)

Cerita semalam: Kita hanya mampu merancang, tapi Tuhan yang tentukan. Yati ingatkan, boleh. Yati dah plan elok-elok. Ok sekarang buat ni, kalau ni berjaya, buat ni pulak. Yati keluar dari comfort zone Yati, untuk kejar impian. Rupa-rupanya, masanya belum tiba lagi. Yati terima dan percaya, mesti ada hikmahnya. Rasanya, mungkin sudah tersurat yang Axe Yati belum cukup tajam lagi. Tapi ok, Yati akan terus usaha. One step at a time.

10 comments:

  1. wah chantiknya umah baru...jelous weh!!!!!

    comelnya key chain tu yati.....

    brsabar ye yati....ada rahmat disebalik kejadian....myb Allah ingin menguji n memberi nikmat dikemudian hari...insyaallah moga impian yati akn trcapai....sabar ye dik!!!!

    ReplyDelete
  2. Yatie,
    ok yek... lama tak nampak Yatie. :)

    Kak nza,
    Thank u kak. Sayang la akak ni. (hugs..!)

    ReplyDelete
  3. kemas je akak buat..saki baki felt saye menimbun..sayang nk buang..tapi last2 besepah..huhu

    ReplyDelete
  4. umah baru ni lebih mesra pembaca...cantik.. ajarkan ina wat b/ground sndri bley..hehehe =)

    Apepun yg jadi msti de hikmahnye... cume kite kdg2 sedar kdg2 tak jer dgn hikmah tersebut... anyway...jgn putus asa..usaha tetap usaha kan...

    ReplyDelete
  5. Khairuncraft,
    Kemas ke? Timasih. Khairuncraft pun apa kurangnya. Itu la dia, sayang nak buang. Boleh recycle buat projek yang kecik-kecik.

    Cemmomile,
    Timasih. Boleh, search je 'free blogger template' kat pakcik google, ha.. banyak yang keluar. :)
    Thanks ye Ina. Akak appreciate sangat.

    ReplyDelete
  6. salam ....nak tanyalah....felt yang bentuk2 cam heart tu satu size semua sama je...potong sendiri ke...atau pakai machine....sama jer bentuknya....best arrr...ada tips ke nak potong semua kasi sama....
    " pantun "
    dari mana mahu kemana
    dari sana mahu ke sini
    dah lama jalan baru berjumpa
    salam ziarah dari saya khas untuk yati...
    http://dilatheartcraftexplorer.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Saidila,
    potong sendiri. Pakai gunting.
    Tips nak potong bagi sama, ada satu template heart, guna kertas je. Pastu, pin atas kain felt. Dan gunting seperti biasa. Jadi, semua akan sama size.
    Wah, ada pantun, sat nak jawap,

    Encik Ali sungguh sombong dan megah,
    Minakumari pulak sakit gigi,
    Timasih Saidila sudi singgah,
    Kalau sudi, datanglah lagi.
    Hehhe...

    ReplyDelete
  8. hai yati!!..tq yer sudi singgah....fuh...dasyat betul pantun pukul 3pagi yati....huehuehue

    dari semalam tak tidur lagi
    siang2 banyak pulak kerjanya
    sama2lah kita menggodek pc pagi2 ini
    apa nak risau ...kitakan memang tak kerja...(huehuehue..)

    ReplyDelete
  9. Halo Saidila,
    apa nak buat, siang tak leh online, itu budak kecik jugak selalu kacau. Jadi, terpaksa jadi burung hantu untuk melawat blog kawan-kawan.
    waiya, ada lagi pantun aaa... meh saya jawap

    Maniam, Fatimah, Abu dan Munah,
    Itu orang asyik main facebook saje,
    Itu la bagus jadi surirumah,
    Suka ati mau buat apa saje.

    Kih kih... :)

    ReplyDelete

 

Yati's Blog Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea